KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Temmuz 2024 Cumartesi
°C

138 aileye yardımda bulundular

Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Ocak ayında 138 aileye 94 bin 574 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu.

138 aileye yardımda bulundular
05 ŞUBAT 2023 PAZAR 15:48
1
568
0
AA aa

Yaptığı hayırlı hizmetlerle adını duyuran Umut Kervanı Vakfı Üyesi Bingöl Umut Kervanı İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği (Bingöl Umut Kervanı Derneği), 2023 yılı Ocak ayına ait faaliyet raporunu açıkladı.

Yapılan çalışmalarla ilgili yazılı açıklama yapan Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Murat Yıldırım, “2023 yılı Ocak ayında; 80 aileye 32 bin 704 TL tutarında gıda yardımı, 7 aileye 2 bin 200 TL tutarında kırmızı et yardımı, 34 aileye 49 bin 20 TL nakit (para) yardımı, 7 aileye 2 bin 750 TL değerinde ev eşyası yardımı, 3 aileye 4 bin 800 TL değerinde odun yardımı, 7 aileye 2 bin 100 TL değerinde elbise yardımında bulunduk. Toplamda 138 aileye 94 bin 574 TL değerinde ayni ve nakdi yardımda bulunduk” dedi.

DESTEĞİNİZLE DAHA FAZLA İHTİYAÇ SAHİBİNE ULAŞMAK İSTİYORUZ

Kışın zor ve çetin geçtiğini ifade eden Bingöl Umut Kervanı Derneği Başkanı Yıldırım, “Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak, Ocak ayında elimizden geldikçe ihtiyaç sahibi olan ailelere daha hayırlı bir hizmet sunmak gayesi ile bizler bu soğuk kış günlerinde yürekleri ısıtacak faaliyetler ile muhtaçlara yardımcı olmaya ve sıkıntılarını gidermeye çalışıyoruz. Hayır konusunda ne gerekiyorsa teşrik-i mesai yaparak üye ve gönüllerimiz ile beraber, bağış çağrılarında bulunuyoruz. Bu minvalde Rabbimiz şöyle buyuruyor.“Siz hayra ne harcarsanız, Allah onun yerine başkasını verir.” (Sebe Suresi,39.ayet) Evet bizler hayır konusunda tüm kardeşlerimiz ile beraber bu faaliyetleri sürdürmek gayesindeyiz. İhtiyaç sahibi olan ailelerin yükünü hafifletmek gayesi ile faaliyetlerimiz kapsamında gıda, kırmızı et, ev eşyası, odun, elbise ve nakit para yardımlarında bulunduk. Özellikle bu soğuk kış günlerinde ailelerimize evlerini ısıtacak yakacak yardımında bulunduk. Her halükarda yükümüzü hafifletecek olan bu ailelerin güler yüzü ve siz hayırseverlere olan duasıdır. Bizler de bundan güç alarak faaliyetlerimizi daha da sıklaştırmak gayesindeyiz. Elbette ki bu da elbirliği ile hep beraber el ele vererek, daha fazla ihtiyaç sahibi aileye ulaşmaktır. Bizlerde dört koldan yardım faaliyetlerimize devam ediyor, basın yayın yoluyla duyuruyor ve bu kardeşlerimizin duygularına tercüman olmaya çalışıyoruz. Bingöl Umut Kervanı Derneği olarak bu soğuk kış günlerinde dur durak bilmeden bir taraftan tespit, diğer taraftan da yapılan bağışlar ile faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. Rabbimiz içinde bulunduğumuz üç ayları hakkımızda bereket eylesin ve muhtaçların yükünü hafifletsin. Buradan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz” şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.07.2024
01:13
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl Valisi Usta bıçaklı saldırıda yaralanan vatandaşları ziyaret etti
Bingöl'de 2 gün önce bıçaklı saldırıda yaralanan ve hastanede tedavileri devam eden vatandaşları ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, 'Bingöl'ü ve bizleri çok çok üzen bir olay. Bunun adli ve idari boyutu devam ediyor' dedi.
26.07.2024
18:59
Bingöl`de deprem! 4,2
Bingöl'de deprem! 4,2
Depremin merkez üssünü Bingöl'ün Karlıova İlçesi olarak açıklayan AFAD, depremin büyüklüğünü ise 4,2 olarak duyurdu.
26.07.2024
18:33
Bayram:
Bayram: 'Elinizi sürücülerin cebinden çekin!'
Bingöl'de sinyalizasyon sistemlerinin sağlıklı çalışmadığını, MOBESE'lerden sık sık ceza yazılarak sürücülerin mağdur edildiğini belirten Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, sert çıktı! 'Önce sorunları giderin, yön işaret ve uyarıcı levhalarını koyun, ondan sonra kuralları uymayanlara ceza yazın! Çekin artık elinizi sürücülerimizin cebinden!'
26.07.2024
16:31
Bingöl RAM`dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Bingöl RAM'dan ücretsiz tercih danışmanlığı hizmeti
Merkez Müdürü Argun, alanında uzman ve deneyimli kadroyla 25 Temmuz -2 Ağustos tarihleri arasında öğrenci ve velilerin hizmetinde olunacağını belirtti.
26.07.2024
15:50
Bingöl`de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'de kırsal alanda çıkan yangın söndürüldü
Bingöl'ün Genç ilçesinde kırsal alanda çıkan yangın, ormana sıçramadan söndürüldü.
26.07.2024
15:36
'Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez'
Önceki gün madde bağımlısı bir şahsın 4 kişinin ölümüne, 5 kişinin de yaralanmasına yol açtığı bıçaklı saldırısını kınayan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, gençlerin maddi ve manevi ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalan yönetim sisteminin sorunlu olduğunun altını çizdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın