KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Ekim 2026 Cuma

10 ülkeden katılım oldu

Bingöl Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 'II. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi'ne 10 ülkeden 150 bilim insanı katıldı.

10 ülkeden katılım oldu
22 OCAK 2023 PAZAR 17:17
5
1915
1
AA aa

Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından “II. Uluslararası İktisadi ve İdari Bilimler Kongresi: Küresel Siyaset ve Ekonomide Yeni Tehditler ve Fırsatlar” temasıyla düzenlendi.

19-20 Ocak 2023 tarihleri arasında çevrimiçi olarak düzenlenen kongreye Türkiye, Kanada, Avusturya, İngiltere, Hırvatistan, Ukrayna, Fas, Malezya, Amerika, Bangladeş gibi ülkelerden yaklaşık 150 bilim insanı katıldı. İki gün süren ve 36 oturumda gerçekleşen kongre, yurt içinden ve yurt dışından alanında uzman birçok bilim insanını ve araştırmacıları bir araya getirdi. Kongrenin açılış konuşmaları Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Yasin Erdoğan ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Erkan tarafından yapıldı.

Kongrenin ilk konuşmacısı olan Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) Başkanı Prof. Dr. Muhsin Kar, “Ekonomide Yeni Normal: Belirsizlik” başlıklı konuşmasında; küresel çapta yaşanan güncel ekonomik sorunlara değindi ve çözüm önerileri sundu.

Arel Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Ercan Gezez, “Yeni Dünya Düzeninde Değişen Firma Dinamikleri” başlıklı konuşmasında ise dünya ekonomisindeki sorunlara mikro ölçekte yaklaşarak firmalar ve tüketici davranışları üzerine sunum yaptı.

Kongrenin ikinci oturumda BM Azınlık Hakları Raportörü Dr. Fernand de Varennes “Global Opportunities and Threats: Why a new treaty on the rights of minorities is needed” başlıklı konuşmasıyla insanlığın karşı karşıya kaldığı bir dizi insan hakları ihlallerine vurgu yaparak uluslararası alanda yeni bir bağlayıcı hukuk düzenin inşa edilmesi gerektiğinden bahsetti.

“YAPAY ZEKANIN HEM OLUMLU HEM OLUMSUZ YÖNLERİ VAR”

İngiltere'den kongreye katılan TheNextMinds CEO'su Prof. Ibrahim Kushchu “The Convergence of Biological and Artificial Intelligence: Opportunities and Threats” başlıklı konuşmasında; yapay zekâ teknolojisinin olumlu ve olumsuz yönlerine vurgu yaparak yapay zekânın, toplumlar için fırsatlar sunduğu kadar içerisinde tehditleri de barındırdığına vurgu yaptı.

Hırvatistan'ın Zagreb Üniversitesinden Prof. Antonija Petričušić ise insan hakları ve kadın haklarını içeren “Women's Rights as Human Rights: Where Have We Arrived?” isimli sunumunda, kadınların günümüzde karşı karşıya kaldığı sorunların altını çizerek kadın haklarının önemine dikkat çekti.

Ukrayna Ulusal Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Nataliia Krasnokutska, “Ukraine Transformation of sustainable development goals of Ukrainian business in wartime” başlıklı konuşmasında Rusya'nın Ukrayna işgalinin Ukrayna ekonomisine olan etkilerinden bahsetti.

2 gün süren kongrede; küreselde çapta yaşanan güncel ekonomik sorunlar, yeni dünya düzeninde değişen firma dinamikleri, insanlığın karşı karşıya kaldığı bir dizi siyasal ve toplumsam soruna dair 36 oturumda 150' ye yakın bildiri sunuldu.

Kongrede sunulan bildirilerin tam ve özet metinlerin yer alacağı kitabın önümüzdeki günlerde hazırlanarak, iibfkongre.bingol.edu.tr kongre web sayfasından yayınlanacağı belirtildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_97605)
23 Ocak 2023 Pazartesi 00:35
NEYE YARAR MEZUNLARINIZ İŞSİZ İŞSİZ DOLAŞIYOR
30.10.2026
14:11
Bingöl`de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de doğal gazda kritik sınır! Bu sınırı aşan ne ödeyecek?
Bingöl'de konut aboneleri için kasım ayı doğal gaz tüketim limiti 306,08 metreküp olarak belirlendi. Sınırın altında kalanlar Kademe-1, aşanlar ise o ayki tüketimlerinin tamamı için Kademe-2 tarifesine tabi olacak. Peki, 300 metreküp tüketenle 310 metreküp tüketenin hesabı nasıl değişecek? Kimler uygulamadan muaf tutulacak?
30.10.2026
14:10
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027`de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Trafikte yeni dönem başlıyor! 2027'de 115 milyon denetim, 300 özel uygulama yapılacak
Radarı görünce hız kesmek artık yeterli olmayacak. 2027 yılında trafik denetimlerinin kapsamı genişletilecek. Jandarma ve polis bölgelerinde toplam 115 milyon araç ve sürücü denetimi yapılması, 44 ortalama hız ihlal tespit sisteminin kullanılması ve 300 özel denetim gerçekleştirilmesi hedefleniyor.
30.10.2026
14:08
Bingöl`de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de bulut denizi! Dağlar bulutların arasında kayboldu
Bingöl'de kartpostallık görüntüler oluşturan bulut örtüsü, dağları, vadileri ve yerleşim alanlarını sardı. Eşsiz manzara, dron ile havadan görüntülendi.
30.10.2026
14:07
Bingöl`de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'de Alzheimer Hastası Yaşlı Adam 4 Gündür Kayıp
Bingöl'ün Solhan ilçesinde yaşayan 85 yaşındaki Alzheimer hastasında 4 gündür haber alınamıyor.
29.10.2026
17:20
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
GSS borçlarına af geliyor: 1,4 milyon kişi yararlanabilir
2017 yılı öncesine ait Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının silinmesini öngören düzenlemeyle yaklaşık 1,4 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. Düzenleme kapsamında 3 milyar liralık borç yükünün ortadan kaldırılması hedefleniyor.
29.10.2026
17:00
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum yolunda kaza: 2 yaralı
Bingöl-Erzurum karayolunun Soğukçeşme mevkiinde kontrolden çıkarak yol kenarındaki ağaçlara çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın