KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ekim 2026 Perşembe

174 bin avroluk proje final yaptı

Solhan Belediyesince kayıtlı istihdam teşviki kapsamında yürütülen 174 bin avro bütçeli ‘herkes için kayıtlı istihdam’ AB projenin finali yapıldı

174 bin avroluk proje final yaptı
17 HAZİRAN 2017 CUMARTESİ 07:33
0
2830
0
AA aa

 

Solhan Belediyesince ‘herkes için kayıtlı istihdam' projesinin kapanış finali ve KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen kursları başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına sertifikalarının verilmesi için program düzenlendi.

İlçe merkezinde bir düğün salonunda yapılan programda konuşan Solhan Belediye Başkanı Abdulhakim Yıldız, bir yıllık süreçte birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yıldız, “Kayıtlı İstihdamın Teşviki-2 hibe projesi kapsamında kabul edilen Herkes için İstihdam ile düzenlediğimiz KOSGEB girişimcilik sertifikası töreni ve projenin kapanış finalini ile bir aradayız. Yaklaşık bir yıldır bu projemizi uygulamaktayız. 360 projemiz arasından 44 proje kabul gördü. Teknik problemlerden dolayı 6 proje daha elendi ve biz 38 proje içinde yer aldık. Başarılı bir proje uyguladığımıza inanıyoruz. Proje kapsamında bir yıl boyunca birçok eğitim ve faaliyet yaptık” dedi.

259 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirten Yıldız, “Bu kardeşlerimize girişimcilik belgelerini vereceğiz. Bu belgeleri alacak kardeşlerimizin bunları evde saklamaları durumda hiçbir anlamı olmayacak. İnşallah her belge bir iş çatısı olur diyorum” diye konuştu.

Solhan Kaymakamı Fatih Okumuş ise Türkiye'nin dünya ekonomi klasmanında 17'inci sırada olduğunu belirterek, “Ülkemizin sağlam bir ekonomisi var. Fakat makro planda Türkiye ekonomisinde sadece 3 göreceli noksanlık var. Bunu şu şekilde sıralayabiliriz; yeterli sermaye birikim düzeyi, yeterli milli teknolojisi son olarak girişimcilik kültürü. Ben Türkiye ekonomisin her ne kadar mikro temelleri sağlam olsa da, her ne kadar önümüzdeki yıllarda ilk 10'a girecekse de 30 yıllık finans ekonomisiyle iç içe de olsa bu üç eksik çok dikkate değer eksikliklerdir. 259 kişi girişimcilik belgesi alıyor demek ki, Türkiye'de inşallah girişimcilik ile ilgili bir şeyler yapılıyor. Girişimcilik konusunda noksan olduğumuzu devlette tescilliyor. Biz, cesaretli risk alabilen, yenilikçi, dünya piyasalarına açık zihniyetli liberal, iş adamı seviyesine ulaşabilirsek, girişimciler oluşturabilirsek inşallah yeterli teknolojik birikimi de bu vesile ile sağlamış olacağız. Yeterli sermaye birikimini de sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.

Program, SGK Bingöl İl Müdürü Muzaffer Çakar'ın kayıt dışı istihdamın zararlarını anlatması ve girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere belgelerinin verilmesiyle sona erdi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.10.2026
15:39
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
ATAK Bingöl İl Başkanlığına Menderes Güner atandı
Güner, afet bilincinin artırılması, gönüllülük faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve arama kurtarma çalışmalarına destek verilmesi amacıyla kurumlarla iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.
15.10.2026
15:13
Benzine indirim geliyor!
Benzine indirim geliyor!
Akaryakıtta beklenen indirim için geri sayım başladı. Benzinin litresinde 5 lira 65 kuruşluk düşüş öngörülürken, indirimin gerçekleşmesi halinde 50 litrelik bir depoda 282,50 TL, 60 litrelik depoda 339 TL tasarruf sağlanması bekleniyor.
15.10.2026
14:07
Ticaret Bakanlığı`ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'ndan taksitli satışlara yeni düzenleme
Ticaret Bakanlığı'nın taksitli satışlara ilişkin düzenleme yetkisi genişletildi. Yeni yönetmelikle satış sonrası taksitlendirme ve ödeme erteleme işlemleri de kapsama alınırken, taksit sayısı ve sürelerine ilişkin yeni bir sınır henüz belirlenmedi.
15.10.2026
13:45
Karlıova`da sokaklar göle döndü!
Karlıova'da sokaklar göle döndü!
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde gece etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokakları su altında bıraktı. İş yerlerine ulaşmakta zorlanan esnaf, tıkanan mazgalları kendi imkânlarıyla açmaya çalıştı.
14.10.2026
19:38
Bingöl`de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de motosiklet hırsızlığı şüphelisi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanan 1 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adli makamlarca tutuklandı.
14.10.2026
19:12
DEM Parti`den zam tepkisi:
DEM Parti'den zam tepkisi: 'Ulaşım haktır'
Bingöl Belediyesi DEM Partili Meclis Üyeleri, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamma muhalefet şerhi koyduklarını belirterek belediyenin kendi araçlarıyla toplu taşıma hizmeti sunmasını ve dar gelirli vatandaşlarla öğrencileri koruyacak destek mekanizmaları geliştirmesini istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın