KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Ağustos 2025 Pazar
°C

19 köylü rahmetle anıldı

Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de PKK’lılarca katledilen 19 köylü için mevlit okutuldu.

19 köylü rahmetle anıldı
22 EKİM 2013 SALI 07:59
0
4068
1
AA aa

Solhan ilçesinin Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında PKK'lılarca 20 Ekim 1992'de katledilen 19 köylü için yakınları tarafından mevlit okutuldu.

Mevlit programına Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Solhan Kaymakamı Şeref Aydın, İl Müftü Yardımcısı Naim Döner, Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Mücahit Çelik, AK Parti Solhan İlçe Başkanı Nihat Doğu ve onlarca davetli misafir ile çok sayıda köylü katıldı.

Köy Camisi'nde okutulan mevlitten sonra öğle namazı kılındı. Namazının ardından davetlilere öğle yemeği ikramında bulunuldu.

Mevlit programına katılan Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan kısa bir konuşma yaparak: “Geçmişte bu köyde büyük acılar yaşandı. Bugün burada bir anma töreni yapıldı. Şehitlerimizi andık. Yaptığınız davete seve seve katılırız dedik. Memnun olduk. Allah şehitlerimize rahmet etsin. Allah bir daha bu acıları bizlere memleketimize yaşatmasın. Birliğimizi beraberliğimizi Cenabı Allah bozmasın. Şehitlerimizin köye hayrı dokunmaya devam ediyor. Allah rahmet etsin” dedi.

Köylülerin sorunlarını dinleyen Vali Taşyapan köyde bulanan çocuklara çeşitli hediyeler verdikten sonra ayrıldı.

PKK'lılar, Bingöl'ün Solhan ilçesi Hazarşah köyüne bağlı Aksakal mezrasında 20 Ekim 1992'de çeşme mevkiinde köy otobüsünü durdurmuş ve otobüsten indirdikleri köylüleri kurşuna dizmişti.

Olayda aralarında hamile kadınlar ve çocukların da bulunduğu 19 köylü yaşamını yitirmişti. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Mücahit ZAZAOĞLU (@Misafir_16147)
22 Ekim 2013 Salı 10:13
Sayısız katliam yapmış kanlı terör örgütünün hala imanlı Bingöl'ümüzde imansız kişilerce desteklenmesini üzüntü ile karşılıyorum. Kalbinde zerre kadar imanı olan bu hain terör örgütüne sempati duymaz. imanlı irfanlı bireyler kürt milliyetçiliği yapmaz, hangi milletten olduğumuzun hiç önemi yok. önemli olan Müslümanlığımız. Peygamber efendimiz(s.a.v.) milliyetçilik ayaklarımn altındadır diyerek milliyetçiliği lanetlemektedir
08.08.2025
19:06
Bingöl`de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl'de Çocuk Nörolojisi Polikliniği Açılıyor
Bingöl Devlet Hastanesi bünyesinde ilk kez açılacak olan Çocuk Nörolojisi Polikliniği, 11 Ağustos 2025 Pazartesi itibariyle hasta kabulüne başlayacak.
08.08.2025
18:43
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl İŞKUR açıkladı! 500 kişi alınacak
Bingöl Valiliği ve 7 ilçe kaymakamlığı uhdesinde çalıştırılacak kişiler için başvurular 11-15 Ağustos 2025 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-şube, e-Devlet ve ALO-170 iletişim hattı üzerinden alınacak. İşte başvuru detayları ve noter kurası tarihi ile çalışma süresine dair detaylar…
08.08.2025
18:25
Bingöl`de aranan 2 şüpheli yakalandı
Bingöl'de aranan 2 şüpheli yakalandı
Biri hırsızlıktan, diğeri aile kanununa muhalefetten aranıyordu. Bingöl'de Jandarma tarafından yakalanarak cezaevine teslim edildiler.
08.08.2025
18:04
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi`nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Bingöl Kent Konseyi Kadın Meclisi'nden kadın cinayetlerine karşı haykırış
Saliha Ozan cinayetine ilişkin açıklamada bulunan Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nevin Evliyaoğlu; 'Kadının yaşam hakkı kutsaldır, dokunulmazdır ve asla pazarlık konusu yapılamaz! Kadınların güven içinde, özgürce, onuruyla yaşadığı bir Türkiye hayalimizden asla vazgeçmeyeceğiz! Bizler, her bir kadın için, her bir hayat için, her bir nefes için mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.
08.08.2025
17:33
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Yeni stadyum sözleri havada kaldı! Tadilat da yetişmezse…
Sözler verildi, kamuoyu heyecanlandı, stadyumun yeri için bile günlerce süren tartışmalar yaşandı ancak gelinen noktada Bakanlıktan da siyasilerden de ses yok! Yeni sezon öncesi TFF stadyum için şartlarını açıklayınca apar topar tadilata yönelinse de 1 ayda nasıl yetiştirileceği muamma!
07.08.2025
21:17
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bakan Ersoy, Bingöl Müzesi için tarih verdi! 2026 yatırım programına alındı
Bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Bingöl'e gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bingöl Müzesinin 2026 yatırım programına alınacağını belirtirken, Devlet Tiyatroları Bingöl Sahnesi açılacağını, Adaklı Selçuklu Mezarlığının restore edileceğini, Hesarek ve Ilıcalar'da imar planı yapılacağını kaydetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın