KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

1 milyon telefon dağıtılacak

Numara taşınabilirliğinin gündeme gelmesiyle abone kaybetmek istemeyen mobil operatörler bedava telefon dağıtmaya başladı.

1 milyon telefon dağıtılacak
25 NİSAN 2007 ÇARŞAMBA 11:22
0
1070
0
AA aa
İlk etapta aylık 100 Yeni Türk Lirası ve üzerinde konuşan first class müşterilerini hedef alan Turkcell, aboneliği bırakmama karşılığında Nokia, Samsung, LG ve Motorola marka telefonları hediye ediyor. Şimdilerde Vodafone'un da elinde telefon stoku olduğu konuşuluyor. Turkcell'in bu adımı telekom uzmanları tarafından 'önleyici bir atış' şeklinde yorumlanıyor.

1 Milyon Telefon Dağıtılacak

GSM operatörleri daha çok faturalı hatlardan kâr ediyor. Konuşmaları sınırlı tutmayarak uzun süre devam ettiren bu müşteriler, şirketlerin 'birinci sınıf' listesini oluşturuyor. Turkcell'in 200 bin Vodafone ve Avea'nın ise yaklaşık 100 bin civarında özel müşterisi bulunuyor. Müşteri sadakati endeksli kampanya girişimi için ilk adımda 1 milyon telefon dağıtmayı düşünen Turkcell, müşteri kaybetmemek uğruna her yolu deniyor. Şirket, geçtiğimiz günlerde yurtdışı aramalarını 15 kuruşa indirdi. Bunun yanında hediye kontör limitini de yükselterek 50 kontör karşılığında 500 kontör kazanma fırsatı sunuyor.

"En Hazır Operatör Yine Biz Olacağız "

Turkcell, 1998'de yapılan lisans anlaşmasına göre 530'dan 539'a kadarki numara blokunu 25 yıllığına tahsis etmişti. Pazar lideri, kazanılmış hakkının ihlali gerekçesi olarak gördüğü numara taşınabilirliği için dava açmıştı. Buna karşın şirket, söz konusu uygulamayla ilgili hazırlık içerisinde olduğunu her fırsatta vurguluyor.

Turkcell Şebeke Operasyonları ve Regülasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, numara taşınabilirliği konusunda en hazırlıklı, en iyi hizmeti sağlayacak şirket olduklarını söylüyor. "Bir tarafta davamızı açtık; ama öbür tarafta yine en hazır biz olacağız.'' diyen Terzioğlu, davanın sonucunda yargı nasıl karar verirse öyle davranacaklarını kaydediyor. Şirket, konuyla ilgili merkezî veri tabanı hazırlandıktan sonraki 18 ay içinde numara taşınabilirliği sistemine geçilmesini öneriyor. Ancak yönetmelikte 6 aylık bir süre verildiğine işaret eden Terzioğlu, sektörün hazırlığı konusunda endişeleri bulunduğunu sözlerine ekliyor.

SAMANYOLU
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın