KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Aralık 2025 Salı
°C

112 çalışanları hukuk zaferi

Sağlık-Sen'in açtığı davada mahkeme, 112 acil servis istasyonlarında çalışanların döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısından almaları gerektiğine karar verdiği bildirildi.

112 çalışanları hukuk zaferi
18 HAZİRAN 2010 CUMA 08:46
0
1750
0
AA aa
Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, yaptığı yazılı açıklamada 112 acil servis istasyonlarında çalışanların döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısından almaları gerektiğine karar verdiği belirterek, “Bilindiği gibi, 209 Sayılı Döner Sermaye Kanunu'nda riskli birim olarak belirtilen birimler arasında acil servisler de bulunmasına rağmen, sadece hastanelerle entegre olan acil servis istasyonlarında çalışanlar riskli birim katsayısından yararlanabilmekte, A ve C Tipi Acil Servis İstasyonlarında çalışanlar bu haktan yararlanamamaktadır. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Servis İstasyonunda Acil Tıp Teknikeri olarak görev yapan üyemiz, İl Sağlık Müdürlüğüne acil serviste hizmet verdiği için, döner sermaye ek ödemesinin riskli birimlere uygulanan yüzde 200'lük tavan oranından yapılması talebiyle başvurdu. İdare ise 209 Sayılı Döner Sermaye Kanununda riskli birim kategorisinde acil servis istasyonlarının sayılmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti. İdarenin olumsuz görüşü üzerine Sendikamız Hukuk Bürosu, idarenin işleminin iptali için Şanlıurfa İdare Mahkemesine dava açtı. Davayı görüşen Mahkeme binlerce acil servis istasyonunu ilgilendiren ilk niteliğinde çok önemli bir karar verdi. Mahkeme kararında, acil servis istasyonlarında çalışanların yürüttüğü görevin acil hizmet faaliyeti olduğuna dikkat çekerek, görevi esnasında gerçekleştirdiği ilk yardım faaliyetlerinden kaynaklı risk altında olduğu, bu nedenle döner sermaye ek ödemesini riskli birimler için öngörülen katsayı üzerinden alması gerektiği görüşüne yer verdi” dedi.
Yargı kararına ilişkin yaptığı değerlendirmede,  acil servis istasyonlarının tamamında acil sağlık hizmeti verildiğine ve çalışanların aynı riskleri taşıdıklarına dikkat çeken Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, “Acil servis istasyonları 209 Sayılı Döner Sermaye Kanununda riskli birim olarak kabul edilen acil servis kapsamı içinde yer almaktadır. Bu nedenle döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısından almaları gerekir. Nitekim Yargı da bu şekilde karar vermiştir. Acil servis istasyonlarında çalışan binlerce çalışanın yargı yoluna başvurmasına gerek kalmadan, görevleri gereği taşıdığı risklere uygun olarak riskli birim katsayısından yararlanabilmeleri için Bakanlık yargı kararı çerçevesinde düzenleme yapmalıdır. Bu yapıldığı takdirde riskli birim katsayısından yararlanamayan acil servis istasyonu çalışanlarının her ay ortalama 200-250 TL arasındaki hak kayıpları önlenmiş olacaktır” diye konuştu.

 

Bingöl Online Haber Servisi
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.12.2025
23:04
Bingöl`de Sinema Dolu Üç Gün
Bingöl'de Sinema Dolu Üç Gün
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle, Bingöl Valiliği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Uluslararası Bingöl Kısa Film Festivali, açılış programıyla başladı. Festival kapsamında üç gün boyunca Bingöl merkez ve ilçelerinde film gösterimleri ve söyleşiler gerçekleştirilecek.
15.12.2025
23:03
Lider 12Bingölspor`da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
Lider 12Bingölspor'da Hedef Net: Farkı Açmak, Yolu Yarılamak
TFF 3. Lig 2. Grup'ta zirvede yer alan 12 Bingölspor, haftanın kritik maçında Osmaniyespor'u konuk ediyor. Yeşil beyazlılar, taraftar desteğiyle galibiyet serisini sürdürerek şampiyonluk yürüyüşünü güçlendirmek istiyor.
15.12.2025
23:02
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Çamurlu mezra yolu Meclis Gündeminde
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Melekan (Mutluca) Köyü Beroj/Cevizli Mezrası'nda yıllardır çözüm bekleyen ulaşım sorunu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı. DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.
15.12.2025
23:01
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor taraftarının tezahüratına para cezası
12Bingölspor'un Niğde Belediyespor ile oynadığı karşılaşmada taraftarların kötü tezahüratı nedeniyle PFDK, yeşil beyazlı kulübe para cezası verdi. Aynı maçta bir antrenöre de talimat ihlali gerekçesiyle ceza uygulandı.
15.12.2025
23:00
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
Siber Suç Operasyonlarında 301 Şüpheli Yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Bingöl'ün de bulunduğu 55 ilde siber suçlara yönelik son 6 günde düzenlenen operasyonlarda 301 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlarda çocuk istismarı, dolandırıcılık ve yasa dışı bahis suçlarına darbe vuruldu.
15.12.2025
03:15
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu
Milli atlet 12 Bingölspor sporcusu Yavuz Ağralı, Uluslararası Mersin Maratonu'nda 15. Türkler klasmanında 2:22:52'lik derecesiyle birinci oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın