KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Temmuz 2025 Çarşamba
°C

19 katarakt hastası ücretsiz ameliyat edildi

Bingöl İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afrika’da gerçekleştirdiği katarakt ameliyatları bütün hızıyla devam ediyor. Son olarak Etiyopya’da 19 katarakt hastası ücretsiz olarak ameliyat edildi.

19 katarakt hastası ücretsiz ameliyat edildi
19 EYLÜL 2014 CUMA 07:12
0
1364
0
AA aa

Konu hakkında yazılı açıklama yapan Bingöl İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Muhittin Gili: “Nüfusun çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla uğraştığı bölgede çöl ikliminin etkileri gözüküyor. Güneş ışınlılarının dik olarak geldiği bölgede, gıda yetersizliğinin etkisiyle katarakta bağlı körlük yoğun olarak gözüküyor. Genç yaştaki hastaların yoğunluğu dikkat çekici düzeyde olmakla birlikte tedaviye erişememekten kaynaklı oldukça ileri vakalara rastlanabiliyor” dedi.

Gili, Afrika Katarakt Kampanyası hakkında şu ifadeleri kullandı: “Bingöl'den yapılan yardımlar çerçevesinde Etiyopya'da 19 katarakt hastasını ücretsiz olarak ameliyat ettik. Onlarda artık dünyayı görebiliyor. Merhamet kervanına verdikleri destekten dolayı şükranlarımızı arz ederiz. Afrika Katarakt Kampanyası'nın daha geniş kitlelerle buluşması için desteklerinizi bekliyoruz.”

Gili: “Tüm dünyada daha çok yaşlılarda görülen bir hastalık olarak bilinen katarakt, göz içindeki lensin saydamlığını kaybederek bulanık bir görünüm alması durumudur ve tedavi edilmediğinde körlüğe sebep olmaktadır. Afrika'da sıcak hava, beslenme ve iklim koşulları sebebiyle pek çok insan genç yaşta katarakt olarak görme yeteneğini yitirmektedir. Göz doktorlarının ve tedavi imkânlarının yetersizliği de buna eklenince özellikle kırsal kesimlerde birçok hasta, ameliyat olamadan karanlığa mahkûm yaşamaktadır. İHH katarakt hastalığının yoğun olduğu bölgelerde hem partner kuruluşları ile hem de Türkiye'den bölgeye giden gönüllü doktorlar ile 5 dakika süren bir ameliyat sonucunda insanları yeniden ışığa kavuşturuyor. İsteyen bağışçılarımız 200 tl ile bir kişinin ameliyat masraflarını karşılayarak o kişiye ışık olabilirler” şeklinde konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.07.2025
17:34
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
Stadyumlarda yeni dönem! Valilere talimat verildi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, stadyumlardaki protokol tribünlerine girişlerde Taraftar Kart ve elektronik biletlerin zorunlu olacağını söyledi. Bakan Yerlikaya, 'Protokol tribünlerine de kim giriyor, kim çıkıyor, bileceğiz.' dedi.
22.07.2025
17:32
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Bu stadyumla yeni sezon nasıl olacak?
Yeni stadyum dendi, tık yok! Yeni sezona giriliyor stadyumun hali içler acısı! Bu gidişle maçları başka ilde oynarsak şaşırmayız! Taraftar ise tepkili!
22.07.2025
17:30
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül`de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Eylül'de Başlıyor!
Sağlık Bakanlığı 2025 Yılı 2. Etap Personel Alımı Eylül'de Başlıyor! 18 Bin Kadroda Hangi Branşlar Var? 18 bin yeni personelin istihdam edileceği alımla ilgili başvuru tarihleri, branş dağılımları ve başvuru şartları sağlık sektöründe kariyer hedefleyen binlerce adayın gündeminde. İşte detaylar…
22.07.2025
17:29
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Özel öğretim ücretli öğretmenleri dikkat! kurslar başlıyor
Müracaatlar elektronik ortamdan yapılacak. Bu belgeye sahip olamayanlar özel eğitim veremeyecek. Kurs, Bingöl Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek. Katılımcı şartları ise şöyle;
22.07.2025
17:28
12Bingölspor`da altyapı hazırlığı
12Bingölspor'da altyapı hazırlığı
12 Bingölspor 13 ve 14 yaş altı altyapı takımı seçmeleri gerçekleştirildi. Seçmelere katılan sporcuları ziyaret eden Başkan M. Engin Özturan, 'Asıl hedefimiz alt yapı. 12 Bingölspor şampiyon olur ya da olmaz, bizler kalırız ya da kalmayız ama asıl önceliğimiz bu saatten sonra kendini sürdürebilen ve sürekli oyuncu yetiştiren altyapı' ifadelerini kullandı.
22.07.2025
17:27
Bingöl`de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl'de 20 yıllık cinayeti çözen ekibe başarı belgesi verildi
Bingöl karayolu kenarında 20 yıl önce çanta içinde beze sarılı halde bulunan faili meçhul bebek cesedi olayını aydınlatan Jandarma ekibine, Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta tarafından başarı belgesi verildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın