KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

10 kasım'a dtp damgası

10 Kasım Atatürk'ü anma törenine DTP çelenk krizi damgasını vurdu. Atatürk'ün ölümünün 68. yılı törenle anıldı.

10 kasım`a dtp damgası
12 KASIM 2006 PAZAR 09:59
0
1385
0
AA aa
Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninde Demokratik Toplum Partisi (DTP) çelenginin yer alması kısa süreli krize neden oldu.

Atatürk'ü anma töreni Hükümet Konağı önünde yapıldı. Tören alanında yer alan çelenkler arasında DTP'nin çelengi dikkat çekti. Tören organizasyonu sorumluları çelengin kimler tarafından getirildiğini soruşturdu. Çelenge sahip çıkan olmayınca, tören alanını dışına çıkarılması için çelenk 2 öğrenciye taşıttırıldı. Durumu fark eden Vali Yardımcısı Hayati Taşdan, “Öğrencilerin siyasi parti çelengi taşıması yasaktır''diyerek, öğrencilerin çelenk taşımasına izin vermedi. Krizin fazla büyümemesi için çelenk tekrar diğer partilerin çelenklerinin yanına getirtildi. Kriz büyümeden çelenk, DTP İl Başkanı Mehmet Emin Acar ve partili tarafından Atatürk Anıtı'na sunuldu.
Çelenk yönetmeliğine göre iktidar partisi, ana muhalefet partisi ve mecliste grubu bulunan partilerin çelenk sunma törenine katılacağı belirtildi. DTP tarihinde ilk defa bir resmi törene çelenk sunduğu belirtildi. Tören başlamadan önce ilgin bir olay daha yaşandı. Tören alanına giren bir kedi, görevliler tarafından tören alanından uzaklaştırıldı.
10 Kasım Atatürk'ü anma programı saat 09.05'de başlayan anma sireninin ardından, İstiklal Marşı'nın okunması ile sona erdi.

Hükümet Konağı önündeki törenin ardından, Bingöl Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda bir anma programı gerçekleştirildi.

bingolgazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın