KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

1 lira'nı tekel işçileriyle paylaş

Karayolları 84. Şube Şefliği kadrolu ve taşeron işçileri tarafından yapılan yazılı açıklamada, TEKEL direnişiyle sınıf dayanışmasını örmek amacıyla “1 liranı TEKEL işçileriyle paylaş” kampanyası başlattıklarını bildirdiler.

1 lira`nı tekel işçileriyle paylaş
15 ŞUBAT 2010 PAZARTESİ 08:55
0
1818
0
AA aa
TEKEL işçilerinin mücadelesi sadece kendileri için değil tüm işçiler için olduğu belirtilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:
“Bu soğuk kış günlerinde biz sıcak evimizde otururken, onlar Ankara'nın sokaklarında iki aydan beri hakları için mücadele ediyorlar. Onların mücadelesi sadece kendileri için değil tüm işçiler içindir. Yıllardan beri biz işçilerin yasal hakları birer birer ellerimizden alınmaktadır. İşsizliğin çığ gibi büyüdüğü ülkemizde, kamu işletmeleri birer birer özelleştirmelerle birilerine peşkeş çekilmekte, fabrikalar teker teker kapatılmaktadır. Aynı işyerinde aynı işi yapan insanlar arasında taşeron sistemiyle ayrımcılık yapılmaktadır. İşçiden, memurdan, köylüden, esnaftan toplanan vergiler “teşvik” adı altında zenginlere aktarılmaktadır. "Teğet geçti" denmesine rağmen kriz bahanesiyle büyük patronlara vergi indirimi uygulanmaktadır. Tekel fabrikaları kapatılarak ülkemiz yabancı sigara şirketlerine peşkeş çekilirken, işçilere “ya köle olarak 4/C statüsünde çalışacaksınız ya da işsiz kalacaksınız” denmektedir. Biz işyerindeki tüm İşçiler, kadrolu-taşeron, işçi-memur gibi hiç bir suni ayrım gözetmeden birleşerek, Tekel işçilerinin yanında olduğumuzu belirtiyoruz. Halen ocak ayı maaşları bile ödenmeyen taşeron işçiler olarak cebimizde kalan son liraları da Tekel işçisi kardeşlerimizle paylaşıyoruz. Hükümeti adaletli olmaya çağırıyoruz.”
TEKEL İŞÇİLERİ İÇİN DAYANIŞMA FONU
Vakıflar Bankası-TÜRK-İŞ Şubesi
TR25 0001 5001 5800 7296 8625 16
 
 
Bingölonline Haber Servisi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.08.2026
02:27
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Yeni hastaneye 617 metrelik altyapı
Bingöl Belediyesi, 500 yataklı yeni devlet hastanesinin kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tamamladı. Hastane yerleşkesine toplam 617 metrelik altyapı hattı döşendi.
14.08.2026
02:26
Bingöl`de yerel basına İŞKUR`dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de yerel basına İŞKUR'dan 9 aya kadar istihdam desteği
Bingöl'de basın sektörüne İŞKUR'dan 9 aya kadar destek sağlanırken, program sonrasında en az 9 ay da istihdam şartı getirildi.
14.08.2026
02:25
Kadim Aşiretler Federasyonu`ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu'ndan çerçeve yasasına destek açıklaması
Kadim Aşiretler Federasyonu Bingöl İl Temsilcisi Erkan İŞERİ 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'ni olumlu, stratejik ve hayırlı bir adım olarak gördüklerini açıkladılar.
13.08.2026
10:43
Bingöl`de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Bingöl'de nesli tehlike altındaki su samurları görüntülendi
Göynük Çayı'nda görülen iki su samuru, dron kamerasına yansıdı. IUCN'nin 'nesli tükenme tehlikesine yakın' kategorisinde yer alan türün görüntülenmesi, bölgedeki doğal yaşam açısından dikkat çekici bir gelişme olarak değerlendirildi.
13.08.2026
10:17
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Motorinde ÖTV sıfırlandı: Akaryakıtta indirim beklentisi
Resmî Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile motorinden alınan ÖTV ağustos ayının kalan dönemi için sıfırlandı. Düzenlemenin pompaya yansıması halinde litre fiyatında yaklaşık 9,25-9,30 lira arasında indirim oluşabileceği belirtiliyor. Sonraki aylarda ise yıl sonuna kadar her ay 3'er lira artırılarak belirlenecek.
13.08.2026
10:01
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Yedisu hattı için dikkat çeken araştırma: Fayın altında iki magma sistemi
Uluslararası bilim insanlarının yürüttüğü araştırmada, Erzincan Havzası ile Bingöl'ün Yedisu ilçesini kapsayan Karlıova Üçlü Eklem bölgesinin altında iki ayrı sığ magma rezervuarı tespit edildi. Çalışma, deprem ve volkanik risklere ilişkin önemli veriler ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın