KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Ekim 2026 Pazar

1,3 milyon esnafın kredi borcu haziran sonuna ertelendi

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 'TESKOMB kefaleti ile düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna kadar ertelendi' dedi.

1,3 milyon esnafın kredi borcu haziran sonuna ertelendi
04 ŞUBAT 2021 PERŞEMBE 15:46
3
1792
0
AA aa

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Diyarbakır Valiliğini ziyaretinde açıklamalarda bulundu. Koronavirüs salgınında zor günler geçiren esnafı rahatlatacak haberi veren Pekcan, "TESKOMB kefaleti ile düşük faizli kredi kullanan yaklaşık 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyar liralık kredi borcu haziran sonuna kadar ertelendi" diye konuştu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirttiği Halkbank tarafından verilen esnaf kredilerinde erteleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi ile ilgili Bakan Pekcan, sosyal medya hesabındaki paylaşımında "Covid-19'dan zarar gören Esnaf ve Sanatkarımızın Halkbank'tan Teskomb kefaletiyle veya doğrudan düşük faizli kullandığı kredilere ilişkin kredi borçlarının ertelenmesine ilişkin Kararı için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimizi arz ederiz." ifadelerine yer verdi.

Buna göre Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin 1 Ocak 2021-30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelendi.

BAŞVURU ŞARTI ARANMAYACAK

Kararnamede sözü geçen 6 aylık dönemde vadesi dolacak olan ve kararın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle itfa edilemeyen krediler başvuru şartı olmaksızın taksit vadesinde ilgili mevzuata göre faiz tahakkuk ettirilerek taksit vadesinden itibaren kredi itfa tablosunda belirlenen taksit sayısı değiştirilmeksizin kalan vadeye yayılarak ertelenecek.

Karar kapsamında kredisi ertelenen esnaf ve sanatkârdan erteleme dönemi boyunca çalışan sayısını azaltmayacağına dair taahhütname alınacak. Çalışan sayısında erteleme dönemi boyunca azalma tespit edilen esnaf ve sanatkârlar erteleme kapsamından çıkarılacak.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın