KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Ağustos 2026 Perşembe
°C

15 dönüme 3 bin fidan dikilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde 15 dönümlük alana 3 bin fidan dikimi yapılacak.

15 dönüme 3 bin fidan dikilecek
26 MAYIS 2021 ÇARŞAMBA 16:35
2
2143
1
AA aa

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'nın “Kadınlar yeryüzü atlasının mercanları, yani hayatın kaynağı, insanlığın akciğerleridir. Nasıl ki mercanlar okyanusların mimarlarıysa kadınlar da yaşamı imar eden varlıklardır” ifadeleri ile mercan seferberliği başlatıldı.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile Orman İşletme İl Müdürlüğü koordinesinde 15 dönümlük alanda 3 fidan dikilecek.

Yapılan açıklamada, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ‘Kadınlar yeryüzü atlasının mercanları, yani hayatın kaynağı, insanlığın akciğerleridir. Nasıl ki mercanlar okyanusların mimarlarıysa kadınlar da yaşamı imar eden varlıklardır.' ifadeleri ile mercan seferberliği başlatmışlardır.

Mercanlar okyanusların akciğerleri, ağaçlar yeryüzünün akciğerleri, kadınlar ise yaşamın hayat kaynağı ve mimarlarıdır. Bu güzel benzetme dolayısı ile kadınlar adına yeryüzüne nefes olacak ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Ormanı' etkinliği düzenlenecektir.                          

Bakanlıklar düzeyinde varılan mutabakat doğrultusunda Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüz ile Orman İşletme İl Müdürlüğü arasında koordinasyon sağlanarak Organize Sanayi Bölgesinin karşında bulunan ve ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Alanı' olarak belirlenen 15 dönümlük arazide 27 Mayıs 2021 tarihinde saat 11.00'da 3.000 fidan dikimi yapılması kararlaştırılmıştır. Yaşamın mimarı kadınlar adına gerçekleştirilecek olan ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Mercan Ormanı' etkinliğine Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüze bağlı kuruluşlarımızda görevli tüm kadın personeller, Aile Destek Merkezleri bünyesindeki kursiyerler, TEMA Vakfı Bingöl İl Temsilciği ile pandemi sürecinde ciddi emek sarf eden sağlık personellerini temsilen il sağlık müdürlüğü bünyesinde görevli kadın sağlık personeller davet edilmiştir” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_83385)
26 Mayıs 2021 Çarşamba 17:39
Ormanlarımızı koruyalım ormansız alanları ağaçlandıralım bu konuda
Her vatandaş kendisini
Sorumlu görmeli duyarlı
Davranmalıdır .ormanlarımız
Bol yağmur, bulutlarını çeker
Sularimiz bollaşır meralarimız
Otlaklarımızda hayat fışkirır.
Ağaç dik ve dikmesini
Teşvik et.
20.08.2026
01:04
Bingöl`den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'den bir Sadin Babo geçti
Bingöl'ün sevilen simalarından Sadin Babo, geride yüzlerce hatıra, sıcak bir tebessüm ve gönüllerde silinmeyecek bir iz bırakarak hayatını kaybetti. Mehmet Emin Barslan, Sadin Babo'nun ardından kaleme aldığı duygu yüklü yazısında, onun yalnızca bir insan değil, değişen Bingöl'ün hafızasında yaşayan bir değer olduğunu anlattı.
20.08.2026
01:02
Bingöl`e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Bingöl'e 190 okul bahçe görevlisi kontenjanı
Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde okulların güvenliğini artırmak amacıyla planlanan 30 bin okul bahçe görevlisinin illere göre kontenjanları belli oldu. Bingöl için 190 kişilik kontenjan ayrıldı. Görevlilerin yaklaşık 9 ay süreyle çalıştırılması ve ücretlerinin asgari ücret seviyesinde olması planlanıyor.
20.08.2026
01:00
Uçar:
Uçar: '100 yıl sonra tarihi bir fırsatla karşı karşıyayız'
Bingöl'de 'Barışın Sözünü Halkla Kuruyoruz' buluşmaları kapsamında yeni sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, yeni sürecin Türkiye'nin demokratikleşmesi ve kalıcı barış açısından önemli bir fırsat sunduğunu belirtti. Meclis'teki çerçeve yasanın sürecin başlangıcı olarak değerlendirilmesi ve toplumsal desteğin güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Uçar, Türkiye'nin 100 yıl önce kaybettiği bir fırsatın yeniden ortaya çıktığını vurguladı.
20.08.2026
00:59
MEB`den yeni eğitim yılı genelgesi
MEB'den yeni eğitim yılı genelgesi
2026-2027 eğitim öğretim yılı 14 Eylül'de başlayacak. Millî Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeyle okullarda cep telefonu kullanımından deneme sınavlarına, veli görüşmelerinden kayıt ücretlerine kadar birçok başlıkta yeni dönemde uygulanacak esaslar belirlendi. Bakanlık dışındaki deneme ve tarama sınavlarına okullarda izin verilmeyecek, veli görüşmeleri ise yalnızca Okul Randevu Sistemi üzerinden yapılacak.
20.08.2026
00:57
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş yolunda kaza: 3 yaralı
Bingöl-Muş karayolunun Kardeşler köyü mevkisinde iki aracın çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
20.08.2026
00:53
Bingöl`de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
Bingöl'de HİZMET-İŞ kongresi! Akdemir güven tazeledi
HİZMET-İŞ Sendikası Bingöl Şubesi'nin 2. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda Abdülmecit Akdemir yeniden şube başkanlığına seçilerek güven tazeledi. Kongrede çalışma hayatının sorunlarından taşeron işçilere, KİT'lerdeki kadro beklentisinden vergi adaletine ve 'Terörsüz Türkiye' hedefine kadar birçok başlık gündeme geldi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın