KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Şubat 2026 Pazartesi
°C

10 bin bekçi alınacak

İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarına 10 bin 36 kişilik kadro ihdas edildi. Başvuru şartları neler...

10 bin bekçi alınacak
13 KASIM 2018 SALI 18:25
0
2854
0
AA aa

Bazı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Kadro İhdas Edilmesine İlişkin 22 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yer alan kararda İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatlarında 10 bin 36 yeni kadro ihdas edildi.

Buna göre, İçişleri Bakanlığında; 1 kaymakam, 1 yazı işleri müdürü, 1 nüfus müdürü, 1 üçüncü derece şef, 2 beşinci derece şef, 1 programcı, 2 bilgisayar işletmeni, 3 beşinci derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 3 altıncı derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 4 yedinci derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 4 sekizinci derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 6 dokuzuncu derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni, 2 şoför, 2 hizmetli, 1 kaloriferci, 2 dağıtıcı olmak üzere toplam 36 yeni kadro ihdas edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü taşra teşkilatında ise 3 ila 10 derece arasında 10 bin çarşı ve mahalle bekçisi kadrosu ihdas edildi.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Bekçi olabilmek için başvuran adayların Türk vatandaşı olması, lise ve dengi okul mezunu olması ve başvurdukları illerde en az bir yıl ikamet etmeleri gerekiyor. Ayrıca adaylardan 30 yaşından yukarı olmama, görev yapmaya engel bir hastalığı bulunmama, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmama gibi şartlar aranıyor. Aranan şartları taşıyanlar, öncelikle sözlü sınava tabi tutulacak, sözlü sınavdan geçerli not alan adaylar yazılı sınava girmeye hak kazanacak. Yazılı sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday listesi belirlenecek. Tüm aşamalarda başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan adayların işlemleri ise iptal edilecek.

Başvuru için aranan diğer şartlar ise şöyle:"- Ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veya affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,- Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,- Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,- Memuriyete engel bir hali bulunmamak,- Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,- Sağlık Yönetmeliği'nde belirtilen şartları taşımak,- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,- Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,- Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,- Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak."

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.02.2026
15:36
12Bingölspor`dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
12Bingölspor'dan Sahada Net Mesaj: 7 Gollü Yanıt, 12 Puanlık Fark
Seyircisiz oynama cezasına rağmen kenetlenen şehir, sahada terinin son damlasına kadar savaşan bir takım ve dev ekrandan yükselen tezahüratlar… 12 Bingölspor, 7-1'lik tarihi galibiyetle hem zirveyi sağlamlaştırdı hem de sahada en güçlü cevabı verdi.
15.02.2026
02:29
Bingöl`de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de alkollü gençler ortalığı birbirine kattı!
Bingöl'de polisin dur ihtarına uymayarak kaçan bir otomobil, kovalamaca sırasında park halindeki ve seyir halindeki araçlara çarptı. Yaşları 18'den küçük, ehliyetsiz ve alkollü oldukları belirlenen iki genç polis tarafından yakalandı
15.02.2026
02:28
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Borcuna en sadık il Bingöl oldu
Konut kredilerinde son dönemde meydana gelen düşük dikkat çekerken, borcuna en sadık olan iller sıralaması belli oldu. Verilere göre borcuna en sadık il Bingöl oldu.
15.02.2026
02:25
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Kadın buluşmasında sorunlarını paylaştılar
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin yürüttüğü 'Mahalle Buluşmaları' programı kapsamında üçüncü toplantı Şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi'nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadınların talep ve önerileri yerinde dinlendi, çözüm yolları ortak akılla ele alındı. Raporlar, ilgili makamlara sunulacak.
15.02.2026
02:21
Bingöl`de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de Halk Oyunları Coşkusu! İl Birincileri Belli Oldu
Bingöl'de düzenlenen Okul Sporları ve Kulüpler Arası Halk Oyunları İl Birinciliği yarışmalarında dereceye giren ekipler, grup müsabakalarında Bingöl'ü temsil edecek.
15.02.2026
02:20
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Satılık Konut İlanlarında Yeni Dönem!
Ticaret Bakanlığı'nın hayata geçirdiği Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS), 15 Şubat itibarıyla satılık taşınmaz ilanları için de zorunlu hale geliyor. Yetkisiz emlakçılık ve sahte ilan dönemi sona eriyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın