KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Ocak 2026 Cuma
°C

‘PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME MERKEZİ’ AÇILDI

Bingöl’de ilk defa ticari araçlara ‘Psikoteknik Belgesi’ veren Psikoteknik Değerlendirme Merkezi açıldı. Yıllardır çevre illere belge aşmak için giden sürücüler, Bingöl’de ki merkez sayesinde büyük bir yükten kurtulmuş olacak.

 ‘PSİKOTEKNİK DEĞERLENDİRME MERKEZİ’ AÇILDI
13 ŞUBAT 2017 PAZARTESİ 02:51
1
3226
0
AA aa

İl Sağlık Müdürlüğü onayıyla bugün itibariyle faaliyete başlayan Psikoteknik Değerlendirme Merkezi yetkilisi Hakan Kaya, merkezin ticari olarak yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik olduğunu, genel anlamda toplumun tamamını ilgilendirdiğini söyledi.  Ticari taksi, kamyon, otobüs ve diğer ticari amaçla kullanılan araçlara yönelik olan merkezin detaylarını paylaşan Kaya, “  Bu belgeler 5 yıllığına veriliyor. Psikologumuz Zeynep Argunağ'a gözetiminde 12 adet test yapılıyor. Buna göre belge düzenleniyor. Aday sürücü bu testlerden başarılı olduğu takdirde belge almaya hak kazanıyor. Testlerden geçemediği zaman da 6 aylık bir süre tanınıyor ve bu süreden sonra tekrar başvurabiliyor.”dedi.

“BELGENİN ALINMASI ZORUNLU”

Bingöl'de daha önce bir Psikoteknik Değerlendirme Merkezi olmadığı için adayların çevre illere gitmek zorunda kaldığına dikkat çeken Kaya, “ Şuan buradaki sürücülerimizin hepsi bu külfetten kurtuluyor. Çünkü bir adayın il dışına gidip gelmesi maddi ve zaman açısın ciddi bir kaybı oluyordu. Bu vesile ile 120 TL ücret karşılığında Bingöl'de belgesini alabilecek. Hem bu külfetten kurtulacak hem de zaman kaybı yaşamayacak. Bu belgenin alınması zorunlu. Alınmadığı zaman hem sürücüyle hem de işletme sahibine cezai yaptırım uygulanıyor. 13 Ocak 2017 tarihi itibariyle aday sürücüler test esnasında çekilen fotoğraflarla rapor düzenlenmesi yönünde yönetmelik yayınlandı. Yani aday sürücü çevre illerde fotoğrafsız rapor düzenletebiliyordu, ancak bu artık mümkün değil. Bu yeni uygulama tamamen sürücünün faydasına olacak bir uygulamadır. Yasal olarak bir sorun yaşamaması için bizzat teste girerek fotoğraflı test görüntüsüyle rapor düzenlenmesi lazım. Diğer taraftan ticari bir sürücü alkolden, hızdan ve 100 ceza puanı üzerinden ehliyetine el konulduğu zaman bizden belge almak zorunda. Bunlar olmadan bir daha ehliyet alamıyor” diye konuştu.

Hastane Caddesinde hizmete giren merkez, dün itibariyle faaliyete başlayarak belge düzenlemeye başladı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
02.01.2026
16:01
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi uyardı! Ölçü aletleri için son başvuru 28 Şubat
Bingöl Belediyesi, periyodik olarak muayene yapılması gereken ölçü ve tartı aletleri için işyeri sahiplerinin 28 Şubat 2026'ya kadar beyanname vermesi gerektiğini bildirdi.
02.01.2026
15:14
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT, kar duvarlarını aşıp hayata ulaştı
AKUT Bingöl, kapalı yolları aşarak diyaliz hastasını zamanla yarış içinde Diyaliz Merkezine ulaştırdı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın