KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Nisan 2024 Pazartesi
°C

100 bin tl'si olan bingöllü ne yapar?

Yeşil: “Yüz Bin TL' si olan Bingöllü lüks bir otomobil veya cip alırken, Kayserili aynı parayla çivi üretmenin yolunu arar. Bir milyon TL'si olan Bingöllü hat otobüsü alırken Kayserili fabrika kurar. Eğer Bingöl'de kürsülerde boş lakırdıyla geçirilen saatlerin hesabını yapamazsak kalkınmanın şartlarını da oluşturamayız.”

100 bin tl`si olan bingöllü ne yapar?
25 ARALIK 2012 SALI 08:04
0
2040
2
AA aa

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın geçtiğimiz günlerde Nevşehir iline yaptığı ziyaret ve katıldığı programlara ilişkin izlenimlerini paylaşan ve adını Meşe Yeşil olarak açıklayan Bingöl Online okuru, önemli noktalara temas etti.

Bakan Yılmaz'dan övgüyle bahsettiği yazısında bazı sitem dolu sözlere de yer veren okur, bütün sorumlulukları devlete yahut başkasına yükleyen bir toplum veya bireyin çağdaş olmadığını vurguladı ve ekledi: “Önce birey olarak değişmeliyiz. Sonra gerçek manada sivil toplum örgütleri ile değişimin daha büyük ölçekli gerçekleşmesine katkı sunmalıyız”

İşte okurumuzun paylaştığı o yazı ve aktardığı görüşler:

BAKAN BEY'İN NEVŞEHİR GEZİSİ İZLENİMLERİ‏M

Günler öncesinde medyada haber veriliyor. "Kalkınma Bakanı Cevdet YILMAZ Nevşehir'e gelecek. Bir bakan daha ilimizi ziyaret edecek vb." Bakan beyin ziyaret programı saat saat dakika dakika yayınlanıyor. Ziyaret günü bakan bey tören kıtasıyla karşılanıyor. Selamlaşma sonrası protokol, tam takır etrafında, nezaket ve saygı kurallarının hepsi bu mütevazi insanı mahcup edecek düzeyde serdediliyor. Kalkınma bakanını ilk kez gören de var, ilk kez duyan da bu ilde. Bilen de var bilmeyen de.

Program dahilinde ziyaretler ve toplantılar başlıyor. Beş ilin yerel siyasetçi ve yöneticileri günün baş aktörünün söyleyeceği sözü, vereceği talimatı, takdir edeceği projeleri merakla bekliyor. Programı çoğu zaman fotoğraf karesinin dışında genellikle bir gölge gibi takip ediyorum.

Sabah 10.00- akşam 22.00 mükemmel programlanmış. 2012 Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı, saha ziyaretleri, uygulama alanları, sivil toplum örgütleri ile toplantı v.b.

Günün finali bir sivil toplum örgütünce organize edilen ve yılın ekonomi ödüllerinin verildiği bir toplantı ile son buluyor. Etrafımda "Ya biz bu bakanı hiç medyada görmedik" diyen de var, "Devletle alış-verişim olmaz niye buradayım diyen de." Hatta hangi bakan gelecekmiş diyeni bile duydum." Az sonra bir anons yapılıyor: "Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz salona girmek üzereler," şeklinde. Bakışlar kapının girişine yöneliyor. Toplantı salonuna mütevazı bir giriş yapan bakan aynı tevazu içinde insanlarla selamlaştıktan sonra yerine oturuyor.

Yemek sonrası protokol konuşmaları başlıyor. Konuşmacıların biri mikrofonu bırakıyor, bir diğeri alıyor. Sonra, değerli misafirler, Kalkınma Bakanı Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'ı arz ederim diyor sunucu. Sayın bakan konuşma kürsüsünde kalkınmadan, sosyal devletten, yerel kalkınmadan, yatırımlardan başlıyor, projelerden bütçe dağılımından, gelir adaletinden, 10 yıl öncesinden ve bugünden devam ediyor. Konuşması yaklaşık yarım saat sürüyor. Hatta konuşmasının bir bölümünde Maliye Bakanına bile kredisini açıyor ve iltifat ediyor. Ne camdan bakıyor, ne de kâğıttan okuyor. Konuşma boyunca ne çatal sesi ne porselen sesi bütün salon pür dikkat. Yarım saatlik konuşma sonrası dakikalarca yürekten gelen alkışlar salonda yankılanıyor. Etrafta bakışlar değişiyor. Maşallah diyen de var, helal olsun diyen de. Sezar'ın hakkı Sezar'a. Sizin anlayacağınız salonda kuzuya on iki altın takılıyorsa koyuna beşibirlik, yok bilmem keçiye bilezik takılmalı türünden bir miras dağıtımı yapılmalı diyene rastlamadım. Değerlerimizin aksine misafir sofrasının mahremiyetini, lahmacun sosuyla süsleme edebiyatı da yapılmadı. Ayrıca ben Süleyman olsaydım, mühür bende olsaydı türünden akıl vermelere de hiç ihtiyaç bırakmamıştı. Dinleyici ile konuşmacı arasında iletişimsel yahut reel politik terminolojiye dair bir tenakuz da olmadı.

Eğer Bingöl'de kürsülerde boş lakırdıyla geçirilen saatlerin hesabını yapamazsak kalkınmanın şartlarını da oluşturamayız. El alem ‘uzayan dal bizden olsun' der. Bizlerden bazıları maalesef köküne kibrit suyu döküyor. Adamın birine sormuşlar, bütün dileklerin kabul olacak yalnız itiraz kabul etmeyen bir şartımız var. O şartımız da ne istersen komşuna da iki katı verilecek. Komşusunu çekemeyen adam o zaman bir gözüm kör olsun demiş.

Bütün sorumlulukları devlete yahut başkasına yükleyen bir toplum veya birey çağdaş değildir. Önce birey olarak değişmeliyiz. Sonra gerçek manada sivil toplum örgütleri ile değişimin daha büyük ölçekli gerçekleşmesine katkı sunmalıyız.

Yanlış hedef belirlemişseniz yarışta tek başınıza da olsanız kazanma şansınız yoktur. Bir iki örnek vermek istiyorum. Örneğin Yüz Bin TL' si olan hemşerimiz lüks bir otomobil veya cip alırken, Kayserili aynı parayla çivi üretmenin yolunu arar. Bir milyon TL'si olan Bingöllü hat otobüsü alırken Kayserili fabrika kurar. Bunlara her Bingöllü onlarca örnek daha ekleyebilir. Biz bu felsefemizi değiştirmedikten sonra nereye varabiliriz?

Yazımızın başına dönecek olursak. Gün boyu izlediğim programların katılımcıları arasında en mutlu insan bendim. Çünkü o bizden biriydi. Bazı değerlerimizi hassas tartan terazilerin kefesinde tartmayı tavsiye ederim. Zira her ağırlığı da her terazi kaldırmaz. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Ahmet Fakir (@Misafir_11181)
25 Aralık 2012 Salı 10:46
Bizde gelişim ve hizmet için dertlenme yerine, her şeyi belli bir odaktan bekleme ve sorumluluğu da oraya yükleme gayreti var. Adeta her şeyin kendi kendine olup önümüze gelmesini bekliyoruz. Sorumluluk makamındakileri de eleştirmeyi ve karalamayı adeta bir marifet olarak görüyoruz. Hata düzeltmeye kendimizden başlamamız lazım. Kendi değerlerimizi tüketmekte üstümüze yok. Kendi insanımızı aşağlamakta da üstümüze yok.
ABDULLAH (@Misafir_11179)
25 Aralık 2012 Salı 10:40
BİRİNİ GÖKLERE ÇIKARMAK İÇİN NEDEN BU KADAR UĞRAŞ GÖSTERİLİR. ORTADA BİR SORUN VARSA BUNUNDA MUTLAKA BİR ETKENİ VARDIR. YÜZ BİNİ OLAN ŞUNU YAPSIN, BİR MİLYONU OLAN BUNU YAPSIN... ÖNCELİKLE ÜLKENİN EN YOKSULLARININ YAŞADIĞI BİR İLİ İLK ONDAKİ İLLE KIYASLAMAK KOLAYCILIKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİL... BİR ZAHMET KAHVEDE YAPAMAYIP, KÜRSÜDE YAPILAN -SÖZDE LAKIRDI- YERİNE, BİNGÖLLÜ LİYAKATLI, İNSAN SEVDALILARIYLA BİR BİNGÖL PLANI OLUŞTURULUP, TOPU VALİ VE İL İDARECİLERİNE ATMADAN DİREK VATANDAŞIN AYAĞINA GİDEREK GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR ÇALIŞMALAR YAPILMALI..
27.04.2024
23:24
Genç`teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
Genç'teki kum ocaklarının kaldırılması için harekete geçildi
İlçe girişinde bulunan kum ocaklarının başka alanlara taşınması için tüm kurumlar nezdinde girişimlerde bulunacağını söyleyen Genç Belediye Başkanı Kemal Tartar; 'Devlet bu alana milyonlarca lira tutan millet bahçesi yatırımı yapmış her gün yüzlerce belki binlerce insanımızı buraya toplayıp tozda boğamayız' dedi.
27.04.2024
16:51
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl polisinden şok uygulamalar! Çok sayıda silah ele geçirildi
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince mahalle bazlı gerçekleştirilen şok uygulamalarda çok sayıda silah ele geçirildi.
27.04.2024
16:50
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bu yol neden tamamlanmıyor?
Bingöl'ü Sancak, Adaklı, Kiğı ve Yedisu üzerinden Erzincan'a bağlayacak olan ve 2013'te startı verilen yol projesinin 2022'de tamamlanması gerektiğini hatırlatan Mustafa Sarıgül, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'na sordu; 'Bölge halkı için önemli olan proje ne zaman tamamlanarak hizmete alınacaktır?'
27.04.2024
16:49
Bingöl`de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Bingöl'de üç ayda 8 Bin ameliyat yapıldı
Artan ameliyat sayılarının sadece rakamsal olarak ifade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Başhekim Tatlı, 'İlerleyen tarihlerde Kalp Merkezi'mizin kurulmasıyla By-Pass diye tabir edilen açık kalp ameliyatı dahi hastanemiz bünyesinde gerçekleştirilmeye başlanacak' dedi.
27.04.2024
16:44
Bingöl`de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de dron destekli trafik denetimleri
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekiplerince dron destekli trafik denetimleri devam ediyor.
27.04.2024
12:13
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Merakla bekleniyordu MEB yayınladı! İşte yeni müfredat taslağı
Milli Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait 'Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli' yeni müfredat taslağı, 'https://gorusoneri.meb.gov.tr' adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın