KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Haziran 2026 Çarşamba
°C

120 vekille devam!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mevcut 316 AK Parti milletvekili üzerinde tek tek çalışma yaptığı ve 120 civarındaki milletvekili ile ilgili kararını verdiği belirtildi.

120 vekille devam!
13 MAYIS 2018 PAZAR 23:33
3
3573
0
AA aa

AK Parti'de, milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandırılmış bir takvim içinde yürütülürken, Erdoğan da mevcut milletvekillerinden yeniden listeye girecek isimlerle ilgili ayrı hazırlık yapıyor.

AK Parti yönetimi, 24 Haziran seçimlerinden sonra Meclis'te çoğunluğu elde etmek için milletvekili adayları ile ilgili bugüne kadarki en hassas çalışmasını yürütüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da mevcut 316 AK Parti milletvekili üzerinde tek tek çalışma yaptığı ve 120 civarındaki milletvekili ile ilgili kararını verdiği belirtildi.

AK Parti'ye başvuran 7 bin 340 aday adayı ile tek tek yapılan mülakatlar dün itibarıyla sona erdi. AK Parti'de, milletvekili adaylarına yönelik çalışmalar hızlandırılmış bir takvim içinde yürütüldü. AK Parti yönetimi, Meclis'te de yüzde 50+1'in yakalanması için, mülakatlar sırasında milletvekilli aday adayları ile ilgili her türlü kriteri masaya yatırdı. Edinilen bilgilere göre özellikle ‘teşkilatla problemi olan, genel merkez yönetimi ve seçim bölgesindeki yerel yöneticilerle istişare içinde olmayan, hakkında akçeli işlerle ilgili iddialar bulunan, FETÖ ile ilgili bazı iddianamelerde ismi geçen ve vatandaşın tepkisini çeken uygulamalar içine giren' isimler elemeye tabi tutuluyor.

Mülakatların tamamlanmasıyla birlikte Genel Merkez bünyesindeki 14 ayrı komisyonun hazırlayacağı raporlar, İngiltere dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak. Elemeye tabi tutulduktan sonra üst komisyonunda değerlendirilecek aday adayları ile ilgili karar toplantıları ise önümüzdeki hafta ortası başlayacak. Erdoğan'ın başkanlığındaki üst komisyonun 16 Mayıs Çarşamba gününden itibaren AK Parti Genel Merkezinde yapması planlanan toplantılar için 8'inci katta âdeta ‘Kozmik oda' kuralları uygulanacak. Aday listeleri belirlenip YSK'ya verilene kadar, bu kata giriş-çıkışlar sınırlandırılacak. Giriş izni olmayanlar bu katı kullanamayacak. Üst kurulda görevli olan parti yöneticileri de, zorunlu olmadığı sürece cep telefonlarını toplantı salonuna getiremeyecek.

BÜYÜK ORANDA DEĞİŞECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da mevcut milletvekillerinden yeniden listeye girecek isimlerle ilgili ayrı hazırlık yaptığı belirtildi. Erdoğan'ın, 316 AK Parti milletvekilli üzerinde tek tek çalıştığı ve 120 civarındaki milletvekilinin yeniden listeye alınması ile ilgili kararını verdiği öğrenildi. AK Parti kulislerinde, mevcut milletvekillerinin büyük oranda değişime uğrayacağı konuşuluyordu. Bunun gerekçesi ise, Erdoğan'ın Meclis çoğunluğunu elde etmesi için en ideal listeyi hazırlamak istemesine dayandırılıyor. Erdoğan'ın, AK Parti'de 3 dönem kuralına takılan 20'nin üzerinde milletvekiline yönelik ayrı bir çalışma yaptırdığı, seçim bölgelerindeki dengelerden kaynaklı bazı isimler için 3 dönem kuralının esnetileceği belirtiliyor.

EN GÜÇLÜ LİSTEYLE ÇIKACAĞIZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı “Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sisteminin başarılı olabilmesi için, Cumhurbaşkanlığıyla uyumlu çalışacak meclis çoğunluğuna hayati derecede ihtiyaç vardır” dedi. Yazıcı, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında milletvekili aday adaylarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Siyasetin gönüllü bir iş olduğunu, Türkiye'yi daha iyi bir duruma getirmek için siyaset yapıldığını anlatan Yazıcı, AK Parti'den milletvekili aday adayı olanlara bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür etti. Yazıcı, milletvekili aday adayları mülakatlarını bugün (dün) bitireceklerini hatırlatarak, şunları söyledi: Raporlarımızı Genel Merkez Seçim Koordinasyon Merkezi değerlendirecek. Dosyalar, adaylar her yönüyle gözden geçirilecek, milletin önüne en güçlü temsil özellikleri dikkate alınmış listeyle çıkılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın