KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

1 yıldır mum ışığında yaşıyorlar

Genç İlçesinde maddi imkânsızlıklardan dolayı 2 bin 700 TL’yi geçen elektrik borcunu ödeyemeyen 7 çocuklu Kale ailesi, 1 yıldır mum ışığında yaşıyor. Aile, uzanacak yardım elini bekliyor.

1 yıldır mum ışığında yaşıyorlar
04 EKİM 2013 CUMA 09:03
0
1838
0
AA aa

Cumhuriyet Mahallesi 103. Sokak'ta ikamet eden 52 yaşındaki Çerkez Kale isimli vatandaş, eşi ve 7 çocuğuyla birlikte kaldığı evin elektrik borcunu ödeyemediği için elektriklerinin kesik olduğunu ve mum ışığında yaşamlarını sürdürmeye çalıştıklarını belirtti.

2 bin 700 TL'yi aşan borç nedeniyle evlerinin elektriği kesilen ve zor koşullarda yaşadıklarını belirten Çerkez Kale, 7 çocuğundan 4'ünün öğrenci olduğunu ve çocuklarının ödevlerini mum ışığında yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Eskiden düğünlerde davulculuk yaparak yaşamını sürdürmeye çalıştığını belirten Kale, düğün salonlarının artmasıyla birlikte mesleğinin rağbet görmediğini ve bundan dolayı işsiz kaldığını söyledi.

Yetkililerden yardım beklediğini belirten Kale: “Genç'te, yıllarca düğünlerde davulculuk yaparak geçimimi sağlıyordum ancak son yıllarda düğün salonlarına artan rağbetten dolayı mesleğimizin fazla bir önemi kalmadı. Burada işsiz kaldığım için 5 yıl önce iş bulmak için İstanbul'a gittim ancak iş ararken karıştığım talihsiz bir olaydan dolayı cezaevine girdim. Cezaevinden çıktıktan sonra ailemle birlikte tekrar Genç'e döndüm. Aylardır işsizim, evime ne ekmek götürebiliyorum nede elektrik faturalarımı ödeyebiliyorum. Faturalarımı ödeyemediğim için elektriklerim kesik. 4 evladım okuyor ancak onlarda mum ışığında ders çalışıyor. Eşim ise hem şeker hastası hem de psikolojik tedavi görüyor. Yetkililerden bana yardım etmesini istiyorum. En azından bana iş versinler. Kendi ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum” ifadelerini kullandı. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.07.2026
22:39
Çotla Yaylası`nda Festival Coşkusu
Çotla Yaylası'nda Festival Coşkusu
Bingöl'ün Genç ilçesindeki Çotla Yaylası, yıllar sonra düzenlenen Çotla Festivali ile binlerce kişiyi bir araya getirdi. Gün boyu süren etkinliklerde halaylar çekildi, yöresel kültür yaşatıldı, birlik, beraberlik ve huzur mesajları öne çıktı.
05.07.2026
22:38
DEM Parti`den Cafran`a `dayanışma` ziyareti!
DEM Parti'den Cafran'a 'dayanışma' ziyareti!
Köylülerin görüş, talep ve önerilerini dinleyen Milletvekili Hülakü ve beraberindeki heyet, ormanların ekonomik çıkarlar uğruna tahrip edilmesine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
05.07.2026
22:32
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: `Tij` Yayında
Öğrencilerden Yeni Zazaca Klip: 'Tij' Yayında
Bingöl'ün Genç ilçesinde Zazaca öğretmeni İsmail Yıldız öncülüğünde kurulan ve ortaokul öğrencilerinden oluşan Grup Estare, yeni klip çalışması 'Tij' (Güneş) ile dinleyicilerin karşısına çıktı. Daha önce yayımladıkları 'Estari Tari' adlı eserle dikkat çeken grup, ikinci projelerinde de Zazaca'nın yaşatılmasına katkı sunmayı hedefliyor.
05.07.2026
22:30
Karlıova`da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Karlıova'da su tankeri devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde su tankerinin devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan Ömer Faruk Özçelik, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Kazada yaralanan diğer kişinin tedavisi sürüyor.
05.07.2026
22:29
Bingöl`de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'de Tıra Çarpan Otomobil Hurdaya Döndü: 1 Yaralı
Bingöl'ün Solhan ilçesinde park halindeki bir tıra çarpan otomobil hurdaya dönerken, meydana gelen kazada 1 kişi yaralandı.
04.07.2026
01:33
Bingöl`de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Bingöl'de 1.000 Kişilik İŞKUR Alımı Başlıyor
Başvurular 6 Temmuz'da başlayacak, 1.000 kişi noter kurasıyla belirlenecek. İşgücü Uyum Programı kapsamında katılımcılara çalıştıkları gün başına 1.375 TL ödeme yapılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın