KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Nisan 2024 Cuma
16 °C Çoğunlukla açık

100 TL düşen altının yeni yönü belli oldu

Gram altın Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla önce 930 TL'ye çıkıp saatler sonra ise 830 TL'ye geri çekildi. Yatırımcılar tarafından altın fiyatlarının hangi yöne gideceği merak edilirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ezber bozan açıklamalar geldi. Memiş, 'manipülasyon için uyarıları hatırlatarak dalgalanma 10 gün sürecek, geri çekilmeler yüzde 50 alım fırsat verdi.' dedi.

100 TL düşen altının yeni yönü belli oldu
26 ŞUBAT 2022 CUMARTESİ 10:20
2
1114
0
AA aa

Putin'in emriyle Rus ordusunun Ukrayna'ya girmesi piyasaları adeta tepe taklak etti. Borsalarda büyük çöküşler yaşanırken petrol ve altın gibi emtilar ise sert yükseldi. Ons ve dolar tarafındaki yükselişle beraber dün gün içinde Gram Altın 930 TL seviyelerini görürken akşam saatlerinde 850 TL seviyelerine geri çekildi. Gram altın bugün ise 830 TL seviyelerine kadar düşerek 100 TL'lik bir geri çekilme gösterdi.

Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaş sonrası piyasaları Haber7'ye yorumlayan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yatırımcılara çok önemli uyarılarda bulundu.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları;

ALTIN 100 TL BİRDEN DÜŞTÜ

Son bir haftadır manipülasyon ortamı özellikle emtia fiyatlarında ve küresel piyasalarda ciddi bir anlamda hissedildi. Dün Rusya'nın Ukrayna'ya işgal girişiminin ilk günüydü ve bu piyasalarda agresif şekilde fiyatlandı. ONS altın 1974 dolar seviyesine kadar yükseldi, bugün tekrar 1884 dolar seviyesine kadar hızla geri çekildi. Yani altında 100 dolarlık bir düşüş oldu. Dün Gram Altın/TL fiyatı Kapalıçarşı'da 930 TL seviyesine kadar yükseldi. Şu anda Gram altın 838 TL seviyesine kadar düştü. Gram altında 100 TL'lik bir düşüş oldu. Dolar TL kurunda 14,30 TL seviyelerine kadar yükseliş gördük, şu anda 13,85 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Petrol fiyatları 104 dolar seviyesine kadar yükselmişti, tekrar 97 dolar seviyesine kadar geri çekildi. Kripto paralarda 34 bin dolar bir geri çekilme vardı tekrar 39 bin dolar seviyelerini görüyoruz. Yani bugün biraz daha iyimserlik hakim oldu piyasalarda. Dün yatırımcıları sık sık uyardım, dikkat edin bu seviyelerden alım yapmayın. Manipülasyon fiyatlaması var, soğuk kanlı olun… Tekrar Aralık ayında oluşan enkazların oluşmaması için yüksekten maliyet yapmayın uyarılarım vardı.

YÜZDE 50'LİK ALIM FIRSATI VERDİ

13,78 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru 15,46 TL seviyesine kadar gerilen Euro kuru, gram altın tarafında 838 TL'ye kadar bir geri çekilme gördük. 10,75 TL seviyesine kadar gümüşün gramının düştüğünü gördük. Bugün ciddi bir alım pozisyonu geldi. Elinde TL olanlar için yüzde 50 alım için fırsat var.

Dün yüksekten alanlar ciddi zarar ederken sabırlı davrananlar bugün yüzde 50'lik bir alım pozisyonu yakalamış oldu. Ancak diğer yüzde 50 için bu puslu havanın tamamen dağılmasını beklemek gerekiyor.
ALTIN FİYATLRI BUNDAN SONRA FIRSAT VERMEYEBİLİR

Bugün biraz daha iyimser haber akışları gelmeye devam ediyor ama Rusya'nın Ukrayna'yı işgali devam ettiği için bu sürecin nereye evrileceği belli olmadığı için yaklaşık bir hafta 10 gün bu dalgalı seyir ve belirsizlikler devam edebilir. Bu süreçte kısa vadeli alım-satım yapılmaması gerekiyor. Özellikle kaldıraç sistemiyle işlem yapmanın çok riskli olduğunu söylemem gerekir. Bugün TL'de kalmış olan yatırımcılara alım fırsatı geldi. Bu saatte sonra ben satarım daha düşükten yerine koyarım diyen varsa bence yanılıyor. Çünkü öyle bir pozisyon bundan sonra olmayabilir. Bu sonra bir iki haftadaki geri çekilmeler son bir alım fırsatı olabilir. Sonrasında ise altın artık fırsat vermeden yukarı yönlü devam edecektir.

ALTINI SATMAMAK ŞARTIYLA ALIN...


Euro/dolar paritesi ve Sterlin/Dolar paritesinde sert düşüşler vardı. Bunlarda bence dün iyi alım fırsatları verdi. Kripto paralar ve borsalarda sert düşüşler vardı, düşen bir enstrümana yatırım yapmanın daha mantıklı olacağını söylemiştim. Bugün Euro/dolar paritesi tekrar 1,12'nin üzerin attı. Sterlin/dolar paritesi 1,34 bandında toparlanma isteğini devam ettiriyor. Dediğim gibi bu dalgalı seyir 10 güne yakın devam edecek, TL'den kalan yatırımcılar için yüzde 50'lik iyi bir alım fırsat geldi diyebiliriz ancak satmamak şartıyla…

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
18.04.2024
15:19
Karahan`a TRT`de yöneticilik görevi
Karahan'a TRT'de yöneticilik görevi
Uzun süreden beri TRT'de programcılık yapan, ekranlardan tanınan ve herkesin beğenisini kazanan hemşerimiz Faysal Karahan'a TRT'de yöneticilik görevine verildi.
18.04.2024
15:02
BİŞHAK`tan Şehitler Haftası Anması
BİŞHAK'tan Şehitler Haftası Anması
Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları (BİŞHAK) Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Baysal, şehitleri andı.
18.04.2024
12:59
AYM`den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
AYM'den kamu işçilerini ilgilendiren kritik karar
Anayasa Mahkemesi, sendika konfederasyonları ile hükümet tarafından imzalanan ve kamu işçilerinin mali-sosyal haklarını belirleyen 'çerçeve anlaşma protokolleri'nin bağlayıcı olacağına dair düzenlemeyi anayasaya aykırı olduğu gerekçesiyle iptal etti.
18.04.2024
12:14
Bingöl`de ‘Hüzün Çiçeği` kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl'de 'Hüzün Çiçeği' kartpostallık görüntüler oluşturdu
Bingöl dağlarında 'ağlayan gelin' veya 'hüzün çiçeği' olarak bilinen ters laleler, bahar ayının gelişiyle kendini göstermeye başladı. Açan çiçekler kartpostallık görüntüler oluşturdu.
18.04.2024
11:53
Bingöl`de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de ayı sürüsü görüntülendi
Bingöl'de karların erimesiyle kış uykusundan uyanan ayılar cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.
18.04.2024
11:27
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bingöl ekibi sunduğu lezzetler birinciliği kaptı!
Bitlis'in Tatvan ilçesinde düzenlenen 'MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması'nda Bingöl Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın