KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Mayıs 2025 Perşembe
°C

15 nisan geçeli 2 ay oldu!

OSB'de sorunlar çözülemiyor, yatırımcılar tepkili! Sorunların 15 Nisan'da çözüleceği vaadinin yerine getirilmemesini eleştiren yatırımcılar: “İnşaatlarımızı sulayacak su dahi bulamıyoruz, elektrik sorunu devam ediyor” şeklinde sitemde bulundular.

15 nisan geçeli 2 ay oldu!
18 HAZİRAN 2009 PERŞEMBE 10:36
0
1041
0
AA aa
Yıllardır tamamlanamayan Bingöl Organize Sanayi Bölgesi'nin (OSB), Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından tahsisi edilen 500 Bin TL'lik ödenekle eksikliklerin giderilip hayata geçirilmesi umuduyla başlatılan çalışmalarda sıkıntılar bitmek bilmiyor. Yatırımcıya açılan OSB'de arsa tahsisi yapıldı, yatırımcılar inşaatlarına başladı ancak yol, su ve elektrik sorunu devam ediyor. Dün bir kez daha masaya yatırılan OSB için fikir alışverişlerinde bulunuldu, çözüm noktasındaki görüşler değerlendirildi. Sıkıntıların çözülmemesinden yakınan girişimciler, sıkıntıların giderilmesi yönündeki taleplerini yinelediler.
Dün saat 10.00'da Valilik Toplantı Salonu'nda Organize Sanayi Bölgesi (OSB) konulu toplantı düzenlendi. Vali İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Işık, ilgili kurum amirleri ve müteşebbisler katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, yeni teşvik yasasıyla birlikte OSB'ye ilgi ve taliplinin arttığını, talip olduğu halde 45 gün içerisinde çalışmalarını başlatmayan firmalara sağlanan arsa tahsisinin iptal edileceğini söyledi.
Her gün kapısına yaklaşık 50 kişinin geldiğini ve bunlarının yarısının para, diğer yarısının ise iş istediğini belirten Vali Balkanlıoğlu, OSB'nin hayata geçirilmesinin istihdam açısından büyün önem taşıdığını belirterek çalışmaların hızlandırılması gerektiğini ifade etti.
“11 yeni firma yer talebinde bulundu”
OSB'nin Bingöl için büyük bir önem taşıdığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu: “Bingöl'de istihdam ve geçim sorunu var, acilen istihdamı sağlayan yatırımlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Bingöl'de kalkınmanın yegâne çaresi; Organize Sanayi Bölgesi'ni aktif hale getirmektir. OSB'nin biran evvel faaliyete geçmesi hem ilimiz, hem de bölge ekonomisi için büyük önem arz ediyor. Gerekli desteği her zaman sağlayacağız. OSB için 500 bin TL ödenek çıkarıldı. Bu nedenle para sıkıntımız yok. Bu parayla mevcut sıkıntıları giderebiliriz. Eğer paramız yetmez ise Sayın Bakanımıza rica edersek bize 500 bin TL daha gönderir. Yeni teşvik yasasıyla beraber OSB'de yer isteyenler var. Şuan 11 firma bizden yer talebinde bulunuyor. Girişimde bulunmayan firmalardan arsayı alıp onlara verebiliriz” dedi.
“Sıkıntılar çözülmedi”
Organize Sanayi Bölgesi müştekileri, sıkıntılı olduklarını belirttikleri toplantıda kendilerine 15 Nisan tarihine kadar OSB'nin sorunlarının çözüleceği yönünde vaatte bulunulduğunu ancak sorunların hâlâ giderilmediğini ifade ederek tepkilerini dile getirdiler.
Sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden müştekiler: “Yol, su, elektrik ve altyapı sorunlarımız var. Bizlere söylendiği gibi sorunlarımız çözülmedi. İnşaatlarımızı sulayacak su dahi bulamıyoruz, elektrik sorunu devam ediyor. Bir an önce sorunlarımızın çözülmesini istiyoruz” şeklinde sitemde bulundular.
Müştekileri dinleyen Vali Balkanlıoğlu, kapısının herkese açık olduğunu ve müştekilere yaşadıkları sıkıntıları kendisine iletmelerini istedi.
“Paramız var, bu işler para ile yapılıyor”
Konuyla ilgili Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın'ı görevlendiren Vali Balkanlıoğlu: “Su, elektrik, altyapı ve benzeri sorunları halledecek paramız var, bu işler para ile yapılıyor. Tüm sorunlar çözülecek. Altyapı, elektrik, su ve benzeri sorunların çözümü için tüm arkadaşlarım işlemleri hızlandırsınlar. Bütün zorluklara rağmen su ve elektrik veremedik, bölgede güvenlik sorunu yok. 15 tane korucu orada nöbet tutuyor. Sorunları çözmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
“Kaybedecek zaman yok”
Toplantıda görüşlerini aktaran Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay ise, OSB'nin kaybedecek bir günü dahi olmadığını belirterek, konunun ehemmiyetinin farkında olduklarını ve OSB'nin önünün tıkanmasını istemediklerini söyledi.

Bingöl Kent Haber    

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.04.2025
18:55
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına uyarısı
Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Bingöl için kuvvetli rüzgâr ve fırtına ile yer yer toz taşınımı uyarısı yaptı.
30.04.2025
17:58
Bingöl`de Kur`an ziyafeti
Bingöl'de Kur'an ziyafeti
Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde Bingöl İl Müftülüğünün organizasyonuyla, Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma alanında ulusal ve uluslararası başarılar elde etmiş seçkin karîlerin katılımıyla 'Kur'an-ı Kerim Ziyafeti Programı' düzenlenecek.
30.04.2025
16:13
Hüdapar`dan Kültür TOKİ için çağrı!
Hüdapar'dan Kültür TOKİ için çağrı!
Beraberindeki teşkilat üyeleriyle Bingöl merkez Kültür Mahallesi TOKİ Emlak Yönetimini ziyaret eden HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya: 'Vatandaşların ev ve işyeri bulamadığı bu dönemde buradaki boş konut ve işyerleri acilen satışa sunulmalı!' dedi.
30.04.2025
16:11
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
YURTLİG Futbol Bingöl Grup Müsabakaları Başladı
Bingöl ev sahipliğinde 10 ilden toplam 160 sporcunun katılımıyla start alan müsabakaların başlangıç vuruşunu Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta yaptı.
30.04.2025
16:10
Bingöl`de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de kesilen varil bomba gibi patladı! Patlama anı kamerada
Bingöl'de bir atölyede spiral makinesiyle kesilmek istenen varil bir anda patladı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı.
30.04.2025
16:09
Bingöl`de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de dedektörle define arayan şahsa suçüstü
Bingöl'de bir şahıs dedektör cihazı ile define ararken jandarma ekiplerince suçüstü yakalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın