KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Nisan 2026 Salı
°C

12 eylül'den sonra bir ilk

Ergenekon davası Avrupa'nın en büyük cezaevinde görülecek

12 eylül`den sonra bir ilk
17 MAYIS 2008 CUMARTESİ 10:20
0
1013
0
AA aa
Ergenekon davası, yüksek güvenlik önlemleri bulunan Silivri Cezaevi'nde görülecek. Sanıklar da dava süresinde bu cezaevinde kalacak. Davanın iddianamesinin bin sayfayı aşması bekleniyor..

Ergenekon örgütüne yönelik soruşturmada artık sona yaklaşılırken, sanık sayısının fazla olması, bu davaya bakmakla görevli özel yetkili İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonlarının küçük olması ve güvenlik riski nedeniyle davanın, Avrupa'nın en büyük cezaevi olan Silivri Cezaevi'nde yapılmasına karar verildi. Silivri Cezaevi'nde bu tür davalar için önceden yüksek güvenlikli iki adet özel duruşma salonu yapılmıştı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı olan duruşma salonlarının bulunduğu binada, savcı, hakim ve kalem odaları da bulunuyor.

12 EYLÜL GİBİ

Ergenekon'a yönelik davanın cezaevinde görülecek olması ilk değil. 12 Eylül 1980 sonrasındaki sıkıyönetim döneminde de az sanıklı davalar cezaevlerindeki duruşma salonlarında görülüyordu. Yaklaşık 600 sanıklı Devrimci Sol ve Devrimci Yol ana davaları için Metris Cezaevi'nin 4 kilometre uzağındaki askeri bölge içerisinde yer alan, Baştabya Kışlası Spor Salonu, duruşma salonuna dönüştürüldü. Bu arada aralarında emekli general Veli Küçük, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek gibi isimlerin de yer aldığı 47 tutuklu sanığın bulunduğu soruşturma tamamlandığında, sanık sayısının yaklaşık 100 kişi olması bekleniyor. 11 aydır süren soruşturmanın iddianamesinin Haziran ayı başında tamamlanması bekleniyor. Üç Cumhuriyet savcısının yürüttüğü soruşturma kapsamında, dava dosyalarının sayısı 300 klasörü buldu. İddianamenin ise bin sayfayı aştığı belirtiliyor.


Sabah
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.04.2026
08:30
HÜDA PAR`lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti:
HÜDA PAR'lı Emiroğlu Maden Sokak Esnafını Ziyaret Etti: 'Belirsizlik Giderilmeli'
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl merkez Maden Sokak'ta esnafla bir araya gelerek kentsel dönüşüm sürecindeki belirsizliklere dikkat çekti. Emiroğlu, somut adım atılmamasının hem ekonomik hem de güvenlik riski oluşturduğunu söyledi.
21.04.2026
08:18
Güçden`den Tartar`a Kentsel Dönüşüm Tepkisi:
Güçden'den Tartar'a Kentsel Dönüşüm Tepkisi: 'Mesele Siyaset Değil, İnsan Hayatı'
Genç Belediye Meclis Üyesi Nurullah Güçden, kentsel dönüşüm sürecine ilişkin Belediye Başkanı Kemal Tartar'ın açıklamalarına tepki göstererek, tartışmanın siyasi değil, doğrudan insan hayatını ilgilendiren bir konu olduğunu söyledi.
21.04.2026
08:06
Arınç:
Arınç: 'Eğitim Bir Bekâ Meselesidir'
22. Dönem TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bingöl Üniversitesi'nde öğrencilerle buluştuğu konferansta eğitim politikalarının yeniden ele alınması gerektiğini belirterek, 'Hem acil hem orta ve uzun vadede eğitim konusunu tekrar ele almalıyız. Bu bir bekâ meselesidir' dedi. Konuşmasında adalet vurgusu da yapan Arınç, adaleti kutup yıldızına benzeterek toplumun en çok ihtiyaç duyduğu konuların başında geldiğini söyledi.
21.04.2026
08:04
Genç`te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Genç'te Kurumlar Arası Futbol Turnuvası Başladı
Bingöl'ün Genç ilçesinde Kaymakamlık himayesinde düzenlenen 'Kurumlar Arası Bahar Futbol Turnuvası', oynanan ilk maçlarla başladı. Açılış karşılaşmasında Kaymakamlık takımı sahadan galibiyetle ayrıldı.
21.04.2026
08:03
Na`t-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Na't-ı Şerif Yarışmasının Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl Üniversitesi'nde üniversite öğrencileri arasında düzenlenen Na't-ı Şerif şiir yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Program kapsamında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) konulu panel ve musiki dinletisi de düzenlendi.
21.04.2026
08:03
Karlıova`da nisan karı etkili oldu
Karlıova'da nisan karı etkili oldu
Bingöl'ün Karlıova ilçesi nisanda yağan karla yeniden beyaza büründü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın