KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Ağustos 2025 Çarşamba
°C

104 köyü kapsayan operasyon bitti!

Diyarbakır’ın Lice, Kocaköy, Hani, Hazro, Dicle ve Silvan ilçeleri ile Bingöl’e sınır toplam 104 köy ve mezralarında 28 Mayıs’ta başlatılan “Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Operasyonu” tamamlandı.

104 köyü kapsayan operasyon bitti!
23 HAZİRAN 2017 CUMA 08:04
0
1924
0
AA aa

Diyarbakır'ın 6 ilçesine bağlı 104 köy ve mezralarında 28 Mayıs'ta başlatılan “Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Operasyonu” tamamlandı. Operasyonda, çok sayıda silah ve mühimmat, yüklü miktarda patlayıcı ve uyuşturucu ile bombalı araç yapımında kullanılacağı değerlendirilen 12 araç ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği, Lice, Kocaköy, Hani, Hazro, Dicle ve Silvan ilçeleri ile Bingöl arasında barınan ve aralarında üst düzey yöneticilerinin de olduğu değerlendirilen teröristlere yönelik 28 Mayıs'ta başlatılan “Bayrak-54 Şehit Jandarma Yüzbaşı Fuat Oğuzcan Müşterek Operasyonu”na ilişkin yazılı açıklama yaptı. 7 bin 742 güvenlik personelinin katılımıyla sürdürülen operasyonun başarıyla tamamlandığına dikkat çekilen açıklamada, “İcra edilen operasyon kapsamında, 3'ü ölü, 5'i sağ olmak üzere toplam 8 terörist silah ve teçhizatlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet PKMS (Bixi) makineli tüfek, 16 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 Roketatar, 10 adet tabanca, 3 adet havalı tabanca, 1) adet tabanca susturucu aparatı, 31 adet RPG-7 mühimmatı, 22 adet el bombası, 27 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 2 adet el dürbünü, 1 adet silah üstü termal dürbün, 1 adet çabuk nişan alma sistemi (Çanas), 310 adet muhtelif şarjör, 2 bin 843 adet muhtelif fişek, 2 adet Yaesu marka büyük telsiz, 16 adet el telsizi, 12 adet sırt çantası, 37 adet uyku tulumu, 62 çift leşker kıyafeti, 1 takım kar kıyafeti, 4 adet jeneratör, 167 adet tüp, 2 ton 100) kilogram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda yaşam malzemesi ile örgütsel doküman ele geçirilmiştir” denildi.

11 BİN 135 ŞAHSIN SORGULAMASI YAPILDI

Cumhuriyet Savcılığından alınan arama kararlarına istinaden 104 köy ve mezrasında toplam bin 216 ev ve eklentilerinde adli arama faaliyeti yapıldığının bildirildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

“İl Emniyet Müdürlüğü personelince müşterek oluşturulan 30 yol kontrol noktasında gerçekleştirilen arama ve kontroller neticesinde 2 bin 706 araç ve 11 bin 135 şahsın sorgulaması yapılmış, 91 şahıs hakkında adli işlem yapılarak, bunlardan 14'ü tutuklanmış, 20 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yoklama kaçağı oldukları tespit edilen 156 şahıs yakalanarak 1111 Sayılı Askerlik Kanunu gereğince tebligatın yapılmasını müteakip serbest bırakılmıştır.”

YAĞMALANAN 12 ARAÇ ELE GEÇİRİLDİ

Bölücü terör örgütü mensuplarınca yağmalanmayı müteakip, bombalı araç yapımında kullanılacağı yönünde istihbari bilgi bulunan 12 aracın ele geçirildiğine dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Bölücü terör örgütü mensuplarına ait 59 sığınak ve 24 barınak tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiş, barınak ve sığınaklar içerisindeki yaşam ve giyim malzemeleri Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince yerinde imha edilmiştir. Teröristlerce toplam 1 ton 620 kilogram amonyum nitrat ve alüminyum tozu kullanılarak hazırlanmış olan 19 adet EYP düzeneği, 23 adet EYP yapımında kullanılan mutfak tüpü, 21 adet pil bloğu, 20 adet elektronik devre kartı, 657 adet EYP yapımında kullanılan entegre, 27 adet elektrikli fünye ve 2 bin 275 metre EYP kablosu tespit edilmeyi müteakip, Patlayıcı Madde İmha Timi marifetiyle yerinde tahrip edilmiştir.”

17 TON 157 KİLOGRAM UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

Narko-terörizmle mücadele kapsamında yapılan çalışmalara da yer verilen açıklamada, “4 milyon 483 bin 996 kök kenevir bitkisi, 13 ton 160 kilogram toz, 3 ton 997 kilogram kubar esrar olmak üzere toplam 17ton 157 kilogram uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince ele geçirilen uyuşturucu maddeler muhafaza altına alınmış, kenevir bitkileri numune alınmasını müteakip, yerinde imha edilmiştir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.08.2025
05:03
Bingöl`de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
Bingöl'de hangi kurum hangi ihaleyi yapacak?
İlan portalından derlenen ihalelerin türleri, içerikleri ve tarihleri şöyle;
05.08.2025
05:02
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bingöl İŞKUR duyurdu! 400 geçici işçi alınacak
Bugün itibariyle başlayan başvurular, 09 Ağustos'ta sona erecek. Katılımcılar, 12 Ağustos 2025 tarihinde yüzde 100 noter kurası ile belirlenecek. Katılımcılar, 6 ay süreyle Bingöl merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim Müdürlükleri emrinde istihdam edilecek. Hangi ilçede kaç kişi istihdam edilecek? İşte o detaylar…
05.08.2025
04:59
Bingöl`de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de yatırım yapana SGK ve kredi desteği
Bingöl'de çeşitli temaslarda bulunan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; 'Yeni modelimizdeki öncelikli yatırımlar kapsamında Bingöl'de yapılacak yatırımlarda istihdam edilecek çalışanların SGK işveren paylarını 12 yıl boyunca bakanlığımız karşılayacak. Yatırımın OSB'de olması halinde bu süreyi 14 yıl olarak uyguluyoruz. 10 yıl süreyle de çalışanlarımız için sigorta pirimi desteği sağlıyoruz' dedi.
05.08.2025
04:57
12Bingölspor`da kombine satışı başladı
12Bingölspor'da kombine satışı başladı
3. Lig temsilcimiz 12 Bingölspor'un 2025–2026 sezonu iç saha maçlarını kapsayan kombine bilet satışlarının başladı. VIP tribününe kombine sahibi olmayan giremeyecek. Misafir girişi için isim yazdırma uygulaması da yapılmayacak.
05.08.2025
04:56
Bingöl`de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de kadın hırsızlık şebekesi yakalandı!
Bingöl'de hırsızlık yapan 10 şüpheli polis ekipleri tarafından yapılan çalışma ile gözaltına alındı.
05.08.2025
04:52
Bingöl`de ihtiyaç sahiplerinin ‘Umut`u oluyorlar
Bingöl'de ihtiyaç sahiplerinin 'Umut'u oluyorlar
Burulday; 'Gayemiz dünyanın zor bir süreçten geçtiği bu günlerde bu ağır yükü el ele gönül gönüle vererek mazlum kardeşlerimizin acılarını hafifletmek, dertlerine ortak olmak ve gülümsemelerine bir nebze de olsa iştirak etmektir. Emeği ve katkısı bulunan tüm hayırseverlerimizden Allah razı olsun'
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın