KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Şubat 2026 Cuma
°C

131 köye kablosuz internet

Bingöl genelinde 131 köyün yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakıldığını açıklayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni kurulacak sitem sayesinde bu köylerin en hızlı kablosuz internet iletişimine ve telefona sahip olacaklarını söyledi...

131 köye kablosuz internet
02 EYLÜL 2009 ÇARŞAMBA 08:34
0
1991
0
AA aa
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz ile Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun girişimleri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da desteği sonucu Bingöl genelinde yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakılan 131 köye telefon bağlantısı ile kablosuz internet iletişimi sağlanacak.

Yapılan girişimler sonucu Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürlüğü tarafından Bingöl'e gönderilen ALCATEL firmasında gelen, Aziz Öz, Ertuğrul Taşar, Nejat Işık, Caner Turhanlı ve Taylan Polat ile birlikte Bingöl Türk Telekom Müdürlüğü Halkla İlişkiler Şube Müdürü Haluk Korkutata ve İl Türk Telekom Müdürlüğü Teknik Müdür Orhan Bulut, dün sabah saatlerinde valiliğe giderek Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu ziyaret ettiler. Ziyarette, yapılacak olan çalışmalar hakkında aldığı bilgiler ışığında açıklama yapan Vali Balkanlıoğlu, Bingöl genelinde 131 köyün yıllarca telefon ve internetten mahrum bırakıldığını belirterek, aynı köylerde bulunan okullara konulan bilgisayarlar sayesinde internet erişiminin olduğu yönünde yapılan açıklamalarında gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

“En hızlı internet iletişimi, mahrum bırakılan köylere nasip oldu”

Vali Balkanlıoğlu: “Bölgemizde, telefon bağlama işini üstlenen ALCATEL firmasının temsilcileri Bingöl'e geldi. Bu arkadaşlarımız Bingöl'e telefon bağlantısı ve iletişimin olmadığı 131 köyde çalışma yapıp bağlantı kuracaklar. Maalesef Bingöl genelinde hala 131 köyümüzde telefon iletişimi yok. Telefon, günümüzde elektrik kadar önemlidir. İletişimin bu kadar önem arz ettiği dönemimizde, hala yüzün üzerinde köyümüzde telefon yok, dolayısıyla internette yok. Buralarda birçok okulumuzda var. Köylerde uydu aracılığıyla oluşturulan alt yapı, bir gün dahi kullanılmamış. Bu bölgelerde gerekli denetimler ve gözetimler yapılmadığından, bölge insanı iletişimden yıllarca mahrum bırakıldı. İşte bütün okullar bilgisayara kavuşturuldu, internet bağlantısı var gibi söylemler, Bingöl'de geçerli değildi. 131 yerleşim birimimizde telefon yoktu, şimdi son sistem gelişmiş teknoloji sayesinde ‘Gelişmiş kablosuz' (GK) telefon sistemi kurulacak. Bugün ALCATEL firmasında görevli arkadaşlar bu köylerde gerekli alt yapıyı oluşturmak üzere Bingöl'e geldiler. Etüt, yer, arazi çalışmaları yapılacak. Kış gelmeden bu arkadaşlarımız, telefonun olmadığı 131 yerleşim birimlerine gerekli alt yapıyı kurarak iletişimi sağlayacaklar. Bu konuda Ulaştırma Bakanımız büyük bir destek verdi. Ben bizzat konuyu Ulaştırma Bakanımıza ilettim. Bundan 20 gün önce Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü bizi arayarak müjdeyi verdi. Bu arkadaşlarımızda bu çalışmayı yapmak üzere Bingöl'e geldiler. Şimdi vatandaşlarımız bir telefona bağımlı olmaktan kurtulacaklar. Herkesin evinde telefon olacak. Ayrıca bu sistem sayesinde herkesin evinde kablosuz internet olacak. Bu sistem kablosuz olacağı için artık tel koptu gibi sorunlar da olmayacaktır. En önemlisi Bingöl'de en hızlı internet iletişimi bu ücra köyler sahip olacaktır. Artık bu köyleri kıskanmamakta elde değildir. En hızlı internet, kablosuz internet yıllarca bu iletişimden mahrum olan köyler sahip olacaktır” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından firma yetkilileri, ilk etapta alt yapı çalışmaları yapacaklarını ve kış mevsimi öncesi 131 köyün tamamına telefon ve internet sisteminin kurulacağını belirtiler.


Bingol kent HAber/Bingol MEdya

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
06.02.2026
12:56
Alban:
Alban: 'Bilime Değil Ranta Yatırım Yapılıyor'
TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Bingöl İl Temsilcisi Mehmet Alban, deprem gerçeğine rağmen afet risklerini azaltmaya yönelik yatırımların yetersiz kaldığını belirterek, Bingöl'ün yüksek deprem tehlikesi altında olduğunu ve önleyici çalışmaların geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
06.02.2026
12:38
Baraç:
Baraç: 'Deprem Kader Olabilir, İhmal Değil'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde yaptığı açıklamada hem deprem sürecindeki kriz yönetimini eleştirdi hem de Bingöl'ün ciddi deprem riski altında olduğunu vurgulayarak yetkililere önlem çağrısında bulundu.
06.02.2026
12:15
Hülakü, Bingöl`ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
Hülakü, Bingöl'ün deprem hazırlığı için Meclis Araştırması istedi
DEM Parti Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, Bingöl'ün deprem riskine karşı hazırlık düzeyinin araştırılması için TBMM'ye Meclis Araştırma önergesi verdi. Hülakü ayrıca yapı güvenliği, kentsel dönüşüm, afet planları ve kurumların hazırlık durumuna ilişkin iki ayrı soru önergesiyle bakanlıklardan ayrıntılı bilgi talep etti.
05.02.2026
18:15
'Zazalar Kürt mü?' tartışması yeniden gündemde
Sosyal medyada yeniden alevlenen 'Zazalar Kürt'tür / değildir' tartışması akademik çevrelerde yıllardır sürerken, sosyal medyada karşıt görüşlerin birbirini etiketlediği ve tartışmanın ideolojik bir zemine kaydığı görülüyor.
05.02.2026
18:11
DEM Parti`den Çalıkağıl tepkisi! `17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı`
DEM Parti'den Çalıkağıl tepkisi! '17 Kilometrelik Yol Yıllardır Yapılmadı'
DEM Parti Bingöl İl Genel Meclis Grubu, Yayladere'ye bağlı Çalıkağıl Köyü'nün yol ve elektrik sorunlarının ciddi mağduriyetlere yol açtığını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.
05.02.2026
17:08
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
Bingöl, TÜBİTAK Proje Yarışmasında Zirvede
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ön değerlendirme sonuçlarına göre Bingöl, 8 il arasında 20 projeyle birinci sırada yer aldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın