KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

15 temmuz halkın zaferidir, unutulamaz!

15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde açıklama yapan Özgür-Der Bingöl Şubesi: “Emperyalistler ve İşbirlikçileri 15 Temmuz’da halkın tokadını yemiştir.”

15 temmuz halkın zaferidir, unutulamaz!
17 TEMMUZ 2017 PAZARTESİ 02:26
0
1543
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi, 15 Temmuz darbe girişiminin sene-i devriyesinde yazılı açıklama yaptı. Ümmet coğrafyasının dört bir yanını kuşatan emperyalist batı ve işbirlikçilerinin 15 Temmuz gecesinde Türkiye'ye yönelik gerçekleştirdikleri bu darbe girişiminin halkın direnişiyle engellendiğine vurgu yapılan açıklamada, siyasal tarihimizde eşine rastlanmayan bir direnişin saniye saniye yaşandığına bütün dünya şahitlik ettiği belirtildi.

İslam ümmeti Türkiye halkına desteklerini sunarken, küresel istikbarın öncülerinin o gece Türkiye'yi sessizce seyretmeyi ve beklemeyi tercih ettiğine dikkat çekilen açıklamada, halkın azmi ve direnişi karşısında neye uğradıklarını anlamayan işbirlikçi Fetöcü hainlerin emellerine ulaşamadıkları belli olunca, ikiyüzlü tavırlarıyla bu direnişi görmezden gelerek beyanatlar vermeye başladıklarına dikkat çekildi.

Açıklamada; “Elbette bu onların beklemedikleri bir tavırdı ve halkın bu şanlı direnişi onların yüzlerine bir tokat gibi inmişti. Kuşkusuz bütün bu yaşananlar Türkiye'nin son yıllarda dünya mazlumlarının sesi olması ve kendi tarihsel rolüne dönme çabasının ortaya çıkardığı hazımsızlığın bir yansıması olarak ortaya çıkmıştır. Yıllardır bu ülkeye dayatılan küresel vesayetin artık zayıfladığını gören emperyal güçler bütün kozlarını oynayıp son hamle olarak 15 Temmuz darbe girişiminde bulunmuşlar ve Allaha hamdolsun ki halkın tokadını yiyerek ve zelil olmuşlardır” denildi.

“15 TEMMUZ DİRENİŞİ BİR MİLATTIR VE YENİLENMEK İÇİN BİR İMKANDIR!”

15 Temmuz gecesi canlarını vererek büyük bir fedakârlıkla bu hain darbe girişimini püskürten Türkiye halkının, yeni bir tarih yazdığı ve gelecek nesillere özgürlüğü hediye ettiği belirtilen açıklamada, şu görüş ve ifadelere yer verildi: “Bu bizim açımızdan bir milattır. Elbette bu direniş bir yandan yüzyıllık makûs tarihimizin bir muhasebesidir ve hem de geleceğin inşası için atılan tarihi bir adımdır. Yeryüzünde yeniden özne olmanın, adalet ve özgürlük arayışı için ortaya konan devrimci bir ruhun izdüşümüdür. Unutmamalıyız ki, 15 Temmuz'u bu bilinçle sahiplenmek hem bu ülkedeki siyasi öncülerin hem de bu toplumun dinamik güçlerinin görevidir. Bu ülkenin geleceğini sahih ilkeler doğrultusunda yeniden inşa etmenin imkânını Allah lütfuyla önümüze koymuştur. Eğer bizler bu süreci doğru okuyamaz ve ortaya konan bu fedakârlığa rağmen, işlerimizi doğru yapmaz bu kazanımı heba edecek bir hataya düşersek kuşkusuz bunun vebalini ödeyemeyiz. Onun için şu an içinde bulunduğumuz siyasal tutumu ve konumu muhasebe etmeli ve ona göre davranmalıyız. Aksi takdirde hem yerel zorbaların hem de küresel zorbaların boyunduruğundan kurtulamaz ve bizlere takılmaya çalışılan prangalara mahkûm olmaya devam ederiz. Bir kez daha 15 Temmuz'da hainlere karşı direnen ve canlarını veren bu ülkenin cesur insanlarına Allahtan rahmet diliyor ve onların bu fedakârlıklarını asla unutmayacağımızı ilan ederek, Allah'ın Laneti darbecilerin üzerine olsun diyoruz!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
14.10.2026
18:24
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10`a girdi
Karlıova SYDV Türkiye genelinde ilk 10'a girdi
Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Türkiye genelindeki 973 vakıf arasında 10'uncu sırada yer aldı. Başarıda emeği bulunan vakıf personeline Kaymakam Abdulselam Bıçak tarafından teşekkür belgesi verildi.
14.10.2026
18:11
Bingöl`de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de Şehir İçi Ulaşıma Zam: Tam Bilet 35 TL Oldu!
Bingöl'de şehir içi toplu taşıma ücretleri 2026 yılı içerisinde üçüncü kez artırıldı. Şubat ayında 25 TL'ye, haziranda 28 TL'ye yükseltilen tam bilet ücreti, son zamla birlikte 35 TL'ye çıktı. Yılın başından bu yana tam biletteki artış yaklaşık yüzde 85'e ulaştı.
14.10.2026
12:57
12Bingölspor`un kupa maçı 27 Ekim`de
12Bingölspor'un kupa maçı 27 Ekim'de
Ziraat Türkiye Kupası 3. eleme turunda 12Bingölspor'un rakibi Corendon Alanyaspor oldu. Bingöl temsilcisi, 27 Ekim Salı günü saat 20.30'da Alanya Oba Stadyumu'nda tur bileti için sahaya çıkacak. Yeşil-beyazlılar, Süper Lig temsilcisi karşısında kupada yoluna devam etmeyi hedefliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın