KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Ocak 2026 Pazartesi
°C

103 muhtaç aileye merhamet eli uzandı

Bingöl’de faaliyet gösteren Merhamet Eli Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Mart Ayı’nda 103 aileye gıda ve nakdi yardımda bulundu.

103 muhtaç aileye merhamet eli uzandı
06 NİSAN 2014 PAZAR 23:21
0
1677
0
AA aa

Merhamet Eli Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Refik Gönül, Mart ayında 103 mağdur ve yardıma muhtaç aileye yardım ettiklerini belirterek: “27 aileye Bin 804 TL tutarında gıda, 39 aileye 858 TL tutarında kırmızı et, 25 aileye 375 TL tutarında beyaz et, 12 aileye ise 3 Bin TL nakdi yardımda bulunduk. Toplamda 103 aileye 6 Bin TL tutarında yardımda bulunduk” dedi.

Muhtaç ailelere yönelik yardımlarını sürdüreceklerini kaydeden Gönül: “Cenabı Allah ( c.c) bir ayeti kerimesinde şöyle buyurmaktadır: ‘'Sadakalarınızı, kendilerini Allah yoluna adamış olan fakirlere veriniz. Onlar yeryüzünde gezip dolaşmaya güç yetiremezler. Utangaç olduklarından dolayı, bilmeyenler, onları zengin sanırlar. Oysa sen onları yüzlerinden tanırsın. Yüzsüzlük yapıp kimseden bir şey de isteyemezler. Ne türden bir iyilik yaparsanız, şüphe yok ki, Allah onu bilir.''( Bakara: 273. ayet ) Diğer bir ayette ise : ‘'Mallarını gece ve gündüz, gizlice ve açıkça infak edenler yok mu, işte onların Rableri katında ecir ve mükâfatları vardır. Ve onlara herhangi bir korku yoktur, onlar hiçbir zaman mahzun da olmazlar.'' (Bakara:274. ayet) Merhamet Eli Derneği Gıda Bankası olarak bizlere yapacağınız yardımları belirttiğimiz ayeti kerimelerin ışığında gerçek manada fakir olup utangaçlığından dolayı kimseden bir şey isteyemeyen fakir ve muhtaç ailelerimizin kanayan yaralarına sizin vesileniz ile bir nebze dahi olsa faydalı olmaktır. Malum olduğu üzere yürüttüğümüz faaliyetleri her zaman değerli halkımız ile paylaşıyoruz. İnşallah yapacağınız ayni ve nakdi yardımları layık olan ve ihtiyaç sahibi kimselere en güzel bir şekilde dostane bir tavır ile bu yardımı sizlerin vesilesi ile yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bingöl'de kurulan ilk gıda bankası oldukları dile getiren Gönül: “Gayemiz Allah‘ın rızasını kazanmak bu fakir ve muhtaç ailelerin duasını almaktır. Ayrıca yardım etmek isteyen hayırsever kardeşlerimize çağrımız şudur ki; Bingöl'de ilk kurulan gıda bankasıyız. Bu konuda deminde değindiğimiz gibi amacımız halkımızı veren el olmaya alıştırmaktır. Hazreti peygamber (S.A.S) bir hadisi şerifinde “yarım hurma dahi olsa sadaka veriniz diye buyurmaktadır”. İnşallah yapacağınız en küçük bir yardım dahi Allah katında zayi olmayacaktır. Sizlerin yardım ve desteğiniz ile Rabbimize hamdolsun birçok ailenin ihtiyacını kısmen de olsa gidermeye çalıştık” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.01.2026
11:14
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl kara teslim oldu, tüm köylere ulaşım kesildi
Bingöl'de dün başlayan ve etkisini sürdüren yoğun kar yağışı nedeniyle 280 köy yolunun tamamına ulaşım kesildi.
19.01.2026
11:03
Bingöl`de kar fena bastırdı!
Bingöl'de kar fena bastırdı!
Meteoroloji'nin yoğun kar uyarısı yaptığı Bingöl'de dün itibariyle etkili olan kar, aralıksız devam ediyor. Cadde ve sokaklar karla kaplanırken, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı, havayolu uçuşları da iptal edildi.
18.01.2026
21:05
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
2B arazileri yeniden satışa çıkıyor
TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonunda kabul edilen kanun teklifi ile kamuoyunda 2B olarak bilinen arazilerin satış sürecinde başvuruyu kaçıranlar veya ödeme şartlarını süresinde yerine getiremeyenlere ek bir başvuru süresi geliyor. Teklife göre, taksitlerini ödeyemeyenler veya başvuruyu kaçıranlar, 31 Temmuz'a kadar yeniden başvurarak 2B arazileri üzerindeki taşınmazlarının tapusunu alabilecek.
17.01.2026
21:32
Bingöl`de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Bingöl'de otomobil domuz sürüsüne çarptı: 3 yaralı
Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Güvenlik güçleri kazayla ilgili inceleme yaptı.
17.01.2026
21:23
Bingöl`de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de 14 aranan şahıs yakalandı
Bingöl'de bir hafta içerisinde, hakkında arama kaydı bulunan 14 şüpheli yakalandı.
17.01.2026
21:11
Bingöl`de UMKE`den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de UMKE'den zorlu kış şartlarında hayat kurtaran müdahale
Bingöl'de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle kara yolu ulaşımının sağlanamadığı bölgede, UMKE ekipleri zorlu kış şartlarında bir hastaya ulaşarak sağlık ekiplerine teslim etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın