KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Mayıs 2025 Pazar
°C

1 milyar liralık enerji yatırımı

Çözüm süreciyle birlikte Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımcı ilgisi artarken, bölgenin enerji potansiyeli 1 milyar liralık yeni HES yatırımıyla harekete geçiyor.

1 milyar liralık enerji yatırımı
26 AĞUSTOS 2013 PAZARTESİ 03:34
0
1892
1
AA aa

Bölgedeki enerji yatırımlarıyla bilinen Kalehan Enerji, Bingöl'de 1 milyar liralık yeni enerji yatırımı için geçen ocak ayında teşvikten yararlandı.

Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre Kalehan Enerji, yabancı bir ortakla yapacağı yatırım kapsamında gümrük vergisi muafiyeti ve KDV istisnasından faydalanacak. Kalehan Enerji'nin Bingöl'de yapacağı HES yatırımı 618 MW gücünde olacak. Bölgede teşviklerden yararlanan en büyük yatırımlardan birisi sayılan Bingöl'deki HES'in toplamı 1 milyar 50 milyon liraya ulaşacak. Yıl içinde teşvikten faydalanan en büyük sabit sermaye yatırımı olarak öne çıkan Kalehan Enerji Üretim ve Ticaret AŞ'nin Bingöl'deki komple yeni yatırımının ithal makine teçhizat tutarı ise 172 milyon 655 bin dolar oldu. Ekonomi Bakanlığı, yeni teşvik sisteminin tanıtılması için ABD, Singapur, Japonya, Avustralya ve İngiltere gibi 24 ülkede 100'den fazla şehirde çalışmaları da tamamladı. Ülkelerde görevli ticaret müşavirleri yabancı yatırımcılarla bir araya gelerek, yeni teşvik sistemiyle getirilen fırsatları anlattı.

TEŞVİK sisteminde ekonomik yönden geri kalan altıncı bölgede bulunan Bingöl'de yatırımla yüzlerce kişiye yeni istihdam olanağı da yaratılacak. Yıl içinde enerji sektörü dışında yabancıların en büyük yeni yatırım teşvik tutarı 19 milyon lira oldu. Yüzde 50 hissesi Özaltın İnşaat'ın elinde olan Kalehan Enerji'nin Bingöl ve Elazığ'da HES yatırımları var. Kalehan'ın yatırımını Avusturyalı bir ortakla yapacağı öğrenildi.

2012'nin ilk 5 ayında yabancılar 39 adet yeni yatırım için teşvik alırken, bu yılın aynı döneminde sayı 46'ya yükseldi. Yetkililer, elektrikte en yüksek kaçak oranına sahip olan bölgedeki enerji yatırımının önemli olduğunu kaydetti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
fikri aytekin (@Misafir_15184)
26 Ağustos 2013 Pazartesi 12:42
peki nerde yapılacak bu pıroje
10.05.2025
16:07
Genç`te Engelliler Haftası`na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Genç'te Engelliler Haftası'na Sessiz Ama Derin Bir Dokunuş
Bedensel ve görme engelliler için kaldırımlarda empati uygulaması yapan HÜDAPAR Genç İlçe Gençlik Kolları üyeleri, kaldırım kenarlarına ivedilikle engelli rampalarının inşa edilmesi ve sarı takip alanlarının oluşturulması zorunluluğuna dikkat çektiler.
10.05.2025
15:47
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri
Siyasi ve bürokrasiye eleştiri 'Nutuk atacaklar...!'
10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle açıklamada bulunan Altınokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hidayet Becerekli, engellilerin sorunlarını özetleyip siyasi ve bürokrasiye sert çıktı: 'Bizleri öven, 'her birimiz engelli adayıyız' diye biten nutuklar atacaklar. Eğlenceli, ikramlı davetlerde ne kadar engelli sever olduklarını göstererek haftamızı kutlayarak görevlerini yapmış olmanın huzuruyla koltuklarına gömüleceklerdir.'
10.05.2025
15:12
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu
Bingöl'ün Genç ilçesinde, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 444 gram esrar ele geçirildi.
10.05.2025
15:03
AJet`ten Anneler Günü`ne özel yüzde 40 indirim!
AJet'ten Anneler Günü'ne özel yüzde 40 indirim!
Türkiye'nin genç hava yolu markası AJet, Anneler Günü'nü özel bir kampanyayla kutluyor. AJet, 11 Mayıs Anneler Günü kampanyası ile, tüm yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda misafirlerine yüzde 40 indirim imkanı sunuyor.
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın