KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
18 Aralık 2025 Perşembe
°C

‘Küçük Kalemler’de 2 derece

Irmak okulları tarafından düzenlenen Uluslar arası ‘Küçük Kalemler' yarışmasında Sancak İlköğretim okulunda eğitim gören 2 öğrencinin eseri dereceye girdi.

  ‘Küçük Kalemler’de 2 derece
14 NİSAN 2009 SALI 10:13
0
1070
0
AA aa
Irmak Okulları tarafından düzenlenen Uluslar arası ‘Küçük Kalemler' yarışmasına Türkiye genelinde 310 ve Yurt dışından da 49 olmak üzere toplam 359 yarışmacının katıldığı yarışmada Sancak İlköğretim okulu öğrencilerinden Sonay Barçedoğmuş ile Yasemin Gümüşboğa'nın eserleri 20 eser arasına girerek derece yaptı. ‘Bir mektup yazıyorum kalbinin işittiği yerden,.dinle beni…' eseri ile Sonay Barçedoğmuş ve ‘Yanmış bir ağacın ağıdı...' adlı eseriyle yarışmaya katılan Yasemin Gümüşboğa isimli öğrenciler, 359 eser arasından ilk 20'ye girme başarısını gösterdi. Sınıf öğretmeni Seher İlaslan, öğrencilerinin başarısının gurur verici olduğunu belirtti ve öğrencilerini tebrik etti.
Geçtiğimiz Cumartesi günü Yasemin Gümüşboğa'nın ‘Yanmış Bir Ağacın Ağıdı...' adlı eserini yayınlamış, Sonay Barçedoğmuş'un “Bir mektup yazıyorum kalbinin işittiği yerden, dinle beni…” eserini hafta başında yayınlayacağımı belirtmiştik.
İşte Sonay Barçedoğmuş'un “Bir mektup yazıyorum kalbinin işittiği yerden,.dinle beni…” eseri..
BİR MEKTUP YAZIYORUM KALBİNİN İŞİTTİĞİ YERDEN, DİNLE BENİ…


Canım Ağacım;                                                                                                                             
Öncelikle toprak anaya, kalbinde besleyip büyütmeye çalıştığı ve iki zalim elin gelip kestiği arkadaşlarına, nehirlerine, dağlarına, ovalarına, sevgiyle besleyip yetiştirdiğin renk renk çiçeklerine kucaklar dolusu merhaba!                             

Doğanın kalbi senin derinliklerine inmek istiyorum. Seni yaşamak, seni  tatmak, sana doymak geliyor içimden. Seni isimsiz kitaplardan değil, seni ansiklopedilerden değil, seni gerçekten hayata sorarak, dokunarak, görerek, hissederek öğrenmek istiyorum. Yaşam çizgimizde önceden fark edemediğimiz doğanın kalbinde, senin kalbinde şimdi ağaçların esintili gölgesinde temiz havayı cömertçe soluyamıyorum! Beni temiz havandan mahrum etme olur mu?

Sen bizi, biz cahil insanları böylesine cezalandırırken ansızın bir hüzün çöküyor yüreğime. Çevremde insanları elleri boş otururken görüyorum da işte  o zaman içimden “Çağımız insanına böylesine güzel bir yerde, doğanın kalbinde otururken bu değil de bir fidan dikmek yakışır” demek geliyor. Gözüm bazen iki  yanında  da çöp kutularının  bulunduğu kanepede, yediği  çekirdeğin kabuklarını  sağına  soluna  atan insanı “Acaba kör  müdür?” diye düşünürken karşımda bastonlu bir teyzeyi çöpünü götürüp toprağa değil de çöp tenekesine attığını görüyorum.İşte o zaman da çevresini  kirleten adama “Bu ak baston o teyzeye değil, sana yakışır ” demek geliyor içimden… İşte hayat, hayattaki insanlar da çok garip. Tıpkı senin gibi.
Geçen gün seni  görmeye geldiğimde meşe dalının yaprağının altındaki küçük papatya söyledi; yine ağlamışsın.Sana kaç kere söyleyeceğim, güzel doğanın kalbinde taht  kurmuş küçük ağacım “Ağlama” diye.Ne  yapabilirsin  ki? Seni yakıp yok etmeye çalışanlar; senin onlara verdiğin ve içlerine çektikleri her nefeste bir kez daha utanmalı.Bir kez daha anlamalılar doğanın , yeşilliklerin ve  çağlayanların değerini...Ben karşımda güçlü, sağlam ve sevgiyle dolu bir ağaç görmek istiyorum. Doğanın kalbinin her “GÜM! GÜM!” diye atışında benim ağacımın gözlerindeki ışık biraz daha parlamalı… Karşımda mutluluk veren gerçeklerden uzak, hudutsuz hayallere terk edilmiş, özlemle etrafına bakınan bir ağacım olsun istemiyorum! Biliyorum şu anda içinden şöyle diyorsundur: “Çökük  göğsümün tek canlı kalan yüreği, kırılan umudumun  dayanılmaz acısıyla atışını kaybetti.”Unutma  ki senin yüreğinin  atışı benim yüreğimin atışıdır.Zaten senin kalbin atmazsa  hayat ve evren nefes  almakta zorlanmaz mı? Gökyüzü maviliğini  kaybedip yeşillikler yeşilliğini yitirmez mi?

Doğaya can veren, hayat veren ,yaşama sevinci veren çimenler “ Yeşil ” diye ağlaşır.Mavisini kaybederek yaşamak, acı verir gökyüzüne. “Ben dumanların siyahını değil, kendi asil mavimi istiyorum” der gökyüzü.Geçen gün seni görmeye geldiğimi söyledim ya, o gün küçük papatya aynı zamanda  ormanda yangın çıktığını ve senin,dostlarının bir çoğunu kaybettiğini anlattı.Sakın  üzülüp ağlama olur mu? Unutma  ki “Kötülük ve Ölüm” senaryosunun figüranı olmaktansa “Hayat” denilen bu sahneden onurluca  ayrılmak  daha mantıklıdır biz doğadaki tüm  canlılar için…Şunu da bilmeni isterim  ki; sizin temiz havanıza ihtiyacı olan milyonlarca insan var!

Canım ağacım,sen rüzgarın önüne kattığı koca bir ağaç olsan bile insanlığa her an, her yerde ve her zaman yararlı olmaya çalış. Sen benim her şeyimsin .Hem de her şeyim…Kalemim,tahtam,sıram,masam… Ama her şeyden önce dostum, ağacım.O yüzden beni  mahrum   etme yemyeşil dallarının arasından taptaze meyvelerini  toplamaktan. Sen her zaman mücadele et ağacım! Her zaman durmadan atsın kalbin. Atsın umudunu yitirse bile doğanın kalbi! Bir gün gelecek sizlere zarar veren insanların hepsi başlarını su yüzüne çıkaracak  ve sanki   hayatlarını kurtardığımız  için bize  teşekkür edip,  yeni ufuklara  yelken  açmak üzere sürü halinde  uzaklaşacaklar. Yani bir gün gelecek çok pişman olacaklar. Hem  de çok… Şimdi son bir hışımla ayağa kalkman gerekiyor benim yorgun ama  bir o kadar  da mücadeleci ağacım…                                     

Aslında kağıda kalemle dökülecek  o kadar çok şey var ki bu zavallı, savunmasız ağaçlarımız  ve  doğamız   adına.Çiçeklerin,böceklerin,kuşların,ağaçların ve  hatta  dağların   bile  nicedir   içinden  atamadığı  bir  sonbahar  var  ve  damla  damla içlerine  saldıkları  dinmeyen   gözyaşları…Bir  doğanın   kalbinde   kilitli   kalan  duyguları…Doğa   kalbimizde   açan  avare  bir  çiçek ve  umut,gözde  parıltı  ve  dudakta  söylenilen  bir  melodi   olsun!...İşte  bunların  hürmetine  ondan  bir  demet  sevgi  de  siz  alın!

“YAŞAMAK İSTİYORUM”  DEMİŞSİN YAZDIĞIN MEKTUBUNDA. BİZLER DE BİZLER DE YAŞAMANI  İSTİYORUZ  KARDEŞİM DOĞA! ŞUNU DA UNUTMA,  BİZ İNSANLAR SENİN  KALBİN  ATTIĞI  SÜRECE  VARIZ.KALBİNİN SONSUZA DEK ATMASI UMUDUYLA!..                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Sevgilerimle..

Arkadaşın Sonay BARÇEDOĞMUŞ                                                        


Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.12.2025
21:02
Korkutata:
Korkutata: '2026 bütçesi çalışanı ve üretimi merkeze alıyor'
AK Parti Bingöl Milletvekili Zeki Korkutata, TBMM Genel Kurulu'nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2026 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada, bütçenin emeği önceleyen, sosyal devleti güçlendiren ve istihdamı merkeze alan bir anlayışla hazırlandığını söyledi.
17.12.2025
21:00
Gültekin:
Gültekin: 'Umut Satılmaz, Emek Çekilişe Konu Edilemez'
Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Bingöl İl Başkanı Şahin Gültekin, Milli Piyango ve şans oyunlarına ilişkin yaptığı yazılı basın açıklamasında, bu tür uygulamaların dar gelirli kesimleri hedef alan bir umut istismarı ve toplumsal bağımlılık kaynağı olduğunu vurguladı.
17.12.2025
20:59
Bingöl`de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil şarampole uçtu: 2 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
17.12.2025
20:58
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Jandarma ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi
Bingöl'de trafik güvenliğinin artırılması ve kolluk hizmetlerinde şeffaflığın güçlendirilmesi amacıyla İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan trafik ve asayiş ekiplerine yeni nesil yaka kameraları teslim edildi.
17.12.2025
20:57
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Lider farkı açtı! 12Bingölspor dolu dizgin!
Yeşil-beyazlılar Osmaniyespor'u 2-0 mağlup ederek liderliğini perçinledi. En yakın takipçisiyle arasındaki puan farkını 13'e çıkaran 12Bingölspor, şampiyonluk yolunda önemli bir aşamayı daha katetti.
17.12.2025
20:56
İş İnsanları Panelinde Bingöl`ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
İş İnsanları Panelinde Bingöl'ün Marka Değeri Masaya Yatırıldı
Bingöl'ün marka değerinin artırılması, istihdamın güçlendirilmesi ve girişimciliğin desteklenmesi amacıyla düzenlenen panelde, iş dünyasının bölgesel kalkınmadaki rolü masaya yatırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın