12Bingölspor'dan üç yönetici tepki olarak istifa etti!
12 Bingölspor yönetim kurulunda yer alan üç isim, siyasi ve bürokrasinin ilgisizliğini gerekçe gösterip istifa etti. Açıklamalarında: 'Bu vedamız sadece yönetim kurulundan istifamızdır. Her daim 'Tek Hedefe Tek Yürek' mottosuyla Başkanımızın ve 12 Bingölspor'umuzun yanında olacağımızı saygılarımızla bildiririz.'
Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz ve 1. Grup lideri 12Bingölspor yönetim kurulundaki üç isim, kentin siyasi ve bürokrasisinin ilgisizliğini gerekçe göstererek yönetim kurulu üyeliğinden istifa ettiler.
Geçen sezon sonunda aldıkları istifa kararının daha önce alındığını ancak şehrin ileri gelenlerinin verilen sözleri yerine getirme ihtimali üzerine bu kararı ertelediklerini aktaran Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan, şu açıklamada bulundular;
“Bizler; Özgür Türker Hınçal, Berkin Celayir ve Mesut Erdoğan olarak siz değerli Bingöl halkına ve 12 Bingölspor sevdalılarına veda mesajımızdır. Geçen sezon başında, Sayın Başkanımız Mehmet Engin Özturan tarafından Bingöllü olmamamıza rağmen yönetime seçildik. Bildiğiniz üzere yağmur, kar, çamur demeden 12 Bingölspor'un başarısı için evimizi, ailemizi ve yeri geldiğinde işimizi geri plana atarak bugüne kadar hiçbir karşılık beklemeden canla başla çalıştık.
Geçen sezon şehrin ileri gelenlerinin desteğini tam anlamıyla hissedememiş olmanın verdiği hissiyatla sezon sonunda aldığımız istifa kararını erteleyip verilen sözlerin bu sezon tutulacağına olan inancımızla yeni sezona aynı hırs ve aynı azimle başladık. Geride kalan 10 hafta bize gösterdi ki Bingöl şehrinin ileri gelenleri ve mülki amirleri, Bingölspor takımını görmezden gelmeye ve verilen sözleri yerine getirmemeye devam etmektedir.
Biz, İstanbul'da yaşayan; ailesi ve iş hayatı sizlerden 1.346 km uzakta olan kişileriz. Ancak bu takımın maddi ve manevi yanında olduğumuzu hem geçen sezon hem de bu sezon gösterdiğimizi düşünüyoruz. İçimiz rahat, hakkımız helal.
Bu vedamız sadece yönetim kurulundan istifamızdır. Her daim ‘Tek Hedefe Tek Yürek' mottosuyla Başkanımızın ve 12 Bingölspor'umuzun yanında olacağımızı saygılarımızla bildiririz.”
CANLI YAYINDA CEVAPLARI İSTENECEK
İstifanın detayları, yaşananlar, siyasi ve bürokrasinin takımı hangi ölçüde sahiplendikleri, desteklerin düzeyi ve dahasını, Cuma akşamı saat 21:00'da Bingöl Online X Space Sohbet Odasındaki Basın Atölyesi adlı canlı yayın programında Kulüp Başkanı M.Engin Özturan'a sorarak yanıtları alacağız…
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın