AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı Ziya Sözen, 7 bin 329 aday adayının başvurması AK Partiye duyulan güvenin ve teveccühün bir sonucu olduğunu belirti.
AK Parti Bingöl milletvekili aday adayı Ziya Sözen, 7 bin 329 aday adayının başvurması AK Partiye duyulan güvenin ve teveccühün bir sonucu olduğunu belirti.
Sözen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 18 Nisan tarihinde erken seçim kararını almasıyla başlayan, aday adaylarının başvuru süreci ile devam eden, 21 Mayıs 2018 pazartesi günü adayların belirlenmesi ile sürecek olan maratonda 16 yıllık bir parti olan Ak Partiye her biri bir birinden değerli 7 bin 329 aday adayının başvurmasının bu partiye duyulan güvenin ve teveccühün bir sonucu olduğunu dile getirdi.
Sözen; “Bu başvuru sayısı gösteriyor ki, aradan 16 yıl geçmesine rağmen halen Türkiye'de en çok güven duyulan partinin AK Parti olduğunu bizlere bir kez daha gösteriyor. 7 bin 329 adayın Ak Partiye başvurması duyulan güven açısından önem arz ederken adayların çokluğu partiye sadakat olmaması halinde olumsuz yönde bir etki oluşturacaktır. Olumsuz bir etki oluşturmaması için AK partiye başvuran aday adaylarından milletvekili aday listesinde yer alan, yer almayan herkesin partimize ilk günkü aşkla sevgiyle ve sadakatle bağlı kalması gerekmektedir. Hiçbir aday adayımız ben niye yer almadım, en iyisi bendim, benim hakkım yenildi, benden daha iyi olmayan bir aday adayına yer verildi, havasına girmemesi böyle bir hataya asla düşmemesi gerekir. Hepimiz birer AK Parti neferiyiz ve AK Partiye gönül vermiş kişileriz. Hiçbirimiz rehavete kapılıp kendimizi parti üstü görmememiz lazım. Kendimizi parti üstü görseydik partiden daha güçlü görseydik o zaman her birimiz kendi illerimizde bağımsız bir şekilde aday olup seçilme yoluna giderdik. Hiçbirimiz bu yola başvurmadığımıza göre hiçbirimiz de parti üstü değiliz. 7 bin 329 aday adayından yer alanlar, almayanlar asla partimize karşı bir tavır takınma ve bir ihanet oyununa başvurmamalıyız. Hiçbirimiz kendi kişisel çıkarlarımızı, kendi menfaatlerimizi partimizin, ülkemizin, devletimizin menfaatleri üzerinde görmemeliyiz. AK Parti ilkeler ve kuralları olan bir partidir. Her aday adayına düşen görev bu ilkelere ve kurallara riayet etmektir. Zaten kendi menfaatini, kendi kişisel hırsını partinin, milletin, ülkenin menfaatinden üstün tutan kişilerden hiçbir şey olmadığı gibi milletvekili de olmaz. AK Partiye başvurmuş bütün aday adaylarından özel ricamız, beklentimiz ve talebimiz memleketimiz çok zor ve zahmetli bir süreçten geçerken ülkemiz adeta içten ve dıştan dört bir taraftan kuşatma altında iken, bütün şer odakları birleşmişken, birçok saldırılar ile karşı karşıya iken partimizin ve Cumhurbaşkanımızın bize en çok ihtiyaç duyduğu bugünlerde milletvekili adayı olamadığımız için kalkıp partimize ve Cumhurbaşkanımıza ihanet etmek asla bize yakışmaz. Bütün aday adayları çıkıp milletimizin huzurunda Cumhurbaşkanımıza ve partimize asla ihanet etmeyeceğiz partimizin ve Cumhurbaşkanımızın emrindeyiz şeklinde söz vermeliyiz. Toplum olarak da millet olarak da bu sözlerin takipçi olup aday adaylarının bu sözlere uyup uymadıklarını takip etmeliyiz. Sırf milletvekili adayı olarak yer almadığı için partimize ve Cumhurbaşkanımıza ihanet edenlere bu toplum değer vermemeli itibar etmemeli ve onları siyaset arenasından tamamen silmelidir. Bütün aday adayı arkadaşlarımızı bu sorumluluk bilinci içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.
Zazaca TV yi 15 milyon Zazaya cok gören bir partinin ismini bile anmayi Zaza Yüregime küfür sayarim. Gitsinler yalakalik yaptiklari kürtlere oy dilensinler. Hani Biz Zazalarida zorla kürt yapmaya calistiklarinida unutmadik. Cok cok cok cok cok cok cok cok öfkeliyiz Biz Zazalar. Zazaca TV yoksa cehennemin dibine kadar yolu var akp nin,hdp nin,mhp nin chp nin
Bingole yazik kimlerin eline kalmis. Bingolonlineyede yazik bingol haberlerini takip ettigimizde herhafta ne oldugu belli olmayan bu kisinin haberiyle karsilasmak zorundamiyiz.
Bu bingöl Bir senden Bir de akp den kurtulmadi giti Dolar tavan yapmis issizlik almis basini gidiyor millet ac perisan onlar düsmüs menfaat iktidar derdine Memleketi batirdiniz
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın