KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Temmuz 2025 Cumartesi
°C

‘PİLOT ÜNİVERSİTE’ MASAYA YATIRILDI

‘Üniversitelerin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi’ kapsamında tarım ve havza bazlı kalkınma alanında pilot üniversite seçilen Bingöl Üniversitesi’nde konunun tartışıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

 ‘PİLOT ÜNİVERSİTE’ MASAYA YATIRILDI
23 KASIM 2016 ÇARŞAMBA 22:21
0
1885
0
AA aa

Toplantıya, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hakan Olgun ve Prof. Dr. Hasan Çiftçi, Genel Sekreter Doç. Dr. Abdullah Taşkesen, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Ramazan Solmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Yıldırım, KOSGEB İl Müdürü Naci Özdemir, FKA Temsilcisi İsa Telimen, Bilim Teknoloji İl Müdürü Mesut İlhan ve İl özel İdaresinin temsilcileri katıldı.

Bingöl merkezli bölgesel kalkınmanın nasıl olacağı hususunun istişare edildiği toplantıda fikir alış verişinde bulunuldu.

Toplantının ardından bir açıklama yapan Vali Yavuz Selim Köşger, Bingöl Üniversitesinin bölgesel kalkınma için ihtiyaç duyulan alanlarda özel olarak teşvik edilecek ve desteklenecek 5 yükseköğretim kurumundan biri olarak seçilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bingöl Üniversitesinin 5 pilot üniversiteden biri olması sebebiyle yapılan ön çalışmada hem akademik hem de bürokratik kurum temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Vali Köşger, “Bingöl Üniversitesinin bölgesel, tarımsal ve havza bazlı kalkınmada pilot üniversite olması hasebiyle ne tür çalışmalar yapılabileceği konusunda bir çerçeve çizdik. Bu yapılacak seri toplantıların ilki oldu. Çok önemli, çok verimli bir toplantı oldu. İnşallah Bingöl'ü hem bölgesinde hem de Türkiye'de model bir il haline getirmeye çalışıyoruz. Bingöl Üniversitesi de bu misyonun ifasında çok önemli bir rol üstlenecek” dedi.

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ise konuşmasında projeden maksimum verim elde edip ve projeyi toplumsal faydaya dönüştürerek; Bingöl başta olmak üzere bölgede somut bir değişim yaratmak istediklerini söyledi. 

Toplantıda belirtilen fikirlerin altını doldurup önümüzdeki günlerde benzer toplantılar yapacaklarını vurgulayan Prof. Dr. Çapak, "Amacımız sadece Bingöl'e katkı sunmak değil bölgemize katkı sağlamak, üniversitemizin bu konuda öncü rol üstlenerek bunu en iyi şekilde yürüteceğini düşünüyoruz. Proje odaklı çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hem üniversitemizin hem ilimizin hem de bölgemizin farklı konularda öne çıkarılmasını hedefliyoruz. Yol haritamızı belirleyip, projenin Bingölümüze ve bölgeye getireceği faydayı maksimum seviyeye çıkarmak bizim en önemli görevimiz olacak" diye konuştu.

Prof. Dr. Çapak, önümüzdeki günlerde STK'lar, diğer kamu kurumları ve akademisyenlerin de katılacağı toplantılar gerçekleştireceklerini de belirtti.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın