12Bingölspor'dan üç yönetici tepki olarak istifa etti!
12 Bingölspor yönetim kurulunda yer alan üç isim, siyasi ve bürokrasinin ilgisizliğini gerekçe gösterip istifa etti. Açıklamalarında: 'Bu vedamız sadece yönetim kurulundan istifamızdır. Her daim 'Tek Hedefe Tek Yürek' mottosuyla Başkanımızın ve 12 Bingölspor'umuzun yanında olacağımızı saygılarımızla bildiririz.'
Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz ve 1. Grup lideri 12Bingölspor yönetim kurulundaki üç isim, kentin siyasi ve bürokrasisinin ilgisizliğini gerekçe göstererek yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiler.
Geçen sezon sonunda aldıkları istifa kararının daha önce alındığını ancak şehrin ileri gelenlerinin verilen sözleri yerine getirme ihtimali üzerine bu kararı ertelediklerini aktaran Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan, şu açıklamada bulundular;
“Bizler; Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan olarak siz değerli Bingöl halkına ve 12 Bingölspor sevdalılarına veda mesajımızdır. Geçen sezon başında, Sayın Başkanımız Mehmet Engin Özturan tarafından Bingöllü olmamamıza rağmen yönetime seçildik. Bildiğiniz üzere yağmur, kar, çamur demeden 12 Bingölspor'un başarısı için evimizi, ailemizi ve yeri geldiğinde işimizi geri plana atarak bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden canla başla çalıştık.
Geçen sezon şehrin ileri gelenlerinin desteğini tam anlamıyla hissedememiş olmanın verdiği hissiyatla sezon sonunda aldığımız istifa kararını erteleyip verilen sözlerin bu sezon tutulacağına olan inancımızla yeni sezona aynı hırs ve aynı azimle başladık. Geride kalan 10 hafta bize gösterdi ki Bingöl şehrinin ileri gelenleri ve mülki amirleri, Bingölspor takımını görmezden gelmeye ve verilen sözleri yerine getirmemeye devam etmektedir.
Biz, İstanbul'da yaşayan; ailesi ve iş hayatı sizlerden 1.346 km uzakta olan kişileriz. Ancak bu takımın maddi ve manevi yanında olduğumuzu hem geçen sezon hem de bu sezon gösterdiğimizi düşünüyoruz. İçimiz rahat, hakkımız helal.
Bu vedamız sadece yönetim kurulundan istifamızdır. Her daim ‘Tek Hedefe Tek Yürek' mottosuyla Başkanımızın ve 12 Bingölspor'umuzun yanında olacağımızı saygılarımızla bildiririz.”
CANLI YAYINDA CEVAPLARI İSTENECEK
İstifanın detayları, yaşananlar, siyasi ve bürokrasinin takımı hangi ölçüde sahiplendikleri, desteklerin düzeyi ve dahasını, Cuma akşamı saat 21:00'da Bingöl Online X Space Sohbet Odasındaki Basın Atölyesi adlı canlı yayın programında Kulüp Başkanı M.Engin Özturan'a sorarak yanıtları alacağız…
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın