KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Aralık 2025 Pazartesi
°C

‘Turizm ve İmaj’ Semineri

Dünyada artık güneş, deniz ve kum eksenli tatil anlayışının, yerini doğal turizme bırakmaya başladığına dikkat çekilen seminerde, bu durumun, mükemmel bir doğaya sahip olan Bingöl için önemli bir fırsat olduğu ifade edildi.

 ‘Turizm ve İmaj’ Semineri
07 EYLÜL 2007 CUMA 10:06
0
1084
0
AA aa
Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği tarafından “Bingöl'ün Tanıtımı Projesi” kapsamında proje çalışmaları devam ediyor. Bu amaçla Karlıova ilçesinde Turizm ve İmaj Semineri düzenlendi. Yaklaşık 50 kişinin katıldığı seminerde proje danışmanı ve iletişim uzmanı tarafından turizm konusunda bilgilendirme çalışmalarında bulunuldu.
Karşılıklı fikir alışverişlerinde, ‘Güneşin Doğuşu Festivali' esnasında Bingöl Dağı'nın Kale Tepesi eteklerinden göller yöresine at sırtında tur düzenlenmesi, gelecek olan yerli ve yapancı turistler için kıl çadırda konaklama imkanının sağlaması, yayık ayranı, tandır ekmeği ve bal, kaymak gibi yöresel yiyeceklerin festival alanında seyyar mekanlarda satılması öne çıkan görüşler arasında yer aldı.
Ayrıca mevcut haliyle festivalin Karlıova İlçesi'ne ve Bingöl'e ekonomik anlamda pek katkısının olmadığı, özellikle güneşin doğuşunun izlendiği Kale Tepesi'nin altındaki konaklama alanında 5 günlük şenliklerin düzenlenmesi gerektiği vurgulandı.
Gelen konukların Bingöl Yaylası'nda bir hafta doğal ortamda kıl çadırda konaklatılarak güzel bir tatil geçirmeleri ve doğayla baş başa kalmaları, böylece doğal hayatı tanımaları sağlanması istendi. Hem bir haftalık bir konaklama süresinde; başta yiyecek sektörü olmak üzere ildeki birçok sektör olumlu etkilenecek böylece festival ile ekonomik bir katkı sağlayacağı da vurgulandı.
Dünyada artık güneş, deniz ve kum eksenli tatil anlayışının, yerini doğal turizme bırakmaya başladığına dikkat çekilen seminerde, bu durumun, mükemmel bir doğaya sahip olan Bingöl için önemli bir fırsat olduğu ifade edildi.
Turizmin, büyük bir çoğunlukla hizmetler sektöründen oluştuğu için ilk etapta çok büyük yatırımlar gerektirmediğini söyleyen “Bingöl'ün Tanıtımı Projesi” Sorumlusu Mahmut Buyankara: “Her zaman fabrika olmamasından yakınılan ilimizde özellikle işsiz olanların turizm konusunda neler yapılabileceği üzerine kafa yormaları lazım. Biraz düşünülürse birçok iş alanı oluşturulup, turizm pastasında pay kapılabilir. Özellikle yöredeki birçok insanın beslediği at ve eşek sırtında göller yöresine yönelik turların düzenlenmesi ve gelen misafirlerin kurulacak kıl çadırlarda konaklatılması önemli ekonomik aktiviteler olarak değerlendirilebilir” dedi.
Turizm ve imaj seminerinin önümüzdeki günlerde Genç, Solhan, Kiğı ve Bingöl Merkezde de yapılacağı öğrenildi.
 

BingolOnline / Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.12.2025
23:34
Bingöl Basın Konseyi`nden PFDK Tepkisi:
Bingöl Basın Konseyi'nden PFDK Tepkisi: '12Bingölspor yalnız değildir'
Bingöl Basın Konseyi, Silifke deplasmanındaki tartışmalı hakem kararları ve PFDK cezalarının ardından 12Bingölspor'a sahip çıkan net bir açıklama yaptı: '12Bingölspor, bu kentin emeğini, mücadelesini ve umudunu temsil etmektedir. Ölçüsüz disiplin cezaları ve tartışmalı hakem uygulamaları karşısında Bingöl'ün değerleri sahipsiz değildir.'
28.12.2025
23:30
Adaklı ve Kiğı`da Eğitime 1 Gün Ara
Adaklı ve Kiğı'da Eğitime 1 Gün Ara
Bingöl genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Adaklı ve Kiğı ilçelerinde 29 Aralık 2025 Pazartesi günü eğitime bir gün süreyle ara verildi.
28.12.2025
23:28
Yatırım sözü var, yol yok!
Yatırım sözü var, yol yok!
2022 yılında yatırım programına alınmasına rağmen yenilenmeyen Yedisu yolu, sürücüler için can güvenliği tehdidine dönüşürken, yatırım vaatlerinin neden hayata geçirilmediği sorusu cevapsız kalıyor.
28.12.2025
23:27
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Yedisu Olası Depreme Hazırlanıyor! Konteyner Kent Kuruldu
Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta, olası bir depreme hazırlık kapsamında Yedisu ilçesinde kurulan konteyner kentte tüm altyapı ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını, ayrıca 40 adet yedek konteyner için ikinci bir alan oluşturulduğunu açıkladı.
28.12.2025
23:26
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Yeni Yılda Trafikte Sert Önlemler
Cep telefonu kullanımı, kırmızı ışık ihlali ve alkollü araç sürmeye ağır yaptırımlar geliyor. TBMM'nin ilk gündem maddelerinden biri olacak trafik kanun teklifiyle para cezaları katlanacak, ehliyetlere uzun süreli el konulacak.
28.12.2025
23:25
Bingöl`de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de Köy Yollarında Çalışmalar Sürüyor
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarında İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları gece gündüz sürerken, 280 köy yolundan 178'i ulaşıma açıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın