KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Haziran 2026 Salı
°C

105 girişimci sertifikasını aldı

Bingöl Belediyesi ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ kursunu başarıyla tamamlayan 105 kursiyere sertifikaları verildi.

105 girişimci sertifikasını aldı
22 EYLÜL 2016 PERŞEMBE 22:38
0
1725
0
AA aa

Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen sertifika törenine, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bingöl İl Müdürü Naci Özdemir, STK temsilcileri ve kursiyerler katıldı.

Programda konuşan KOSGEB Bingöl İl Müdürü Özdemir, uygulamalı girişimcilik kurslarına çok fazla talebin olduğunu söyledi.

Bingöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri son eğitim programında 105 kursiyerin başarılı olduğunu kaydeden Özdemir, bugüne kadar belediye ile ortaklaşa düzenledikleri eğitimler sonucu 19 firmanın kurulduğunu söyledi.

KOSGEB'in desteklemelerine de değinen Özdemir, “Girişimcilerimiz işyerlerini kurup bizlere başvurmaları halinde kendilerine toplamda 150 Bin TL'ye destek sunabiliyoruz. 150 Bin TL'nin 50 Bin TL'sini hibe olarak veriyoruz” dedi.

190 FİRMAYA 3 MİLYON DESTEK

Özdemir, girişimci adaylarına desteklemeler hakkında etraflıca bilgi vererek, “2016 yılında girişimcilik eğitimlerinde 492 kişi; 2011-2016 yıllarını kapsayan genel toplamda ise 2 Bin 695 kişi sertifika aldı. 2016 yılında 98 girişimciye toplamda 1 milyon 200 Bin TL destek verdik. Totalde ise 190 firmaya 3 milyon 380 Bin TL. Bu rakamlar Bingöl için gayet iyimser rakamlardır” dedi.

BAŞKAN BARAKAZİ: “HEM EKONOMİYE HEM İSTİHDAMA KATKI SAĞLIYORLAR”

Katılımcılara teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Barakazi ise, “KOSGEB il müdürlüğümüzle ile düzenlediğimiz eğitim programları sonucunda 19 girişimci arkadaşlarımız desteklemelerden faydalanarak kendi işlerini kurdu. Son olarak düzenlediğimiz eğitim kurslarını başarıyla tamamlayan girişimci adaylarımızla bu rakamın artmasını ümit ediyorum. Kendi işlerini kuran girişimci adaylarımız kentimizin hem ekonomisine hem de istihdamına katkıda bulunuyorlar. İnşallah bundan sonra bu tür ve buna benzer çalışmalarda hep beraber daha güzel sonuçlar elde edeceğiz” dedi.

VALİ KÖŞGER: “YETER Kİ SİZ ÜRETİN”

Programda konuşan Vali Köşger de, “Bu tür faaliyetleri ne kadar arttırabilirsek, insanımızı ne kadar girişimci ne kadar üretken hale getirebilirsek devlet olarak bizim bundan memnuiyetimiz o derece artacaktır. Bir devlet; milleti ne kadar donanımlı, ne kadar üretken, ne kadar girişimci ve ne kadar devletine milletine bağlıysa o kadar güçlüdür. Dolasıyla sizlerin daha donamlı bir şekilde kendi işinizi kurmanız, devletimiz açısında da son derece önemlidir” dedi.

İŞGEM projesinin ihale edildiğini belirten Vali Köşger, “İnşa çalışmalarımız tamamlandıktan sonra fikri olup ta imkânı olmayan girişimcilerimize atölye vereceğiz. Buradaki girişimcilerimizden kira almayacağımız gibi teknik destekte vereceğiz. Yeter ki siz üretin, çoluk çocuğunuzun rızkını helalinden kazanın ve ülkemiz kalkınsın gelişsin tek amacımız budur. Gelecek nesillere, daha güzel daha kalkınmış, daha refah, daha yaşanılabilir bir ülke bırakmaktır amacımız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimini başarıyla tamamlamış kursiyerlere sertifikaları verildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.06.2026
00:09
Berdibek`in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu:
Berdibek'in ziyareti umutlandırdı, Özturan son noktayı koydu: 'Artık yokum'
AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibek'in, 12Bingölspor'un eski Kulüp Başkanı Mehmet Engin Özturan'ı yeniden göreve dönmesi için ziyaret etmesi, spor camiasında umut oluşturdu. Ancak Bingöl Online'a konuşan Özturan, dönüş ihtimalini kesin ifadelerle reddetti.
30.06.2026
00:08
Bingöl`de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl'de iki yılanın dişi mücadelesi kamerada
Bingöl Fotoğraf ve Sinema Derneği Başkanı Kenan Nihat Elçi, halk arasında 'Çukurbaşlı kara yılanı' olarak bilinen iki erkek yılanın dişi için verdiği mücadeleyi görüntüledi. Elçi, mücadele sırasında her iki yılanın da boyun kısmında yaralanmalar oluştuğuna dikkat çekti ve vatandaşları uyardı!
30.06.2026
00:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerinin düzenlediği operasyonda 54 gramdan fazla esrar ile 9 kök kenevir ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklanırken, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
30.06.2026
00:06
Bingöl`ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi`nde temsil etti
Bingöl'ü KKTC Gayrimenkul Zirvesi'nde temsil etti
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Girne kentinde düzenlenen Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan Tüm Emlakçılar Derneği Bingöl Başkanı Serhat Bukan, zirvede edinilen bilgi ve deneyimleri Bingöl'deki emlak sektörü temsilcileriyle paylaşacaklarını belirterek, sektörün daha güçlü ve kurumsal bir yapıya kavuşması için çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
30.06.2026
00:05
Genç`te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç'te Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi için ilk kazma vuruldu
Genç Belediyesi'nin ilçeye kazandıracağı Etüt Merkezi ve Halk Kütüphanesi Projesi'nde yapım çalışmaları başladı. Yaklaşık 400 öğrenci kapasiteli merkezin, 2026-2027 eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedefleniyor.
30.06.2026
00:04
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Trafik sigortasında yeni dönem yarın başlıyor!
Zorunlu trafik sigortasında hasar, onarım ve tazminat süreçlerini baştan sona değiştirecek yeni düzenleme 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe giriyor. Araç değer kaybı başvuruları otomatik yapılacak, orijinal parça kullanımına yeni kurallar getirilecek, ağır hasarlı araçlar ve kaza yerini terk eden sürücüler için daha sıkı uygulamalar devreye alınacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın