KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Temmuz 2026 Perşembe
°C

14 bin aileye kömür yardımı yapılacak

Bingöl Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Yunus Bulmuş, fakir ve yardıma muhtaç 14 bin aileye yapacakları kömür yardımları ile kış boyu aileleri ısıtacaklarını söyledi.

14 bin aileye kömür yardımı yapılacak
13 ARALIK 2010 PAZARTESİ 09:18
0
2407
0
AA aa

Fakir ve muhtaç aileler için özel olarak hazırlanmış yeni ve hata kabul etmeyen bir sistemle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten SYDV Müdürü Yunus Bulmuş, dağıtımda önceliği kırsal kesimlerdeki köylere verdiklerini ve köylerin ardından şehir merkezinde dağıtımların başlayacağını ifade etti.

Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Merkezi tarafından hazırlanan, sosyal yardım başvurusunu yapan vatandaşların muhtaçlıklarını ve kişisel verilerini merkezi veri tabanlarından temin ve tespit edip, mükerrer yardımların önlenmesine yönelik veri paylaşımını sağlayan Sosyal Yardım Bilgi Sistemi (SOYBİS) aracılığıyla muhtaç ailelerin tespit edildiğini belirten Yunus Bulmuş, bu doğrultuda hazırlanan listede isimleri olan aile başına 500 kilogram kömür yardımı yapıldığını dile getirdi.

Bu sistemin hata kabul etmediğini belirten Bulmuş, SSK, Bağ-Kur ve vergi mükellefi olanların sistem tarafından listeden çıkarıldığını söyledi. Bulmuş, "Bingöl'de 14 bin aileye kömür yardımı yapacağız. Kömür dağıtımına başladık. Şuan itibariyle 2 bin ton kömür dağıtımı bitti. Sistemde bilgileri doğrulanan fakir ve muhtaç vatandaşlarımıza kömürleri adreslerinde teslim ediliyor. Dağıtıma kırsal kesimlerden başladık. Köyler tamamlandıktan sonra şehir merkezinde de dağıtım başlayacaktır. Kömür geldikçe dağıtımlar sürecek ve yaklaşık 1,5 ayda bütün fakirlere kömürleri ulaşacaktır" dedi.

Artık vatandaşların kömür almak için vakıf merkezine gelip yığılmalarına gerek kalmadığını belirten Bulmuş, görevlendirilen personel tarafından liste doğrultusunda kömür yardımlarının adrese kadar götürüldüğünü söyledi. Bulmuş, "Kömür dağıtım merkezindeki arkadaşlarımız listelerdeki adreslere göre dağıtım yapıyor. Yükleme yapıldıktan sonra kömürler imza karşılığında adreslere bırakılıyor. Bingöl'de yardıma muhtaç bütün fakirleri ısıtmak için gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz. Gerçek ihtiyaç sahiplerine kömürleri teslim ediliyor. Bütün fakirlerimizi kış boyu ısıtacağız" şeklinde konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.07.2026
01:49
Vali Çelik; `15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir`
Vali Çelik; '15 Temmuz milletimizin ortak zaferidir'
Bingöl'de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 10. yılı dolayısıyla düzenlenen anma programında konuşan Vali Cahit Çelik, 15 Temmuz'un milletin iradesiyle kazanılmış ortak bir zafer olduğunu vurgulayarak birlik ve beraberlik mesajı verdi.
16.07.2026
01:48
Bingöl`de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
Bingöl'de 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Bingöl Şehitliği'nde düzenlenen programda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup dualar edildi. Protokol üyeleri, Şehitlik Anıtı'na karanfil bıraktı.
16.07.2026
01:47
Bingöl`de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl'de 15 Temmuz Gazisine Ziyaret
Bingöl Valisi Cahit Çelik ve beraberindekiler, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü programları kapsamında 15 Temmuz Gazisi Ahmet Boğatekin'i evinde ziyaret ettiler. Boğatekin'e Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye edildi.
16.07.2026
01:45
Bingöl`de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl'de otomobil ineklere çarptı: 2 kişi yaralandı
Bingöl-Elâzığ karayolunda meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki otomobilin ineklere çarpması sonucu 2 kişi yaralandı, 2 inek ise telef oldu.
16.07.2026
01:45
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Motorin ve benzine yeni zam geliyor
Petrol fiyatlarındaki dalgalanmayla birlikte benzin ve motorinin litre fiyatına zam gelmesi bekleniyor. Buna göre, 17 Temmuz 2026 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere motorine 3,90 lira, benzine 1 lira zam yapılması bekleniyor. Bingöl'de tabelaların göstereceği rakamlar şöyle olacak;
14.07.2026
16:05
`Ay Grubu` suç örgütüne operasyon
'Ay Grubu' suç örgütüne operasyon
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, elebaşılığını A.A.'nın yaptığı iddia edilen 'Ay Grubu' suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Bingöl'de de belirlenen adreslere baskın yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın