KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Temmuz 2025 Perşembe
°C

1. gıda tarım ve hayvancılık zirvesi başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde organize edilen ‘Sürdürülebilir Bölgesel Kalkınmada Sürdürülebilir Gıda, Tarım ve Hayvancılık’ ana temalı Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi Elâzığ’da başladı.

1. gıda tarım ve hayvancılık zirvesi başladı
28 TEMMUZ 2017 CUMA 01:25
0
2237
0
AA aa

Gıda, tarım ve hayvancılığın Doğu Anadolu bölgesinde geliştirilmesi amacıyla düzenlenen program, çeşitli organizasyonlarla devam edecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Türkiye'de faaliyet alanı olan bakanlık olduğunu dile getiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, "Yaklaşık bin 600 civarında faaliyet alanımızla birinci sıradayız. Tarım alanlarını yönetirken 80 milyon tüketicinin ihtiyaçlarını dikkate alarak tarımsal üretimi planlamak gibi bir mecburiyetin içindeyiz. Milli Tarım projesi ve havza bazlı desteklenmesiyle tarımı düzgün bir şekilde planlayıp en iyi şekilde yönetmek gibi bir noktada çalışmalarımız devam ediyor. Tarımsal faaliyetler yaparken birincisi altyapı hizmetleri, ikincisi bitkisel üretim, üçüncüsü hayvansal üretim, dördüncüsü de kırsal kalkınma desteklerimiz olarak birkaç alana bölmek istiyoruz" diye konuştu.

Yaklaşık 14 milyon dekar alanda toplulaştırma yapmak suretiyle parçalı arazileri yeniden bütünleştirmenin çalışmalarını yaptıklarını aktaran Tunç, “Şuana kadar 5 milyon hektar alanda arazi toplulaştırması tamamlandı. 2 milyon hektarda çalışmalarımız devam ediyor. 14 milyon hektarı, 2023 yılına kadar tamamlayacağız. Biz tarımsal üretim itibariyle Avrupa'nın birinci, dünyanın yedinci sırasında yer alan büyük bir tarımsal ülkesiyiz. Tarımsal arazi büyüklüğü itibariyle dünyanın 21'inci büyük ülkesi olmamıza rağmen tarımsal üretim açısından dünyanın 7'inci büyük ülkesi konumundayız. Sahip olduğumuz kaynakları en iyi şekilde yöneten ve üreten bir ülke konumundayız" şeklinde konuştu.

Doğu Anadolu 1. Gıda Tarım ve Hayvancılık Zirvesi hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ise, "Düzenlediğimiz bu zirvede tüm paydaşların ortaya koyacağı bilgi birikimi, tecrübe paylaşımı ve önerileri doğrultusunda sadece ilimiz için değil bölge illerimiz ve ülke tarımı için bundan sonraki süreçte oluşturulacak eylem planlarında bir rehber niteliğinde olacaktır. Çünkü bu zirvenin sonunda ortaya konulan bütün çalışmalarla ilgili bir sonuç raporu hazırlanacak ve bütün paydaşlara gönderilecektir” diye kaydetti.

Programa, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Belediye Başkan Yardımcısı Mashar Ayas, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Türkiye Tohumcular Birliği (TÜRKTOB) Başkan Yardımcısı Yıldıray Gencer, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, kurum müdürleri ve davetliler katıldı.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.07.2025
18:41
Bingöl`de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 60 dönüme 400 konteynerlik geçici barınma alanı
Bingöl'de 'Mehmetçik AFAD Destek Üssü Geçici Barınma Alanı' kurulması için protokol imzalandı. Kurulacak alanda yaklaşık 400 konteynerin yer alacağı bilgisini paylaşan Vali Ahmet Hamdi Usta, Bingöl Belediyesinin altyapı, elektrik ve içme suyu gibi tüm ihtiyaçları karşılayacağını belirtti.
10.07.2025
15:19
Bingöl`de engellilerin tepkisi!
Bingöl'de engellilerin tepkisi! 'Öncelik hakkımız ihlal ediliyor!'
Bingöl Devlet Hastanesi personel ve yönetimine defalarca uyarıda bulunmalarına rağmen herhangi bir düzelme olmadığı gibi bir muhatap da bulamadıklarını savunan Bingöl Engelliler Platformu Sözcüsü Belgin, çözüm çağrısında bulundu ve Vali Ahmet Hamdi Usta'dan destek talep etti.
10.07.2025
14:54
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile hekimleri için yeni düzenleme! O süre uzatıldı
Aile Hekimliği Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenlemeye göre, muayeneye gitmeyen hasta nedeniyle kesilen maaşlarda süre kriteri 6 aydan 1 yıla çıkarıldı. İşte tüm detaylar...
10.07.2025
14:39
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
6 ay içinde alınmazsa devlet satışa çıkaracak!
Sahipsiz ve trafikten men edilen araçlarla ilgili satış süreci yeniden şekillendi. Milli Emlak Genel Tebliği'nde yapılan değişiklikle, 6 ay içinde teslim alınmayan araçlar doğrudan satışa çıkacak.
10.07.2025
13:12
Bingöl`de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Bingöl'de KGYS kameralarıyla ortalama hız tespiti başladı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), trafik güvenliğini sağlamak amacıyla ortalama hız denetimlerini genişletiyor. Bugünden itibaren Bingöl dahil 9 ilde Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarıyla ortalama hız kontrolleri başlatıldı.
10.07.2025
00:48
Bingöl`de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Bingöl'de Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kuruluyor
Söz konusu bölge, Bingöl Üniversitesi'nin koordinasyonunda faaliyet gösterecek ve kentte Ar-Ge, inovasyon ve girişimcilik ekosisteminin gelişmesine katkı sağlayacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın