KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Haziran 2026 Cumartesi
°C

150 kilometrelik yol ağına asfalt kaplama

Hafta sonu dahil sezon boyunca aralıksız devam eden çalışmalarda sona gelindiği, ihalesi yapılan asfalt plentinin de 2013 sezonunda hizmete gireceği belirtildi.

150 kilometrelik yol ağına asfalt kaplama
05 EYLÜL 2012 ÇARŞAMBA 03:55
0
3041
1
AA aa

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Özel İdaresi ile Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği ve İlçe Kaymakamlıklarının verimli işbirliği ile 2012 yılında ayrılan 9 milyon liralık kaynakla 150 kilometre köy yolunun asfalt kaplamalarının yapıldığını belirtti.

100 KİLOMETRE İKİNCİ KAT ASFALT KAPLAMA

Güvençer, ikinci kat asfalt kaplama çalışması kapsamında Ilıcalar-Sütlüce grup köy yolu, Merkez Gökçeli-Kuşburnu, Çukurca, Kırkağıl, Gümüşlü ve Üçyaka köy yolları, Karlıova-Boncukgöze-Bahçe, Geçitli-Mollaşakir, Kantarkaya-Tuzluca, Yukarı Yağmurlu, Karabalçık, Viranşehir, Ortaköy ve Cilligöl köy yolları, Solhan Elmasırtı-Kırık-Tarhan-Asmakaya grup köy yolu, Düzağaç-Bozkanat grup köy yolu ve Yüzenada yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Kiğı Sırmaçek-Nacaklı grup köy yolu, Yayladere-Doğucak köyyolunda yaklaşık 100 kilometrelik ikinci kat asfalt kaplama yapıldığını da kaydetti.

Ayrıca ikinci kat asfalt kaplaması yapılan yollarda yaklaşık 120 km asfalt yama (rotmix) bakımı yapıldığını söyledi.

50 KİLOMETRE BİRİNCİ KAT ASFALT KAPLAMA

Birinci kat asfalt kaplama çalışması kapsamında ise Yayladere-Güneşlik-Kiğı yolu, Sancak-Karaçubuk-Adaklı yolu, Genç-Keklikdere köy yolu, Sancak-Oğuldere-Kurtuluş grup köy yolu, Sancak-Tepebaşı köy yolu, Merkez-Güveçli köy yolunda yaklaşık 50 kilometre asfalt kaplama yapıldığını vurguladı.

ASFALT PLENTİ 2013'TE HİZMETTE

Bingöl'de asfalt sezonunun kısa olmasına rağmen büyük fedakârlık örneği ile hafta sonu da çalışılarak önemli bir başarı sağlayan çalışmalarında İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekiplerinin bu başarısının takdire şayan olduğunun ifade eden Vali Güvençer, İl Özel İdaresi tarafından ihalesi yapılan asfalt plentinin hizmete hazır şekilde teslim alındığına dikkat çekti.

Güvençer, asfalt sezonunun kısa olması nedeniyle 2013 yılında üretilecek yama malzemesi, ekip ve ekipmanlar için yaklaşık 2 milyon lira ödenek ayrılarak alt yapısı şimdiden hazırlanacak asfalt yolların tümüne önümüzdeki yıl bakım yapılmasının planlandığını da kaydetti.

Güvençer, şunları söyledi: “Gerek ödenek temini, gerekse planlama/programlama aşamasından başlayarak planlanan işlerin herhangi bir aksamaya meydan verilmeden süresi içerisinde ve süratle tamamlanmasında, birimler arası işbirliğinin doğurduğu hepimiz için büyük mutluluk sebebi olan başarıda büyük katkı, emek ve gayreti olan tüm ilgililerden başta Sayın Kalkınma Bakanımız Dr. Cevdet Yılmaz' a, Milletvekilimiz Prof. Dr. Eşref Taş'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimize, İlçe Kaymakamlarımıza, İl Genel Meclis Üyelerine, İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çalışanları olmak üzere bütün idare çalışanlarına şükranımı arz ediyor, bu yıl alınan bu başarılı mesafenin önümüzdeki yıllar çalışmalarımızda da bizlere güç vereceğini ifadeyle bu yollardan yararlanacak vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Fikri Aytekin (@Misafir_9193)
05 Eylül 2012 Çarşamba 22:42
çok güzel gayet iyi lmuş ben çevrimpınar köylüyün bizim köyün yolarını görün ne haldeler neden bizede duyulmamış büyle bie ihtiyaç üstelik il başakanın köyü olmasına ragmen teşekürler
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın