KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Ağustos 2025 Cumartesi
°C

16 yaşındalar, ama ilk defa karne aldılar

Şanlıurfa'da ailelerinin zoruyla okutulmayan ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula kazandırılan 150 genç kız bugün ilk kez karne almanın sevincini yaşadı.

16 yaşındalar, ama ilk defa karne aldılar
26 OCAK 2007 CUMA 13:28
0
1099
0
AA aa
Şanlıurfa'da, yarı yıl tatiline giren toplam 400 bin öğrenci karne sevinci yaşadı. Şanlıurfa'da ailelerinin zoruyla okutulmayan ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula kazandırılan 150 genç kız bugün ilk kez karne almanın sevincini yaşadı.

Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne törenine Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Küçük katıldı. Hayatlarında ilk kez okula giden genç kızlar karne sevincini bugün yaşadılar. Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, ailelere bazı nasihatlarda bulundu. Vali Yavaşcan, Şanlıurfa'da 400 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirterek, “Aileler zayıfı olan öğrencilere şefkat ile yaklaşmalı. Başarısızlıklarının düzeltilmesi için rehber öğretmenlerimiz var, onlarla temasa geçsinler” dedi.

Şanlıurfa'da kız çocuklarının okula gönderilmediğini de kaydeden Vali Yavaşcan, “Aileler tarafından çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen çocuklar vardı. 10 bine yakın çocuğu okula kazandırdık. 63 olan sınıf mevcutları yeni derslikler ile daha da aşağı çekildi. Çocuklarımızı okula kazandırıyoruz” diye konuştu.

Bu arada, çeşitli sebeplerden dolayı aileleri tarafından okula gönderilmeyen ve “Haydi Kızlar Okula” kampanyası çerçevesinde okula bu yıl ilk kez başlayan yaşları 14 ile 16 olan kız çocukları, ilk kez karne almanın sevincini yaşadılar. Ahmet Hamdi Akseki İlköğretim okulunda 4 sınıfta eğitim gören toplam 150 kız öğrenci, okula bu yıl ilk kez başlamaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler. 16 yaşındaki Fidan Turgut, bu yıl ilk kez okula gittiğini belirterek, “Ailem beni okula göndermiyordu. Sonra evime okul müdürleri gelerek ailemi ikna etti. Ben de okula bu yıl başladım. İlk kez karne aldığım için çok mutluyum. Bundan sonra okuluma devam edeceğim. Okulu bitirince hemşire olmak istiyorum” dedi.

Şanlıurfa'da, 15 yaşındaki Naime Demir ise, ailesinin zoru ile okula gidemediğini kaydederek, “15 yaşındayım. Ailem beni okula göndermiyordu. Ben okula gitmek istiyorum. Ama ailem göndermeme kararı yine alırsa o zaman okula gidemem. Şimdi okulumu çok seviyorum” diye konuştu.

Hayatlarında ilk kez okul yüzü gören ve ilk kez karne alan genç kızlar mutluluklarını arkadaşları ile paylaştı. Bu yıl okula ilk kez başlayan ve karne alan genç kızlara Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan hikaye kitapları dağıttı.

HABER7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.08.2025
03:48
Bingöl`de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk termal havuzda boğuldu
Bingöl'de 7 yaşındaki çocuk, Bingöl Üniversitesi Termal Tesislerindeki havuzda boğuldu. Otopsinin ardından cenazesi defnedilen çocuğun taziyesi, merkez Kültür Camii'nde kurulacak. Kamuoyu ihmaller zincirine dikkat çekerken, Bingöl Üniversitesi'nin nasıl bir savunma yapacağı merak konusu!
16.08.2025
03:47
Vatandaş 153`e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
Vatandaş 153'e bildiriyor, sorunlar çözülüyor
153 Çağrı Hattı'na ulaşan bildirimler üzerine Bingöl Belediyesi ekipleri, kent genelindeki parklarda kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirdi.
16.08.2025
03:46
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Cinayetten ceza almıştı! Yakalandı
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 5 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
16.08.2025
03:45
Bingöl`de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de cezaevi firarisi yakalandı
Bingöl'de 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan ve cezaevinden firar ettiği tespit edilen şüpheli, polis ekipleri tarafından yakalandı.
16.08.2025
03:44
Bingöl`de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de 8 bin kök kenevir bitkisi ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 8 farklı noktada toplam 8 bin 332 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
16.08.2025
03:43
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
Uyuşturucu Operasyonu: Bin 695 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 haftada Bingöl dahil 73 ilde uyuşturucuya yönelik düzenlenen operasyonlarda Bin 695 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın