KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Temmuz 2026 Pazar
°C

12Bingölspor'un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu

12 Bingölspor'da beklenen karar Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla netleşti. Kulübün yeni başkanı Menaf Yiğit olurken, Yiğit ilk açıklamasını Bingöl Online'a yaptı. 'Takım bizim değil, Bingöl'ündür' diyen Yiğit, tüm şehri kulübe sahip çıkmaya davet etti.

12Bingölspor`un yeni başkanı Menaf Yiğit oldu
26 TEMMUZ 2026 PAZAR 01:29
0
143
0
AA aa

2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'da M. Engin Özturan'ın başkanlıktan ayrılmasının ardından merakla beklenen yeni yönetim süreci sonuçlandı.

Ankara'da Bingöl Valisi Cahit Çelik, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Feyzi Berdibek ve Zeki Korkutata ile Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen görüşmede iş insanı Menaf Yiğit'in başkanlığında yeni yönetimin oluşturulması konusunda mutabakata varıldı.

Görüşmenin ardından Vali Çelik, milletvekilleri ve Belediye Başkanı Arıkan sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarda yeni yönetime başarı dileklerini iletirken, kulübün her zaman destekçisi olacaklarını vurguladılar.

"12BİNGÖLSPOR HEPİMİZİN ORTAK DEĞERİDİR"

Yeni Başkan Menaf Yiğit ise görevin resmiyet kazanmasının ardından ilk kapsamlı değerlendirmesini Bingöl Online'a yaptı.

Görevi büyük bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Yiğit, bu sürecin yalnızca yönetimin değil, bütün Bingöl'ün ortak mücadelesi olacağını söyledi.

"Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Ama bu yükü tek başımıza taşımamız mümkün değil. 12 Bingölspor hepimizin ortak değeridir. Takım bizim değil, Bingöl'ündür."

"KAPIMIZ HERKESE AÇIK"

Ankara'da yapılan görüşmelerde herkesin ortak düşüncesinin kulübün ligde yoluna devam etmesi olduğunu ifade eden Yiğit, yönetim çalışmalarına vakit kaybetmeden başlayacaklarını söyledi.

25 kişilik bir ön liste hazırladıklarını belirten Yiğit, bununla birlikte kulübe katkı sunmak isteyen herkese açık olduklarını dile getirdi.

"Biz ne düşünüyorsak Sayın Valimiz, milletvekillerimiz ve belediye başkanımız da aynı duyguları paylaşıyor. Herkesin ortak hedefi takımın lige katılması ve bu sezon ligde kalıcı olması. Bu takıma gönül vermiş, emek harcamak isteyen herkese kapımız açık. Şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla süreci yöneteceğiz."

TRANSFER ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR

Ligin başlamasına yaklaşık bir ay kaldığını hatırlatan Yiğit, zaman kaybetmeden teknik direktör ve futbolcu transferi çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Yaklaşık 40-50 kişilik bir oyuncu havuzu üzerinde çalıştıklarını söyleyen Yiğit, ilk hedeflerinin takımı ligde güçlü bir konuma taşımak olduğunu ifade etti.

"Bu hafta içerisinde yönetimimizi tamamlayıp teknik direktör ve transfer çalışmalarına başlayacağız. İlk hedefimiz birinci devreyi iyi geçirip devre arasında yapacağımız ek transferlerle takımı daha dinamik hale getirip bu sezonu en iyi şekilde tamamlamak. Ardından gelecek yıl çok daha güçlü, şampiyonluk mücadelesi verecek bir takım kurmayı amaçlıyoruz."

"SADECE TAKIM KURMAK YETMİYOR"

Yeni sezon öncesinde kulübün yalnızca kadro değil, tesis ve organizasyon anlamında da önemli sorunlarla karşı karşıya olduğunu dile getiren Yiğit, özellikle stat ve konaklama meselesinin çözüm beklediğini söyledi.

"Konaklama ve antrenman sahası sorununu bir şekilde çözdük diyelim. Asıl mesele maçlarımızı nerede oynayacağımız. İlk olarak karşılaşmaların İstanbul'da oynanmasını teklif ettik ancak güvenlik nedeniyle bunun uygun olmayabileceği belirtildi. Bu seçenek gerçekleşmezse çevre illerdeki statları değerlendireceğiz. Kendi şehrimiz dışında oynamanın kulübe ayrıca ciddi bir maliyet yükü olacak."

Aşağı Çarşı'da yapılması planlanan futbol sahasının ikinci yarıya yetişmesini umut ettiklerini belirten Yiğit, yeni şehir stadyumunun ise gelecek sezon hizmete alınmasının beklendiğini ifade etti.

"OMUZ OMUZA VERİRSEK BAŞARIRIZ"

Bugüne kadarki üstün emeklerinden ötürü Eski Başkan M. Engin Özturan ve yönetimine teşekkür eden Yiğit, kulübün bugünlere gelmesinde emeği bulunan herkese minnettar olduklarını söyledi.

Yeni dönemde de aynı dayanışma ruhuna ihtiyaç duyduklarını vurgulayan Yiğit, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugüne kadar bu kulübe emek veren başkanımıza, yöneticilerimize, teknik heyetimize, futbolcularımıza, siyasetçilerimize, bürokratlarımıza, iş insanlarımıza, esnafımıza, taraftarımıza ve tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Aynı desteği bundan sonra da görmek istiyoruz. Çekişmelerden uzak, omuz omuza vermiş bir Bingöl olursak önce bu takımı ligde tutar, ardından hak ettiği yerlere taşırız. Rabbim bizleri mahcup etmesin."

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
26.07.2026
01:28
DEM Partili Kaya`dan İl Özel İdaresi`nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Partili Kaya'dan İl Özel İdaresi'nin Arsa Satışına Tepki!
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, İl Özel İdaresi'nin Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde bulunan 3 bin 164 metrekarelik arsayı ihaleyle satışa çıkarmasına tepki gösterdi. Kaya, satış bedeli ve ihale sürecine ilişkin çeşitli iddiaları gündeme getirerek kamuoyuna açıklama yapılmasını istedi.
26.07.2026
01:27
Bingöl`de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'de Husumetli Aileler Birbirine Girdi: 9 Yaralı
Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Taşlıçay köyünde husumetli iki aile arasında çıkan taşlı, sopalı ve silahlı kavgada 9 kişi yaralandı. Yaralılar hastanelerde tedavi altına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
26.07.2026
01:26
MHP`de ilçe kongreleri Solhan`dan başladı
MHP'de ilçe kongreleri Solhan'dan başladı
MHP Bingöl İl Başkanlığı'nın 2026 yılı ilçe kongrelerinin ilki Solhan'da gerçekleştirildi. Kongrede mevcut İlçe Başkanı Hayati Hocaoğlu yeniden göreve seçilirken, MHP İl Başkanı Emin Varan birlik ve beraberlik mesajı verdi.
26.07.2026
01:25
Bingöl`de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl'de Bir Haftada 11 Şüpheli Yakalandı
Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir haftada düzenlenen operasyonlarda 11 şüpheli yakalanırken, 1 kişi tutuklandı. Operasyonlarda uyuşturucu madde ile ruhsatsız silah da ele geçirildi.
26.07.2026
01:23
Bingöl`de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl'de 5 ayrı noktada çıkan yangınlar söndürüldü
Bingöl merkez ve Genç ilçesinde ziraat ile ormanlık alanlarda çıkan 5 ayrı yangın, itfaiye ekipleri ve orman işçilerinin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alındı.
25.07.2026
00:25
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz`a Anlattı
Arıkan, Bingöl Projelerini Cevdet Yılmaz'a Anlattı
Beraberindeki heyetle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, kentte yürütülen ve planlanan projelere ilişkin sunum yaptı. Görüşmede kentsel dönüşümden ulaşıma, sosyal yaşam alanlarından altyapı yatırımlarına kadar birçok proje ele alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın