KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
28 Haziran 2026 Pazar
°C

'15 Temmuz, halkın askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yüksekliğinin göstergesidir'

Bingöl Üniversitesi'nce 'Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi' Paneli gerçekleştirildi. Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti.

15 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ 17:34
3
1316
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' kapsamında düzenlenen "Sosyo-Ekonomik ve Siyasi Yönleriyle 15 Temmuz Darbe Girişimi” paneli Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, Belediye Başkanı Erdal Arıkan, Rektör Prof. Dr. İbrahim Çapak ve il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Erkan'ın moderatörlüğünde yapılan panele konuşmacı olarak Dr. Öğr. Üyesi Habibe Temizsu ve Öğr. Gör. Abdullah Yolcu yer aldı.

Prof. Dr. Erkan, panelin açılışında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un yakın tarihimizdeki en önemli olaylardan biri olduğunu belirtti ve tartışmanın zorluklarına değindi. Tarihsel bir perspektif sunarak, demokrasi ve askeri müdahaleler arasındaki ilişkiyi ele almanın önemine vurgu yaptı.

Dr. Habibe Temizsu, konuşmasında Osmanlı İmparatorluğu'ndan günümüze kadar olan askeri müdahaleleri ve halkın tepkilerini tarihsel bir perspektiften değerlendirdi.

Temizsu, 15 Temmuz'un halkın demokratik rejime olan bağlılığını ve askeri müdahalelere karşı bilinç düzeyinin yükseldiğini gösterdiğini ifade etti. Ayrıca, bu olayın halkın demokrasiye sahip çıkma iradesini net bir şekilde ortaya koyduğunu belirtti.

Öğr. Gör. Abdullah Yolcu ise konuşmasında, 15 Temmuz'un diğer askeri müdahalelerden farklı olarak, halkın, siyasetçilerin ve kurumların ortak iradesiyle başarısızlığa uğratıldığını belirtti. Yolcu, bu olayın Türkiye'de demokrasiye olan bağlılığın bir göstergesi olduğunu ve toplumun her kesiminden gelen dayanışma ile darbe girişiminin bertaraf edildiğini ifade etti.

Panel toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
27.06.2026
20:40
Çotla Dağı`nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Çotla Dağı'nda Festival Coşkusu Yaşanacak
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR`de Yeni Dönem Heyecanı
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu`ndan `çekildi` iddialarına yanıt
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl`e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi`nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın