KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

10 bin kadro talebi

Başbakan Binali Yıldırım’a korucuların taleplerini ileten Sözen, PKK’ya karşı aktif mücadele edebilecek 10 bin yeni korucu alımı yapılması gerektiğini söyledi.

10 bin kadro talebi
08 TEMMUZ 2016 CUMA 23:50
0
5938
0
AA aa

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen, Doğu ve Güneydoğu görev yapan köy korucularının taleplerini Başbakan Binalı Yıldırım'a iletti.

Başbakan Yıldırım tarafından açıklanması beklenilen sosyal ve ekonomik paketinin önem taşıdığını ve terörün bitmesi için bir milat olacağını ümit ettiklerini belirten Sözen; “Bu kapsamda temsilcisi bulunduğum Köy korucularımızın açıklanacak paketle ilgili çok büyük beklentisi mevcuttur. Çünkü kahraman korucularımız aileleriyle bölge nüfusunun yüzde 10'luk kısmını oluşturmakla beraber en zor zamanlarda safını devletten yana belirlemiş ve çok büyük fedakârlıklar etmişlerdir. Korucularımızın terörle ve teröristle mücadelesini aktifleştirmek ve onların moral motivasyonunu düzeltmek adına beklentilerimizin yerine getirilmesi son derece önem arz edecektir. Bu kapsamda Başbakan Sayın Binali Yıldırım'a sunduğumuz talepler aşağıda yer almıştır”

“10 BİN YENİ KORUCU ALINMALI”

Korucu camiasının paketten beklentilerini sıralayan Sözen, 22 ile 35 yaşları arasında en az 10 bin yeni korucu alımı yapılması gerektiğini söyledi. Yaşları 45'i geçen mevcut korucuların köylerde görev yapması, yeni alımı yapılacak korucuların ise operasyonel faaliyetlerde kullanılması gerektiğini belirten Sözen, sözleşmeli erlere tanınan hakların koruculara tanınması gerektiğini kaydetti.

SOSYAL GÜVENCE TALEBİ

Korucuların Sosyal Sigorta Kanunu Kapsamına alınarak sigortasız çalıştırılmasının önüne geçilmesi ve geçmişe dönük primlerinin yatırılmasını talep eden Sözen, maaşların da en düşük devlet memuru maaşına endekslenmesi gerektiğini söyledi.

Köy Korucularımızın silah harç parasından muaf tutulmasını talep eden Sözen, Köy Korucularımıza ödenmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından İçişleri Bakanlığına düzenli ödenek gönderilmesi, günlük 32 TL olan harcırah miktarının günlük en az 50 TL'ye çıkarılmasını istedi.

Şehit korucular ve Gazi korucuların kalması için Ankara'da korucu evi yapılamasını talep eden Sözen, “Bu korucu evi hem Konfederasyonumuza hizmet verecek hem de il dışından gelecek Şehit Ailelerimiz Gazilerimiz ve Köy Korucularımıza kalabilecekleri bir sosyal tesis olacaktır” dedi.

Korucu camiasına eğitim öğretim yardımı adı altında bir korucu maaşı kadar çocuklara eğitim öğretim yardımı verilmesini gerektiğini belirten Sözen, korucuların tüm iş ve işlemlerinin tek elden idare ve sevk edilmesi için İçişleri Bakanlığı bünyesinde Köy Korucuları Daire Başkanlığı'nın kurulmasını istedi.

Korucuların ‘geçici' ibaresinin kaldırılması gerektiğini ifade eden Sözen, “Bir sistem 32 yıl boyunca geçici ibaresi taşıyamaz. 32 yıldır geçici ibaresi ile çalıştırılan korucularımızın geçicilik sıfatından çıkarılmasını, isminin önündeki geçici ve köy ibaresinin kaldırılmasını talep ediyoruz. Çünkü korucularımız terör olaylarının şehir ve ilçe merkezlerine taşınmasından sonra köy korucusu sıfatlarını da yitirmişlerdir. Devletimizin ihtiyaç duyduğu her yerde her zaman çalışmaya hazır bir şekilde görevlerinin başındalar” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın