KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Şubat 2026 Pazartesi
°C

1 ayda tam 77 kilo verdiler

Birçok kez diyet yapmalarına rağmen kilo veremeyen 3 hasta, geçirdikleri mide küçültme ameliyatından sonra 1 ayda toplam 77 kilo verdi...

1 ayda tam 77 kilo verdiler
06 ŞUBAT 2009 CUMA 09:20
0
1049
0
AA aa
Acıbadem Sağlık Grubu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gürsel Seyhan (36), İbrahim Yüce (39) ve Aysun Keskin'e (49) ''mide küçültme'' ameliyatı yapıldı. Ameliyat sonrası, 185 kilogram olan İbrahim Yüce 152, 162 kilodaki Gürsel Seyhan 131 kiloya, 130 kilodaki Aysun Keskin ise 117 kiloya indi.

Ameliyattan sonra her 3 hastanın 1 ayda verdiği toplam kilo 77'ye ulaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Acıbadem Bursa Hastanesi Genel Cerrahi Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Abdullah Zorluoğlu, beslenme programlarına uymak koşuluyla mide küçültme ameliyatlarının en geç bir yıl sonrasında hastaların ameliyat esnasındaki mevcut kilolarının yüzde 60'ına kadar düşebileceklerini belirtti.

Mide küçültme ameliyatları bir diğer adıyla obezite cerrahisinin tekniği hakkında da  bilgi veren Prof. Dr. Zorluoğlu, açık şekilde yapılan bu ameliyatta mideyi yemek borusundan itibaren bir tüp şeklinde küçültüp mide ile ince bağırsaklar arasında yeni bir yol yaptıklarını vurguladı.

Prof. Dr. Zorluoğlu, hastadan herhangi bir organ çıkartmadıklarını, sadece mideyi hacim olarak küçültüp ince bağırsakların önemli bir kısmının devre dışı kalmasını sağladıklarını belirterek, açıklamada ''Böylece hem çok az yemek yenilmesini hem de yenilen gıdanın sindiriminin azaltılmasını sağlıyoruz'' ifadesini kullandı.

Hastanın ameliyattan sonra birkaç gün burnunda sonda yardımıyla beslendiğini, sondanın çıkarılmasıyla obezite kliniğinin devreye girdiğini vurgulayan Zorluoğlu, hastanın beslenme ve diyet, psikiyatri, fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanlarının kontrolü altına alındığını kaydetti.

Prof. Dr. Zorluoğlu, 18-60 yaş aralığında, beden kitle endeksi 40'ın üzerinde olanlar ile herhangi bir nörolojik, psikiyatrik ve hormonal bir hastalığı olmayan ve alkol-ilaç bağımlılığı bulunmayan kişilerin ameliyata uygun olduğuna dikkati çekti. 

HASTALAR

 Ameliyat olan hastaların düşüncelerine de yer verilen açıklamada, ameliyatın ardından uyku probleminin ve ayaklarındaki şişmenin ortadan kalktığını belirten İbrahim Yüce, hipertansiyon hastalığının da düzelmeye başladığını bildirdi. 

 Yaklaşık 12 yıldır aşırı kilolarıyla sorun yaşadığını ifade eden Gürsel Seyhan da ''Ameliyat öncesi halsizlik ve aşırı terleme sorunum vardı. Çocuklarımla oyun oynayamıyor, hemen yoruluyordum. Ayrıca merdiven çıkamıyordum. Şimdi daha hedeflenen kilo kaybının yarısına bile ulaşmamışken rahat rahat merdiven çıkabiliyor ve saatlerce çocuklarımla oyun oynayabiliyorum'' dedi.

Ev hanımı Aysun Keskin de kortizon tedavisi nedeni ile 20 yıldır kilo problemi yaşadığını, son 4 yılda 117 kilodan 130 kiloya çıktığını vurgulayarak, açıklamada duygularını ''Dizlerimde şişliklerden dolayı eğilip kalkamıyor, çorabımı ayakkabımı bile rahat giyemiyordum. Ameliyat sonrası kısa sürede ne kadar doğru bir karar verdiğimi de gördüm. Dizlerimdeki ağrılar hızla azaldı. Şimdi rahatlıkla eğilip kalkabiliyorum'' şeklinde dile getirdi.


haber 7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.02.2026
17:54
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarından şans oyunları ödemeleri kaldırıldı
Kamu bankalarının 'şans oyunları' sekmesi 3 kamu bankasının mobil bankacılık sisteminden kaldırıldı. Böylece kamu bankaları siteminden şans oyunlarına yönlendirme yapılamayacak.
08.02.2026
17:45
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
Lider 12Bingölspor, deplasmandan 1 puanla döndü!
3. Lig 2. Grup lideri 12 Bingölspor, Kırıkkalespor deplasmanında 1-0 öne geçtiği mücadelede sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maçın ardından Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan, hakem kararlarına tepki gösterirken takıma ve hedeflere olan inancın tam olduğunu vurguladı.
08.02.2026
17:22
Bingöl`de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl'de kahreden kaza! Baba ve oğul hayatını kaybetti
Bingöl-Genç yolunda meydana gelen feci kazada baba ve oğul hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı. Kahreden kazada hayatını kaybeden baba ve oğlunun taziyesi Dik Köyü'nde kurulacak.
07.02.2026
21:54
Zikte SÜRKAP`tan 5. Yıl Buluşması
Zikte SÜRKAP'tan 5. Yıl Buluşması
Birlik ve dayanışma mesajlarının verildiği programda eğitim çalışmaları kapsamında hayata geçirilen 'Murat Etüt Merkezi'ne dikkat çeken Platform Başkanı Mehmet Atalay, bir toplumun gelişmişlik düzeyinin en önemli göstergelerinden birinin eğitim olduğunu vurguladı ve bu anlayışla hayata geçirilen Murat Etüt Merkezi'nin kendileri için en anlamlı çalışmaların başında geldiğini söyledi.
07.02.2026
21:39
Bingöl`de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de göçmen kaçakçılığı operasyonu
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince göçmen kaçakçılığına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında 12 düzensiz göçmen yakalandı.
07.02.2026
21:30
Öztürk;
Öztürk; 'Bingöl halkı artık bu hastalıklar için başka illere gitmeyecek'
Bingöl Devlet Hastanesi'nde göreve başlayan Hematoloji Uzmanı Dr. Osman Can Öztürk, hasta kabulüne başlayan hematoloji kliniğiyle birlikte kemik iliği ve kan hastalıklarının tanı, tedavi ve düzenli takibinin artık Bingöl'de yapılabileceğini belirterek, yeni hizmetin önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ve hastaların çevre illere gitmesine gerek kalmayacağını söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın