KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Aralık 2025 Cuma
°C

135 sanatçıdan roj tv'ye destek

Aralarında Ferhat Tunç, Cıwan Haco, Nilüfer Akbal gibi isimlerin bulunduğu 135 sanatçı ve kurum ROJ TV'nin kapatılmasına yönelik hükümetin girişimlerini kınayan ortak bir açıklama yaptı. Sanatçıların ROJ TV savunması şöyle:

135 sanatçıdan roj tv`ye destek
05 ARALIK 2005 PAZARTESİ 18:12
0
1987
0
AA aa
Taksim'deki Mezopotamya Kültür Merkezi'nde yapılan açıklamada sanatçılar, "Kürtçe yaptıkları eserlerin ROJ TV dışında yayın şansı bulamadığını" belirterek, "ROJ TV'ye daha fazla çıkacağız" dediler.

PKK ile ilişkili olduğu gerekçesiyle başta danimarka olmak üzere AB ülkelerine yönelik hükümet tarafından kapatılması için girişimler yürütülen ROJ TV'ye destek amacıyla, aralarında Cıwan Haco, Ferhat Tunç, Metin Kahraman, Nizamettin Arıç'ın da bulunduğu 135 sanatçı ve kurum temsilcisi bir metin yayınladı.

Mezopotamya Kültür Merkezi'nde Sanatçı Ferhat Tunç, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Eren Keskin ve Kürt Stand-up'çı olarak bilinen Murat Batki'nin basına okuduğu açıklamada, şöyle denildi: "Bizler Başbakan Erdoğan'ın Kürt meselesini tanırken ve isim koyarken imzalarımızla kendisini desteklemiştik. Adımları heyecanla beklemiştik. Kürt müziği, sineması ve tiyatrosu üzerindeki engellerin kaldırılacağını umut etmiştik. Umutlarımz arasında Kürt sanatçıların kendilerini ifade edebileceği bir TV kanalının kurulması da bulunmaktaydı.

Bugün geldiğimiz noktada, böyle adımların atılması bir yana Kürtlerin şu an kendilerini ifade edebildikleri tek kanal olan ROJ TV de kapatılmaya çalışılıyor. Buradan sesleniyoruz, Kürtçe çalışmalarımızı yayınlayacak herhangi bir kanal varsa elimzdeki dizileri, show programlarıı, Tiyatro oyunları için gerekli görüşmeyi yapmaya hazırız. Varolan anlayışla bunun münkün olmayacağını düşünüyoruz. Aksine Kürt sanatçıların önüne engeller konulmakta. 12 Eylül rejimi kitaplarımızı, kasetlerimizi toplayıp yakıyordu. Bugun ise eserlerimizi topluma ulaştırma yollarımız kapatılarak bizler eserlerimizi yakmaya zorlanıyoruz."

Sanatçılar adına yapılan açıklamanın ardından konuşan sanatçı Ferhat Tunç, "Başbakan Avrupa'da demokratikleştik derken bizlere bu konuda aba altından sopa gösteriyor. Etnik dillerde ifade özgürlüğü demokratikleşme için çok önemlidir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum." dedi.

İHD İstanbul Şube Başkanı Eren Keskin de ROJ TV'ye çıkan insanlar için soruşturmalar açıldığını söyleyerek "ROJ TV hak ihlallerini dile getirebildiğimiz kanallardan biri. Tehditlerin etkisizleşmesi için daha sık ROJ TV'ye çıkacağız" diye konuştu.

HÜRRİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.12.2025
02:45
Bingöl`de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de Yeni Hastane İçin Sosyal Donatı Talebi
Bingöl'de yapımı süren yeni devlet hastanesinin, yalnızca sağlık hizmeti sunan bir yapı olmasının ötesinde; hasta ve hasta yakınlarını merkeze alan cami, refakatçi evi, kütüphane ve sosyal ikram alanlarını içeren sosyal donatılarla birlikte planlanması talep ediliyor.
19.12.2025
02:43
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Bingöl Balında Verimliliği Artıracak Proje
Fırat Kalkınma Ajansı'nın teknik desteği ve Bingöl Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla yürütülecek çalışmada, arıcılıkta verimliliğin artırılması ve katma değerli üretimin güçlendirilmesi amaçlanıyor.
19.12.2025
02:42
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
Kırmızı ışık ihlallerine ehliyet iptali geliyor
2024'te 137 can kaybına yol açan kırmızı ışık ihlalleri için yeni dönem başlıyor. İçişleri Bakanlığı, kırmızı ışık ihlallerine karşı en ağır yaptırımı devreye alıyor; tekrar eden ihlallerde ehliyete el konulacak.
19.12.2025
02:41
Kısa Film Festivali Sona Erdi
Kısa Film Festivali Sona Erdi
7. Bingöl Uluslararası Kısa Film Festivali kapanış töreniyle sona erdi. 135 ülkeden 1.787 kısa film başvurusunun yapıldığı festival, üç gün boyunca film gösterimleri, özel seçkiler ve söyleşilerle Bingöl'ü sinemanın buluşma noktası haline getirdi.
19.12.2025
02:40
Vali Usta:
Vali Usta: 'Yeni hastanemiz en kısa sürede hizmete sunulacak'
Kısa sürede açılacağını belirttiği Yeni Bingöl Devlet Hastanesi'nin mühendislik altyapısına da dikkat çeken Vali Usta; 'Tamamlandığında yerli ve milli mühendislerimizin eseri olarak Türkiye'nin en güvenli binalarından biri olacak' dedi.
19.12.2025
02:39
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Fuhuş şebekesi çökertildi! 3 tutuklama!
Bingöl ve Mersin'de yabancıların pasaportlarına el koyup fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 1'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın