KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
31 Mart 2026 Salı
°C

'18 aydır OHAL rejimiyle yönetiliyoruz

CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir; 'Ülkemiz on sekiz aydan bu yana OHAL rejimi ile yönetilmektedir. OHAL, milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe halini almıştır

13 OCAK 2018 CUMARTESİ 00:49
4
2352
2
AA aa

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 15 Ocak'ta Ankara'da düzenlenecek "OHAL'de Yeter Forumu" öncesi, forumun koordinasyonunu sağlayan Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Veli Ağbaba imzasıyla, 81 il başkanlığına genelge gönderildi.

81 ilde yapılan basın açıklaması nedeniyle Bingöl'de de açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Ahmet Bazencir, Türkiye'nin on sekiz aydır OHAL ile yönetildiğini, OHAL'in milli iradeye, demokrasiye, insan haklarına ve özgürlüklere yönelik bir karşı darbe halini aldığını ifade etti.

OHAL'in bir sindirme operasyonu olduğunu iddia eden Bazencir; “Darbe ve darbecilerle mücadele bahanesi ile başlayan OHAL, gelinen süreçte iktidar partisinin karşısında duran tüm muhalif kesimlere yönelik bir sindirme operasyonuna dönüşmüştür. AKP iktidarı ilk günden bu yana, darbecilerle mücadele değil, tek adam düzeninin karşısında demokrasiden yana olan kesimlerle mücadele etmektedir. Her geçen gün baskının sınırları genişlemekte ve sağcı solcu ayırmadan toplumun büyük bir kesimi terörist olarak suçlanmaktadır. Toplumda açılan çatlaklar genişletilerek derin çukurlar haline getirilmektedir. İktidara gelirken OHAL'i kaldırma vaadiyle yola çıkanlar, bugün OHAL'den beslenen ve bir baskı rejimini KHK'lar eliyle kuran bir yapı haline gelmiştir. Demokrasiden hızla uzaklaşılırken, OHAL altında gidilen referandum da mühürsüz seçim olarak tarihe geçmiş, milli iradenin gaspı alenileşmiştir. Hükümetin baskıları tüm kurumları sarmıştır. Parlamenter demokrasiye karşı girişilen harekâtın usulsüzlükleri, Anayasayı yok sayan kararlarla sözde tescil edilmiştir. Türkiye'de Anayasa fiilen lağvedilmiş, hukuk askıya alınmıştır. Yemin ettikleri Anayasa'yı savunmak yerine cübbelerini iliklemeye çalışan kimi yüksek yargı mensupları ile birlikte, OHAL kanunsuzlukları adeta zor kullanılarak resmileştirilmiştir” dedi.

“Yurttaşlara, FETÖ yaftası vurulmaya çalışılmaktadır”

Bazencir; “12 Eylül askeri darbesinde bile görülmeyen hukuk dışılıklar, insan hakkı ihlalleri ve özgürlüklerin kısıtlanması bugün Türkiye'nin normali haline getirilmek istenmektedir. Yüz binlere ulaşan ihraç ve tutuklamalar dalgası, darbecilerle uzaktan yakından ilgisi olmayan yurttaşları da içine katmış, yargısız infazlarla dikta rejiminin muhalifleri cezalandırma aracı olarak kullanılmış ve kullanılmaya da devam etmektedir. İktidar partisinin FETÖ ile el ele vatanseverlere kumpas kurduğu yıllarda, bu terör örgütü ile mücadele eden ve bu yüzden cezalandırılan gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler gibi yurttaşlara, bugün FETÖ yaftası vurulmaya çalışılmaktadır.  OHAL KHK'ları, toplumun üzerinde sallanan bir kılıç olarak, seslerini yükseltmek isteyen tüm kesimlere yönelik bir silah halini almıştır. Anayasayı yok sayan bir anlayış ile, KHK'lar yasal kapsamından çıkarılmış, yetki çerçevesini aşmıştır. Kış lastiği ve epilasyon merkezleriyle ilgili düzenlemeler dahi KHK konusu yapılırken, demokratik kitle örgütlerinin, gazetelerin ve dergilerin kapatılması iktidarın övündüğü icraatları olmuştur. KHK'lar hukuku katletmenin bir yolu olarak amansızca kullanılırken, haksızlığa uğratılan yüz binlerce taşeron işçisinin hak arama yolunun kapatılmasının da aracı olmuştur” ifadelerini kullandı.

“Seyirci kalmayacağız”

CHP'nin Türkiye'yi hukuksal devlet ilkesinden koparmalarına seyirci kalmayacağını kaydeden Bazencir, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Böylesi bir ortamda, Cumhuriyet Halk Partisi ilk günden bu yana Cumhuriyetin temel değerlerini savunmaya, baskı rejimine karşı parlamenter demokrasiden ve özgürlüklerden yana olan mücadelesini kararlılıkla sürdürmeye devam etmektedir. Türkiye'nin kurucu partisi kimliği ve tarihsel sorumlulukları doğrultusunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak, ülkemizin dünyadan soyutlanmış bir diktatörlüğe evrilmesine ve evrensel hukuk kurallarından koparılmasına seyirci kalmayacağımızı bir kez daha altını çizerek ifade ediyoruz.  Toplumun tüm kesimlerini doğrudan etkileyen, iş dünyasından sivil topluma, emekçilerden yargıya, medyadan eğitime kadar, herkese dokunan OHAL'in bir kez daha uzatılması gündemde iken, CHP olarak bir çağrı yapıyoruz. 15 Ocak 2018 günü Ankara'da düzenlenecek OHAL Forumu ile sivil darbenin ülkemizde açtığı derin yarayı bir kez daha haykıracak ve tek adam rejimine karşı duran, demokrasiden yana tüm kesimlerin kendilerini ifade edeceği bir buluşmayı sağlayacağız.  Bu olağanüstülüğü normalleştirmeye çalışanlara karşı CHP, Demokratik Kitle Örgütleri ve Sendikalar olarak bir kez daha ifade ediyoruz; OHAL'e artık yeter, OHAL kaldırılsın, demokrasi istiyoruz!”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_21908)
14 Ocak 2018 Pazar 23:25
Istediginiz kadar dogrulari söyleyin bu memlekete faydasi olmaz
Sizde Calin cirpin o zaman kiymete binersiniz
31.03.2026
04:24
FKA`dan KOBİ`lere 235 Milyon TL`lik Yeşil Dönüşüm Desteği
FKA'dan KOBİ'lere 235 Milyon TL'lik Yeşil Dönüşüm Desteği
Fırat Kalkınma Ajansı'nca TRB1 Bölgesi'ndeki KOBİ'ler için çevre dostu yatırımlarda faizsiz finansman fırsatı sunuluyor. Başvurular 8 Mayıs'a kadar devam edecek. Proje başına asgari 2,6 milyon TL, azami 7,5 milyon TL destek sağlanacak. Proje uygulama süresi 6 ay, geri ödeme süresi ise 6 ay geri ödemesiz, ardından 24 ay eşit taksitli toplam 30 ay olarak belirlendi.
30.03.2026
03:12
TKDK`dan 241 Milyon Avroluk Destek
TKDK'dan 241 Milyon Avroluk Destek
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, IPARD III Programı kapsamında 2026 yılı çağrı takvimini duyurdu. Toplam 241 milyon avro bütçeli destek programına 81 ilden başvuru yapılabilecek. Arıcılığın destek dışı bırakıldığı belirtildi.
30.03.2026
03:10
Bingöl`de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl'de Stratejik Alanlarda Ortak Çalışma Protokolü
Bingöl Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi arasında imzalanan protokol kapsamında; kuantum teknolojileri, savunma sanayii için ileri malzeme geliştirme, otonom İHA yazılımları, yapay zekâ algoritmaları ve akıllı tarım uygulamaları gibi kritik alanlarda ortak projeler yürütülmesi hedefleniyor.
30.03.2026
03:09
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl Esentepeliler İlk ve Yeni Muhtarını Seçti
Bingöl merkezin 16. mahallesi olarak kuruluşu ilan edilen Esentepe Mahallesi, ilk seçimini yaptı. Mahalle Muhtarlığı için sandığa giden Esentepelilerin tercihi Gafur Ulcay oldu.
30.03.2026
03:08
Genç Murat Aslanları`ndan büyük başarı
Genç Murat Aslanları'ndan büyük başarı
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Munzur Çayı'nda düzenlenen şampiyonada Bingöl temsilcisi Genç Murat Aslanları Spor Kulübü, Türkiye ikinciliği elde ederek kente gurur yaşattı.
30.03.2026
03:06
12 Bingölspor`da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor'da Şampiyonluk İçin Son Viraj!
12 Bingölspor, deplasmanda Niğde Belediyespor'u 1-0 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip, kalan 3 haftada sadece 1 puanla şampiyonluğunu ilan edebilecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın