KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2024 Cumartesi
°C

'1000 lirayı kiraya mı verecek, faturaları mı ödeyecek?'

Pandemi sürecinde vatandaşlara verilen bin liralık desteğin yetersiz kaldığını söyleyen İYİ Parti İl Başkanı Kızılboğa: 'Devlet olarak vatandaşın yarasına derman olmak gerekiyor. Bingöl ne yazık ki bundan pay almadı. Bazı insanlara 1000 TL destek sağlandı. Bu süreçte çalışmayan biri 1000 lirayı kiraya mı verecek, faturaları mı ödeyecek?'

`1000 lirayı kiraya mı verecek, faturaları mı ödeyecek?`
06 TEMMUZ 2020 PAZARTESİ 18:04
30
4447
8
AA aa

İYİ Parti Bingöl İl Başkanı Hasan Kızılboğa ve parti yönetimi, Bingöl'deki basın mensupları ile bir araya gelerek kentteki gündemi değerlendirdi.

Merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan depremle ilgili konuşan Kızılboğa, kentin deprem bölgesini olduğunu ve depremden dolayı hasar gören tüm evlerin yapılmasını talep ettiklerini söyledi.

Kızılboğa, açıklamasında; “Öncelikle Bingöl'de yaşanan depremden dolayı bütün vatandaşlara bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bingöl deprem bölgesidir. İl Afet Müdürlüğüne sorduk, Bingöl'de ne yazık ki 3 ilçemiz afet kapsamına alınmış. Hasar tespiti yapılıyor ancak Bingöl'ün geneli bu depremden etkilendi. Etkilenmediyse bile, Bingöl deprem kuşağında yer aldığı için olası bir depremde, Allah korusun büyük felaketler yaşanmaması için devletimizin bu konuda tedbir almalarını ve Bingöl'ün tamamını bu kapsama alınmasını talep ediyoruz. Sayın valimizden de rica ve talep ediyoruz. Vatandaşımız evini yapacak durumda değil. Devlet desteğine ihtiyaç vardır. Birçok yerde, ilçelerde de hasar var. Evini yapabilecek güce sahip de değil insanlar. Bu konuda gereğini yapılmasını istiyoruz ve parti genel meclisi grubu aracılığı ile de duyuracağız. Bingöl genelinin bu kapsama alınması için gerekli başvurularımızı yapacağız” dedi.

“BELEDİYENİN İŞ BULMA KURUMU OLARAK DA GÖRÜLMESİ DOĞRU DEĞİL.”

Kızılboğa'nın açıklamasında satış başları şu şekilde:

“Son günlerde Bingöl'de gündem olan bir konu var. Belediye'nin mühendis alımları ile ilgili mühendis alımları… Bir kamu kurumu ihtiyaç olduğu zaman personel alacak, ancak neye göre aldığı önemlidir. İlgili yerlere sorduk, alım nasıl yapıldı diye. MHP Meclis Üyelerinin de oyuyla mecliste belediye başkanımıza personel alımı konusunda yetki verilmiş. Sayın Başkanımıza burada iş düşüyor, burada adil oldu mu? Bingöl'de sadece yıllardır siyaset yapan insanların yakınları dışında liyakate sahip insanlar yok muydu? Bu insanlar AK Parti'nin yöneticiliği yapmış, önceki dönemlerde milletvekilliğini yapmış belirli insanların yakınları alınmış. Biz isterdik ki, Bingöl'de bunlar liyakatle alınsaydı, sadakatle değil. Bunlardan ne kadar faydalanacak? Ne kadar iş üretebilecekler? Bu konuda biz kınıyoruz. Neden? Bunu liyakat ile yapmadıklarına kanaat getirdiğimiz için. Bize gelen mühendis arkadaşlar, beni alsın demiyorlar. Bir sürü mühendis arkadaş var, bunların arasında seçerek alsın, kimi alırsa alsın diyorlar. Biz de o kanaatteyiz. Belediyenin iş bulma kurumu olarak da görülmesi doğru değil.”

“OTOPARK SORUNUNUN OLDUĞUNU SÖYLEDİK”

“15 aydır her seferinde otopark sorununun olduğunu söyledik. Hala bir çözüm üretilemedi. Eski il özel idaresinin yerine otopark yapılacaktı, ne aşamada bir bilgi yok. Türkiye genelinde belediye toplu ulaşım aracının olmadığı tek iliz. Alternatif olsun diye talebimiz oldu. Belediye'nin asli görevlerinden biri de budur, biz bunu talep ediyoruz.”

“VATAN HAİNLERİ DIŞINDA HERKESE KAPIMIZ AÇIKTIR”

“İşsizlik had safhada... Devletimizin bu konuya da eğilmesi gerekiyor. Buraya yatırımcının çekilmesi, SÜTAŞ gibi tesislerin çoğaltılması gerekiyor. Bu gibi projelerin çoğaltılması gerekiyor. Bu konuda kalkınma politikaları başkanlığımız ile ilgili gerekli çalışmaları yapı, ilgili kurumlara gönderip konunun takipçisi olacağız. Parti olarak bütün bu kutuplaştırma siyasetinden uzağız, kimsenin yaptığı iyi şeyleri de görmezden gelen bir parti değiliz. Vatan hainleri dışında herkese kapımız açıktır.”

“YEŞİLYURT, YENİ MAHALLE VE MİRZAN MAHALLESİNDE YEŞİL ALAN YOK”

“Şehirdeki çarpık kentleşme ile Belediye Başkanı ile görüşmüştük. Buna kesinlikle müsaade etmeyeceğini söylemişti. Ben de hatırlatmak istiyorum. Bingöl'ün öne çıkmış cadde ve sokaklarında dış görünümün de bir mimarisi ile belirlenmesi gerekiyor. Bu şehre yeni bir vizyon katar. Bu konuda da bunu hatırlatmak istiyorum. Yeşilyurt, Yeni Mahalle ve Mirzan mahallesinde bildiğim kadarıyla yeşil alan yok. Bunun için Belediyemizin bir çabası var mı? Varsa ne aşamada öğrenmek istiyoruz.”

“KİRAYA MI VERECEK, FATURALARI MI ÖDEYECEK?”

“Bingöl'de istihdam edilen kayıt dışı, günlük yevmiye ile çalışan insanlar var. Bunlar hiçbir yerden destek almadı, esnafımız destek almadı. Kredi konusunda bile başvuru yapıp alamadılar, krediler düşük dahi tutuldu. Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde sadece belirli bir kesim için yapıldığını, Bingöllülerin mağdur olduğunu gördük. Bu bir afet, sadece ülkeyi değil dünyayı sarmış durumda. Devlet olarak vatandaşın yarasına derman olmak gerekiyor. Bingöl ne yazık ki bundan pay almadı. Bazı insanlara 1000 TL destek sağlandı. Bu süreçte çalışmayan biri 1000 lirayı kiraya mı verecek, faturaları mı ödeyecek? Bu konuda Sayın Genel Başkanımızın söylediği, her haneye kişi başı 500 TL yardım verilmesini talep etti ancak ne yazık ki hükümetimiz bu konuda zayıf kaldı. Bu da ekonomimizin ne kadar kötü olduğunu gösterdi. Pandemi sürecinin hemen ardından IBAN numarası ile yardım istenerek bütçemizin boş olduğunu, ekonomimizin de yanlış yönetildiğinin göstergesi oldu. Bingöl'ümüz, vatandaşımız mağdur edildi.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60108)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 15:22
Hepsi bos vaatler milleti kandirmaca
Hepiniz aynisiniz
Bu millet enayi oldugu sürece sizlere birsey olmaz
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60092)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 07:45
Torpille alınanlara son verin size inancımız tükendi
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60091)
08 Temmuz 2020 Çarşamba 07:43
Tebrik ederim
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60085)
07 Temmuz 2020 Salı 21:51
Yeşilyurt çoçuk oyun alanı yok sahipsiz mahalle
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60073)
07 Temmuz 2020 Salı 10:46
peki ne yapması lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60067)
07 Temmuz 2020 Salı 08:49
O para hak edene verilseydi. ihtiyacı olan herkese yeterdi. Sen genel başkanının kimlerle oturup kimlerle kalktığına bi bak
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60058)
06 Temmuz 2020 Pazartesi 23:32
SN. Hasan KIZILBOĞA , KONUŞMALARINIZIN TAMAMINA KATILIYORUM ..İNŞAALLAH BELEDİYE MİZ , KONUŞMALARINIZ DOĞRULTUSUNDA HİZMET EDER ..
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60052)
06 Temmuz 2020 Pazartesi 19:36
Siz olsanız sanki çok farklı olacak. Yalan dolan siyasetlere bu halkın karnı tok artık. Allah muhafaza sizin iktidar olmanız durumunda ne: 1. Terörün her türlüsü (Pkk,Feto,vb..) yine hortlayacak. Sağlık eğitim savunma sanayi anlamında elde edilen bütün kazanımınlar berhava olacak. Ayrıca Allah Resulü şöyle buyurmaktadır. 'YÖNETİCİSİ Kadın olan bir toplum iflah olmaz.
26.04.2024
13:17
Bingöl`de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Bingöl'de trafik nerelerde tıkanıyor? Tek tek paylaştılar
Trafik konusunda büyük bir sorun yaşanan Bingöl merkezde çözümsüzlüğe tepki gösteren Bingöl Online okurları, tek tek adres gösterdi ve hem Emniyeti hem de Belediyeyi harekete geçmeye davet etti. Sürücülerin duyarsızlığından da yakınan okurlar, yapılacaklar noktasında da görüş belirttiler. İşte trafiği kilitleyen o noktalar ve çözüm önerileri…
26.04.2024
13:06
Bingöl`de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Bingöl'de uzmanından kene uyarısı! Aman dikkat!
Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarına karşı vatandaşları uyaran Halk Sağlığı Uzmanı Doktor Nilay İçkilli, bahçe veya piknik alanlarına gidildikten sonra vücudun kontrol edilmesi gerektiğini belirtti. İçkilli, 'Kulak arkası, koltuk altı, diz arkası, kasık bölgelerinde kene gizlenebildiği için bu yerlere tekrar tekrar önemle bakılması gereklidir' dedi.
26.04.2024
11:31
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilecek
Yıl sonuna kadar 36 bin sözleşmeli sağlık personeli istihdam edilmesi hakkında karar Resmî Gazete'de yayımlandı.
26.04.2024
11:24
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda araç tasfiyesi başlıyor...
Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerine önce makam araçlarından başlanıyor. İlk etapta 500 araç satışa çıkarılırken ikinci aşamada ise bin taşıtlık bir tasfiye listesi hazırlandı. Üst düzey bürokraside, bazı pozisyonlardaki makam aracı uygulamasına son verilecek. Personel servis araçları da iptal edilecek.
26.04.2024
11:04
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl Emniyeti silahlı olaylarla ilgili son durumu paylaştı
Bingöl'de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Son dönemlerde meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili ilgilerin de yer aldığı açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi.
25.04.2024
18:05
Bingöl İhh`dan Gazze`ye İnsani Yardım
Bingöl İhh'dan Gazze'ye İnsani Yardım
Gazze'ye yönelik insani yardımlarını sürdüren Bingöl İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (Bingöl İHH), işgalci İsrail'in saldırısı altındaki şehre 75 ton Un yüklü 3 TIR'lık yardım gönderdi. 1 Tır'da dayanıklı ekmek gönderen yardım derneği, 10 milyon TL de nakdi yardımda bulundu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın