KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Ocak 2026 Perşembe
°C

15 temmuz bilançosu açıklandı!

Adalet Bakanlığı, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası yapılan işlemlerle ilgili bilgi verdi. Açıklamaya göre, bugüne kadar 169 bin 13 şüpheli hakkında işlem yapılırken, toplam 50 bin 510 kişi tutuklandı.

15 temmuz bilançosu açıklandı!
14 TEMMUZ 2017 CUMA 07:03
0
1596
0
AA aa

Adalet Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, soruşturmalar kapsamında; 169 general, 7 bin 98 albay ve alt rütbeler, 8 bin 815 emniyet mensubu, 24 vali, 73 vali yardımcısı, 116 kaymakam ve 31 bin 784 diğer şüpheli olmak üzere toplam 50 bin 510 şüpheli tutuklandı.

3 bin 46 asker, 5 bin 24 polis, 9 vali, 27 vali yardımcısı, 73 kaymakam, 39 bin 41 diğer şüpheli olmak üzere 48 bin 439 kişi hakkında ise soruşturmalar kapsamında adli kontrol kararı verildi. Ayrıca, 10 bin 33 kişi savcılıktan, 33 bin 371 kişi de kolluk kuvvetlerinden olmak üzere 43 bin 404 kişi serbest kaldı.

152 asker, 392 polis, 3 vali yardımcısı, 9 kaymakam, 7 bin 266 diğer şüpheli olmak üzere 8 bin 87 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor.

Yargı mensuplarından, adli ve idari yargıda görevli 2 bin 280 hâkim ve cumhuriyet savcısı ile Yargıtay'da görevli 105 üye, Danıştay'da görevli 41 üye, Anayasa Mahkemesinde görevli 2 üye, HSYK'da görevli 3 üye olmak üzere toplam 2 bin 431 kişi tutuklandı. Adli ve idari yargıda hakkında işlem yapılan 4 bin 469 kişiden bin 216'sına adli kontrol verilirken, 88'i savcılık, 409'u kolluktan kuvvetleri tarafından serbest bırakıldı. Adli ve idari yargıda görevli 234, Danıştay'da görevli 5, Yargıtay'da görevli 26 kişi olmak üzere toplam 265 kişi hakkında yakalama kararı bulunuyor. Adli ve idari yargıda görevli 6 hâkim ve cumhuriyet savcısının gözaltı süresi devam ediyor. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
31.12.2025
15:53
Uzunyayla`ya Üç Dalda Ödül
Uzunyayla'ya Üç Dalda Ödül
Bingöl merkezli üretim gücüyle Türkiye ve Avrupa pazarında adından söz ettiren Uzunyayla Tuğla, 'Bingöl'ün Değerleri Ödül Töreni'nde ihracat, yeşil dönüşüm ve vefa kategorilerinde üç ayrı ödüle layık görüldü.
31.12.2025
15:25
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Bingöl Şehir Stadyumu Yenileniyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Şehir Stadyumu'nun yenilenmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından çalışma başlatıldığını, proje tamamlandığında kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.
31.12.2025
14:55
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl–Diyarbakır Karayolu Tır Trafiğine Kapatıldı
Bingöl'de etkisini artıran yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Bingöl–Diyarbakır karayolunun belirli kesimleri ile Genç–Yenisu il yolu araç trafiğine kapatıldı.
31.12.2025
14:17
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Firince-İskender Demircioğlu MTAL Açıldı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in katılımıyla açılan Firince-İskender Demircioğlu Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bingöl'de mesleki eğitime yeni bir güç kazandırdı.
31.12.2025
13:55
Bingöl`ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün Değerleri Ödüllerle Buluştu
Bingöl'ün ekonomik ve sosyal hafızasına yön veren isimler, Bingöl TSO tarafından düzenlenen 'Bingöl'ün Değerleri' ödül töreninde onurlandırıldı.
31.12.2025
13:13
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise  sefasını sürdü
Karlıova buz tuttu: Yetişkinler cefasını, çocuklar ise sefasını sürdü
Adını karlı ovadan alan ve kışın büyük bir kısmını kar altında geçiren Bingöl'ün Karlıova İlçesi, eksi 22 dereceleri gördü. İlçe buz tutarken yetişkinler cefasını çekti, çocuklar ise ara sokaklarda kayarak sefasını sürdü.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın