KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Kasım 2025 Çarşamba
°C

13.yüzyıldan kalma mescit

Araştırmacı M. Beşir Aşan, Adaklı ilçe merkezinde bulunan tarihi mescidin 13. yüzyıldan kalma olduğunu tespit etti.

13.yüzyıldan kalma mescit
08 AĞUSTOS 2011 PAZARTESİ 02:02
0
2102
0
AA aa

Adaklı ilçe merkezinde bulunan tarihi mescidin 13. yüzyıldan kalma olduğu tespit edildi. 1982 yılında mescitte inceleme yapan araştırmacı M. Beşir Aşan, mescidin 13. yüzyıldan kaldığını belgeleyerek, mescidin üst kısmının onarılması gerektiği yönünde rapor tuttu.

Aşan, mescit ile ilgili hazırladığı raporda: “Mescidin batı tarafındaki giriş kısmına basamaklarla çıkılmaktadır. Duvarlar kesme taşlıdır. Giriş kapısı yuvarlak kemerli olup, kemer içinde pencere bulunmaktadır. Giriş kapısı kemerinin üst kısmındaki kesme taş çıkıntısı üzerinde oyma olarak cinsi tespit edilemeyen hayvan figürleri vardır. Mihrap basit bir niş halindedir. Doğu duvarı önünde yuvarlak bir kemer bulunmaktadır. Giriş kapısı yanındaki pencere sonradan açılmıştır” ifadelerine yer verdi.

Araştırmacı M. Beşir Aşan'ın 27 yıl önce ‘onarılması gereklidir' dediği mescitte bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmazken, yetkililerin tarihi değerlere karşı ne kadar ilgisiz olduğunu da ortaya koydu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
05.11.2025
14:17
Bingöl`de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Bingöl'de arıcılara 435 organik kovan dağıtıldı
Doğunun en çok bal üretilen ikinci ili olan Bingöl'de 'Bingöl Organik Bal Yesin Projesi' kapsamında 15 üreticiye 435 organik arı kovanı dağıtıldı.
05.11.2025
14:13
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
DEM Parti Meclis üyelerinden zam tepkisi
Bingöl Belediye Meclisi, 1 Aralık 2025'ten itibaren geçerli olmak üzere suya zam kararı aldı. Karara tepki gösteren DEM Parti Bingöl Belediye Meclis Grubu, hem artışın geri alınmasını hem de arıtmasız suyun şehir şebekesine verilmesine son verilmesini istedi.
04.11.2025
14:58
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi güneşten ve çöpten kazanıyor!
Bingöl Belediyesi, çevre dostu yatırımlarla hem doğayı koruyor hem de kendi bütçesiyle ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Güneş enerjisi santrali ve evsel atıklardan elektrik üreten belediye, tıbbi atıkları güvenle steril ederek her yıl milyonlarca liralık gelir elde ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın