KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

102 hasta şikayette bulunmuş

26 Ekim Dünya Hasta Hakları Günü dolayısıyla Bingöl ile ilgili verileri açıklayan İl Sağlık Müdürlüğü, Ekim 2010 tarihine kadar 102 hastanın şikâyette bulunduğu ve 63 şikâyetin Hasta Hakları Kuruluna sevk edildiğini bildirildi.

102 hasta şikayette bulunmuş
27 EKİM 2010 ÇARŞAMBA 09:00
0
2704
0
AA aa

2010 yılı içerisinde yapılan şikâyetlerden 39'unun yerinde çözüldüğünü belirten sağlık müdürlüğü yetkilileri, hastaların hastane içerisinde karşılaştıkları sorunları hasta hakları birimlerine bildirmeleri gerektiğini ifade ettiler. Açıklamada, “ Bingöl'de de 6 devlet hastanesiyle Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nde hasta hakları birimleri ve kurulları görev yapmaktadır. İlimizde ekim 2010 tarihine kadar Hasta Hakları Birimine toplam 102 şikâyette bulunulmuştur. Bunların 39'u yerinde çözülmüş, 63'ü ise Hasta Hakları Kurulu'na ihlal olup olmadığına dair görüşülmek üzere sevk edilmiştir.”denildi.

Sağlık kurumu ve çalışanlarıyla ilgili bir sorun yaşadığınızda ne yapmalısınız?
“Hakkınızın ihlal edildiğini, mağdur olduğunuzu düşünüyorsanız, buna neden olduğuna inandığınız sağlık çalışanı ile münakaşa ve kavga etmeksizin, öncelikle kurum içerisinde var olan Hasta Hakları Biriminde sorununuza çözüm aramalısınız. Şikayete konu olan olayı, zamanını, yerini, olayla ilgili kişi veya kişileri, yaşadığınız sorunları açıkça belirtmeniz, şikayet konusu olaya tanıklık edenleri de bildirmeniz gerekir. Şikayetinizi yazılı olarak Hasta Hakları Birimine yapın. adınızı, soyadınızı, adresinizi, telefonunuzu yazmayı unutmayınız. Şikayetin kayıtlara girdiği tarih ve kayıt numarasını alıp, bu verilerle sonucu takip edebilirsiniz. Şikayetinizle ilgili yapılan işlem tatminkar değilse, bir üst kuruma (Sağlık Müdürlüğü, Valilik, Savcılık) önceki şikayet dilekçenizin tarih ve sayısını vererek başvurabilirsiniz. www.saglik.gov.tr den Hasta Hakları Bildirim formunu doldurarak veya İl Sağlık Müdürlüğü Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü'müzü ( 0426 213 10 13 ), ALO 184 SABİM hattını arayarak teşekkür, öneri ve şikayetlerinizi iletebilirsiniz. 26 Ekim Hasta Hakları Günü münasebetiyle bütün sağlık çalışanları, hasta hakları birimi çalışanları, hasta hakları kurulu üyeleriyle duyarlı vatandaşlarımıza hasta haklarına olan katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

 

 

 

 

 


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.08.2026
05:25
Bingöl`e 89 hekim atanacak!
Bingöl'e 89 hekim atanacak!
130. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'deki sağlık tesislerine 20'si uzman, 69'u pratisyen olmak üzere toplam 89 hekimin ataması yapılacak. Kentte ilk kez Algoloji uzmanı görevlendirilirken, Genç Devlet Hastanesi de iki yeni uzmanlık branşına kavuşacak.
31.08.2026
05:24
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Kira sözleşmelerinde e-Devlet zorunluluğu geliyor
Ev sahibi ve kiracı arasındaki sözleşmelerin dijital ortamda hazırlanmasına yönelik e-Devlet uygulamasında 72 bin 581 sözleşme onaylandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, uygulamanın kapsamını genişleterek tüm kira sözleşmelerinin e-Devlet üzerinden yapılmasını zorunlu hale getirmek için çalışma yürütüyor.
31.08.2026
05:22
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı dualarla açıldı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Servi bölgesinde yaptırılan Servi Şehitleri ve Gazileri Anıtı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 104. yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete açıldı.
31.08.2026
05:18
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl`den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Lideri Yapıcıoğlu Bingöl'den seslendi: Ümmetin vahdeti için canımızı taşın altına koymaya hazırız
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, partisinin Bingöl 5. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İslam âlemine yönelik 'vahdet' çağrısına destek vererek, 'Ümmetin vahdeti için gerekirse canımızı da taşın altına koymaya hazırız.' mesajı verdi.
31.08.2026
05:17
Bingöl`de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Bingöl'de sağanak ve fırtına! Çatı caddeye savruldu!
Meteoroloji uyarısının ardından Bingöl kent merkezinde etkili olan sağanak yağış ve şiddetli fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Genç Caddesi'nde bir apartmanın çatısı fırtınanın etkisiyle caddeye savrulurken, olay sırasında yoldan geçen kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi.
31.08.2026
05:15
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
Bingöllü güreşçiler minderi salladı: 8 derece birden!
15 ülkeden 1.019 sporcunun katıldığı Malatya Uluslararası Güreş Turnuvası'nda Bingöl rüzgârı esti. Bingöllü sporcular organizasyonu 2 şampiyonluk, 4 ikincilik ve 2 üçüncülük olmak üzere toplam 8 dereceyle tamamladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın