KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

'15 Temmuz, halkın askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yüksekliğinin göstergesidir'

Bingöl Üniversitesi'nce 'Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi' Paneli gerçekleştirildi. Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti.

15 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ 17:34
3
1263
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen "Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi” paneli Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Erkan'ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu ve Öğr. Gör. Abdullah Yolcu yer aldı.

Prof. Dr. Erkan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un yakın tarihimizdeki en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti ve tartışmanın zorluklarına değindi. Tarihsel bir perspektif sunarak, demokrasi ve askeri müdahaleler arasındaki ilişkiyi ele almanın önemine vurgu yaptı.

Dr. Habibe Temizsu, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar olan askeri müdahaleleri ve halkın tepkilerini tarihsel bir perspektiften değerlendirdi.

Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, bu olayın halkın demokrasiye sahip çıkma iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Öğr. Gör. Abdullah Yolcu ise konuşmasında, 15 Temmuz'un diğer askeri müdahalelerden farklı olarak, halkın, siyasetçilerin ve kurumların ortak iradesiyle başarısızlığa uğratıldığını belirtti. Yolcu, bu olayın Türkiye'de demokrasiye olan bağlılığın bir göstergesi olduğunu ve toplumun her kesiminden gelen dayanışma ile darbe girişiminin bertaraf edildiğini ifade etti.

Panel toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın