KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

15 büyükbaş hayvan telef oldu!

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek köyünde bir hafta içinde 15 büyükbaş hayvan, sebebi bilinmeyen bir şekilde telef olurken, köylüler durumu yetkililere bildirmelerine rağmen ölümlerin önüne geçilmesi adına bir çalışmanın yapılmadığını savundu.

15 büyükbaş hayvan telef oldu!
03 HAZİRAN 2016 CUMA 07:28
0
2580
0
AA aa

Bingöl merkeze bağlı Sarıçiçek (Hacıçayır) köyünde henüz bilinmeyen nedenle bir hafta içinde 15 büyükbaş hayvanın telef olduğunu ifade eden köylüler, yaşadıkların mağduriyeti dile getirdiler.

Hayvanlarının her gün öldüğünün ve bunun önüne geçemediklerini belirten köylüler, durumu İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne bildirmelerine rağmen kendilerine yardım sağlanmadığını iddia etti.

“BİRÇOK HASTALIK GÖRDÜM AMA BÖYLE BİR HASTALIK GÖRMEDİM”

Hayvanların bir tür hastalığa yakalandığını ve hayvanların birkaç günde telef olduğunu söyleyen Zülküf Gürgüze, “Hastalığın vurduğu hayvanın ağzı ve burnu parçalanıyor. Yaptığımız hiçbir tedavi etki yapmıyor. Bir iki gün içinde hayvanlar telef olup gidiyor. Ben 39 yaşındayım birçok hastalık gördüm ama böyle bir hastalık görmedim. Şap hastalığı diyorlar. Şap hastalığı gördüm ama bu yaşıma kadar hayvanları böyle bir iki günde öldüren bir hastalığa şahit olmadım. Çok değişik bir hastalık vurduğu hayvanı hemen öldürüyor.” diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

“HAYVANLARIMIZ TEK TEK ÖLÜYOR”

Durumu İl Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğüne bildirdiklerini belirten Gürgüze, “Ama gelip ilgilenen yok. Bize bir çare üreten yok. Veterinere gidiyoruz ilaç veriyor biz de hayvanlara veriyoruz bir fayda göremiyoruz. Yapmadığımız tedavi kalmadı. Hayvanlarımız yerde tek tek ölüyor. Yetkililerden yardım talep ediyoruz, Allah rızası için bizlere bir yardım edilsin. Biz de rızkımız için uğraşıyoruz. Bir hayvan nerde baksanız 10-12 bin TL değerinde. Şu an ölümle pençeleşen 70-80 hayvan var. Bu konuda yetkililerden yâdım talep ediyoruz." diye konuştu.

Hayvanları hastalıkla pençeleşirken en iyi hayvanlarının ise çalındığını belirten Sabri Demirkanlı, duruma tepki göstererek, tek geçim kaynağının hayvancılık olduğunu söyledi.

Demirkanlı, “Durumu İl Tarım Gıda ve Hayvancılık müdürlüğüne bildirdik gelip aşı yapmalarını bekliyorum ama gelip aşı yapmadılar. Sadece kışın bir kez aşı yaptılar. Tedavi için 3 bin TL değerinde ilaç aldım. Şu an birçok hayvanım hasta, bir tanesini kestim. Her biri 12 bin TL değerinde 2 büyükbaş hayvanım önceki gece çalındı. Hayvanlarımın içinde en iyisini alıp götürdüler. Tek gelirim bu hayvanlarımdır. Hastayım ve elimden başka bir iş de gelmiyor. Gece gündüz bunlara bakıyordum vicdansızlar gelip çaldılar. Ben onları Allah'a havale ediyorum. Hastalık Allah'tan geldi baş göz üstüne.” şeklinde konuştu

“HAYVANLAR TELEF OLURKEN YETKİLİLER KONUYA DUYARSIZ DAVRANIYOR”

Yetkililerin duyarsız davrandığını savunan Metin Emlakçı, “İl Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün her hangi bir ilgilenmesini görmedik ve ilgilenmiyorlar. Hayvanların telef olduğu hastalığın daha ismini bilmiyoruz. Hastalık bir yıllık hayvanlara vurduğu gibi hayvanlar hemen telef oluyorlar. Yaşlı hayvanlar ise ağzı ve ayaklarından etkileniyor. Tedavileri için ilaca binlerce TL veriyoruz. Köylüde mağdur durumda. Yetkililerin bir an önce köye gelip yardımcı olmaları gerekiyor. Bu hastalığa doğru dürüst teşhis konulamadı. Bildiğim tek şey var, herkes köylüyü ilaca sevk ediyor ve köylüde binlerce TL'lik harcama yapıyor. Alınan ilaçlarda da randıman yok. Yetkililerin bir an önce köylünün mağduriyetine kulak vermesi lazım.” dedi. (İLKHA) 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
29.08.2026
04:09
Bingöl`de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos`ta
Bingöl'de 647 kişiye iş fırsatı! Başvurular 31 Ağustos'ta
İŞKUR ile Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliğinde düzenlenecek Toplum Yararına Programlar kapsamında Bingöl genelinde 457 temizlik personeli ve 190 bahçe görevlisi olmak üzere toplam 647 kişi istihdam edilecek. Başvurular 31 Ağustos-4 Eylül 2026 tarihleri arasında alınacak.
29.08.2026
04:07
Ulya-Der, Bingöl`de görkemli törenle açıldı
Ulya-Der, Bingöl'de görkemli törenle açıldı
Bingöl'de yardımlaşma, dayanışma ve sosyal destek alanlarında faaliyet göstermek amacıyla kurulan Ulya-Der, yoğun katılımla hizmete açıldı. Açılışta dernek üyelerince SMA hastası Efrayim bebeğin tedavisi için toplanan 161 bin TL'lik bağış da kampanya yürütme kuruluna teslim edildi.
29.08.2026
04:05
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Türkiye yollarında tanıtılıyor
Bingöl Balı Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı'nın çağrısına seyahat firmaları ve düğün salonlarından destek geldi. Has Bingöl ve Cesur Bingöl otobüslerinde dijital ekran ve anonslarla Bingöl Balı tanıtılacak.
29.08.2026
04:05
Korlaelçi: `Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz`
Korlaelçi: 'Eşit ve özgür eğitim için sözümüzü büyütüyoruz'
Ankara'da düzenlenen 6. Demokratik Eğitim Kurultayı'na katılan Eğitim Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Korlaelçi, eşit, özgür, laik, bilimsel, anadilinde ve demokratik eğitim mücadelesinin önemine dikkat çekti.
29.08.2026
04:03
Bingöl`de zincirleme kaza!
Bingöl'de zincirleme kaza!
Solhan'da otomobil, traktör ve 2 minibüsün karıştığı kazada yaralanan olmazken, araçlarda maddi hasar meydana geldi.
29.08.2026
04:02
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Düğünden ölüme… Dört can toprağa verildi
Genç'te düğünden dönen hafif ticari aracın uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybeden 2'si çocuk 4 kişi, gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı. Kazada yaralanan 5 kişinin hastanelerdeki tedavisi sürüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın