KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Temmuz 2026 Cuma
°C

'15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir'

15 Temmuz hain darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı önünde vurulan Gazi Onur Asutay, o günü anlattı ve ekledi: 'Vatan sağ olsun, biz o gece sadece kendimizi değil, geleceğimizi savunduk.'

`15 Temmuz bir gece değil, bir bilinçtir`
14 TEMMUZ 2025 PAZARTESİ 21:40
15
1698
1
AA aa

15 Temmuz 2016'da FETÖ'nün hain darbe girişimi sırasında Ankara Genelkurmay Başkanlığı önünde vurularak gazi olan Bingöllü Onur Asutay, 9. yıl dönümünde o gece yaşadıklarını ve taşıdığı sorumluluğu anlattı.

Onur Asutay, “15 Temmuz sadece takvimde bir gün değil, demokrasiyi ve insan onurunu savunma bilincidir. Biz o gece bir destan yazdık; bunu yaşatmak ise gelecek nesillerin sorumluluğudur” dedi.

“İLK GİDEN GRUBUN İÇİNDEYDİM, ASLANLI KAPI'DA VURULDUM”

Ankara'da Kızılay'dan Genelkurmay Başkanlığı'na giden ilk direniş grubu içinde yer aldığını belirten Asutay, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla yola çıktık. Mücadelemiz önce Allah, sonra vatan, bayrak, millet ve devlet içindi. Dakikalarca ateş altında kaldık, yaralı kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. Nihayetinde ben de Genelkurmay'ın Aslanlı Kapısı önünde vurularak gazi oldum. Rabbim böyle bir şerefi nasip etti, hamdolsun. Bir ayağım gider, kardeşimin kolu... Vatan sağ olsun! Başımız bu yol uğruna feda olsun.”

“MİLLETİN CESARETİ, DARBECİLERİN SENARYOSUNU BOŞA ÇIKARDI”

FETÖ'nün karanlık planlarının sadece devleti değil, milletin geleceğini hedef aldığını vurgulayan Asutay, o gece yaşananları şöyle özetledi:

“Darbeciler komuta kademesini ele geçirerek devleti kontrol altına almak istediler. Ancak bu hain planı milletin iradesi bozdu. Genelkurmay'ın önünde büyük bir kalabalık vardı. Sivillere defalarca ateş açıldı, tanklar üzerimize sürüldü. Buna rağmen insanlar geri adım atmadı. O gece biz sadece silaha değil, bizi birbirimize düşürmek isteyen kirli bir senaryoya da direndik. Her kesimden, her yaştan insan omuz omuza verdi. Millet ‘Bu ülke sahipsiz değil' dedi.”

“15 TEMMUZ, BİR GECE DEĞİL; BİR BİLİNÇTİR”

Asutay, 15 Temmuz'un sadece takvimdeki bir gün değil, ortak değerleri savunma bilinci olduğunu belirterek açıklamasını şu sözlerle sürdürdü:

“15 Temmuz'u anmak demek, sadece bir gecenin acısını değil; aynı zamanda demokrasiyi, hukuk devletini, insan onurunu savunmayı hatırlamaktır. Bu hepimizin ortak mirasıdır. Gelecek nesillere aktarmamız gereken de budur. O gece yazılan destan, siyaset üstüdür, insanlığa dair bir hikâyedir.”

“BU BİR BİLİNÇTİR, UNUTULURSA TEKRAR EDER”

Asutay, 15 Temmuz'un sadece bir anma günü değil, bir bilinç olarak yaşatılması gerektiğini vurgulayarak genç kuşaklara seslendi:

“15 Temmuz'u anmak, sadece bir gecenin acısını hatırlamak değil; aynı zamanda demokrasiyi, hukuk devletini ve insan onurunu savunmaktır. Bu hepimizin ortak mirasıdır. O gece yazılan destan siyaset üstüdür, insanlığa dair bir hikâyedir. Gelecek nesillere aktarılması gereken de budur. Unutursak tekrar ederiz. Bu ruhu diri tutmak hepimizin görevidir.”

“GAZİLİK BİR ONUR DEĞİL, BİR EMANET”

Gaziliği bir madalya değil, vicdani bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Asutay, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben o gece sadece bir yara almadım, aynı zamanda bir yük yüklendim. Gazilik, bir övünç değil, bir emaneti taşıma iradesidir. Biz o gece yalnızca kendi hayatımızı değil, çocuklarımızın ve torunlarımızın hürriyetini savunduk. Bu millet, tarih boyunca olduğu gibi o gece de kendine yakışanı yaptı.”

ŞEHİTLERE RAHMET, GAZİLERE MİNNET

Gazi Onur Asutay, mesajında 15 Temmuz'da hayatını kaybeden tüm şehitleri rahmetle anarken, mücadeleye omuz verenlere şu sözlerle teşekkür etti:

“Canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Bu milletin cesareti dosta güven, düşmana korkudur. Ruhları şad olsun, emanetleri bizlere aittir.”

 

Haber: Ahmet BOYDAŞ

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_115241)
17 Temmuz 2025 Perşembe 09:34
15 Temmuzun gerçekleri sana kaldıysa Allah bu memleket sabır versin.
16.07.2026
17:31
Üçgül balı Bingöl`de hasat edildi
Üçgül balı Bingöl'de hasat edildi
Yağışlı havalar nedeniyle bu yıl bollaşan üçgül çiçeği balının hasadının gerçekleştirildiğini belirterek, tüketicilere üçgül balını gönül rahatlığıyla tüketebilecekleri tavsiyesinde bulunan Bingöl Bal Üreticileri Birliği Başkanı Bilal Salcı, kaliteli üçgül balının değerinin altında tüccarlara kaptırılmaması çağrısında bulundu.
16.07.2026
16:41
Baraç;
Baraç; '21. yüzyılda bu yollar bu hâlde bırakılamaz'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Solhan'a bağlı Elmalı–Mutluca grup yolu ile bağlantılı mezra yollarının durumuna tepki göstererek, bölge halkının özellikle yağışlı ve kış aylarında ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını söyledi.
16.07.2026
15:54
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Taner Balat 9 aydır kayıp! Girişimler Sürüyor
Yurtdışına gitmek amacıyla evinden ayrıldıktan sonra Yunanistan'da görüldüğü belirtilen Bingöllü Taner Balat'tan yaklaşık 9 aydır haber alınamıyor. Ailesi oğullarından gelecek bir haberi beklerken, Bingöl Barosu da Taner Balat'ın akıbetinin araştırılması ve diplomatik süreçlerin etkin şekilde yürütülmesi için TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu ile Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurdu.
16.07.2026
15:12
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü oldu
Millî Eğitim Bakanlığı atama kararnamesiyle 12 ilin milli eğitim müdürü değişti. Kararnameyle Bingöl İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdulhaluk Çakan, Ağrı İl Millî Eğitim Müdürü olarak atandı.
16.07.2026
15:08
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanlığı 1.874 personel alacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Bakanlık bünyesinde 1.874 personel alımı için sürecin başlatılacağını açıkladı. Başvuru takvimi ve alım yapılacak kadrolara ilişkin detaylar resmi ilanla duyurulacak.
16.07.2026
14:32
Bingöl`de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl'de topluma dönüşe gönüllü destek
Bingöl Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından yürütülen gönüllülük çalışmaları kapsamında farklı meslek gruplarından gönüllüler, bilgi ve tecrübelerini yükümlülerle paylaşarak rehabilitasyon süreçlerine katkı sunuyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın