KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Ekim 2026 Çarşamba

120 vekille devam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mevcut 316 AK Parti milletvekili üzerinde tek tek çalışma yaptığı ve 120 civarındaki milletvekili ile ilgili kararını verdiği belirtildi.

120 vekille devam!
13 MAYIS 2018 PAZAR 23:33
3
3624
0
AA aa

AK Parti'de, milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandırılmış bir takvim içinde yürütülürken, Erdoğan da mevcut milletvekillerinden yeniden listeye girecek isimlerle ilgili ayrı hazırlık yapıyor.

AK Parti yönetimi, 24 Haziran seçimlerinden sonra Meclis'te çoğunluğu elde etmek için milletvekili adayları ile ilgili bugüne kadarki en hassas çalışmasını yürütüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mevcut 316 AK Parti milletvekili üzerinde tek tek çalışma yaptığı ve 120 civarındaki milletvekili ile ilgili kararını verdiği belirtildi.

AK Parti'ye başvuran 7 bin 340 aday adayı ile tek tek yapılan mülakatlar dün itibarıyla sona erdi. AK Parti'de, milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandırılmış bir takvim içinde yürütüldü. AK Parti yönetimi, Meclis'te de yüzde 50+1'in yakalanması için, mülakatlar sırasında milletvekilli aday adayları ile ilgili her türlü kriteri masaya yatırdı. Edinilen bilgilere göre özellikle ‘teşkilatla problemi olan, genel merkez yönetimi ve seçim bölgesindeki yerel yöneticilerle istişare içinde olmayan, hakkında akçeli işlerle ilgili iddialar bulunan, FETÖ ile ilgili bazı iddianamelerde ismi geçen ve vatandaşın tepkisini çeken uygulamalar içine giren' isimler elemeye tabi tutuluyor.

Mülakatların tamamlanmasıyla birlikte Genel Merkez bünyesindeki 14 ayrı komisyonun hazırlayacağı raporlar, İngiltere dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Elemeye tabi tutulduktan sonra üst komisyonunda değerlendirilecek aday adayları ile ilgili karar toplantıları ise önümüzdeki hafta ortası başlayacak. Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonun 16 Mayıs Çarşamba gününden itibaren AK Parti Genel Merkezinde yapması planlanan toplantılar için 8'inci katta âdeta ‘Kozmik oda' kuralları uygulanacak. Aday listeleri belirlenip YSK'ya verilene kadar, bu kata giriş-çıkışlar sınırlandırılacak. Giriş izni olmayanlar bu katı kullanamayacak. Üst kurulda görevli olan parti yöneticileri de, zorunlu olmadığı sürece cep telefonlarını toplantı salonuna getiremeyecek.

BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da mevcut milletvekillerinden yeniden listeye girecek isimlerle ilgili ayrı hazırlık yaptığı belirtildi. Erdoğan'ın, 316 AK Parti milletvekilli üzerinde tek tek çalıştığı ve 120 civarındaki milletvekilinin yeniden listeye alınması ile ilgili kararını verdiği öğrenildi. AK Parti kulislerinde, mevcut milletvekillerinin büyük oranda değişime uğrayacağı konuşuluyordu. Bunun gerekçesi ise, Erdoğan'ın Meclis çoğunluğunu elde etmesi için en ideal listeyi hazırlamak istemesine dayandırılıyor. Erdoğan'ın, AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 20'nin üzerinde milletvekiline yönelik ayrı bir çalışma yaptırdığı, seçim bölgelerindeki dengelerden kaynaklı bazı isimler için 3 dönem kuralının esnetileceği belirtiliyor.

EN GÜÇLÜ LİSTEYLE ÇIKACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin başarılı olabilmesi için, Cumhurbaşkanlığıyla uyumlu çalışacak meclis çoğunluğuna hayati derecede ihtiyaç vardır” dedi. Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında milletvekili aday adaylarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Siyasetin gönüllü bir iş olduğunu, Türkiye'yi daha iyi bir duruma getirmek için siyaset yapıldığını anlatan Yazıcı, AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlara bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Yazıcı, milletvekili aday adayları mülakatlarını bugün (dün) bitireceklerini hatırlatarak, şunları söyledi: Raporlarımızı Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi değerlendirecek. Dosyalar, adaylar her yönüyle gözden geçirilecek, milletin önüne en güçlü temsil özellikleri dikkate alınmış listeyle çıkılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
14.10.2026
11:15
Hüdayi Vakfı:
Hüdayi Vakfı: 'Toplumsal çürümeyi kabullenmiyoruz'
Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, yayımladığı bildiride fon krizinden yolsuzluk ve torpile, eğitim sisteminden sanal kumara kadar birçok başlıkta sert eleştiriler yöneltti. 'Suçlular ve sorumlular hesap vermeden kimse güvenden söz edemez' diyen vakıf, kamu kurumlarına ve denetim mekanizmalarına çağrıda bulundu.
14.10.2026
10:33
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl hangi takımı tutuyor?
Bingöl'de 12 Bingölspor dışında en çok hangi takım tutuluyor? 81 ili kapsayan araştırmada Bingöl'ün tercihi belli oldu. Peki, komşu illerde zirvede hangi takımlar var? Sonuçlarda dikkat çeken şehirler de var.
14.10.2026
10:07
Azerbaycan`daki başörtüsü baskısına tepki!
Azerbaycan'daki başörtüsü baskısına tepki!
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Azerbaycan'da başörtüsü nedeniyle yaşandığı bildirilen mağduriyetlere tepki göstererek inanç özgürlüğünün korunması çağrısında bulundu. Platform, 'Başörtüsü suç değildir! İnanç özgürlüğü ayrıcalık değil, temel bir haktır' mesajını verdi.
14.10.2026
09:53
Alban`dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Alban'dan Bingöl için afet uyarısı: Risk büyük, önlem şart
Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem, heyelan ve çığ tehlikesine dikkat çekerek güvenli yapılaşma, bilimsel planlama ve etkin denetim çağrısı yaptı.
13.10.2026
18:31
Recep Butaku: `Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek`
Recep Butaku: 'Şehirde muhalefetin varlığı hissedilecek'
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Recep Butaku, Bingöl Basın Konseyi ziyaretinde kentteki yol ve altyapı sorunlarından kurumlar arası koordinasyon eksikliğine, Maden Sokak'taki kentsel dönüşüm belirsizliğinden sağlık ve eğitim hizmetlerine kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. Butaku, 'Amacımız birilerini hedefe koymak değil, memleketin eksiklerini adil bir yaklaşımla dile getirmek' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın