KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mart 2025 Pazartesi
°C

19 Mayıs mücadelenin meşalesidir

Eğitim Bir-Sen Başkanı Kava; 19 Mayıs, vatanı işgal edilmek istenen, varlığına kastedilen bir milletin, en olumsuz şartlarda bile, yeni bir kurtuluş ve kuruluş mücadelesinin meşalesidir dedi.

19 Mayıs mücadelenin meşalesidir
19 MAYIS 2018 CUMARTESİ 03:16
2
1706
1
AA aa

Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanı Yunus Kava, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada, 19 Mayıs'ın kurtuluş mücadelesinin meşalesi olduğunu söyledi.

Kava; “ Uzun sürmüş savaşlar sonrasında, yokluklara, bitkinliklere ve tüm olumsuzluklara rağmen ‘hem istiklal hem istikbal' diyen, ölmeyi esir yaşamaya tercih eden milletimiz, 19 Mayıs 1919'da diriliş ve direniş ateşini yakmıştır. Devletin ve milletin desteğiyle direnişe öncü olmak için Samsun'a çıkan Mustafa Kemal ve arkadaşlarının başlattığı Kurtuluş Savaşı, bağımsız bir devletin kurulmasıyla sonuçlanmıştır. Bu tarihî olayın sebep ve sonuçlarından çıkarılacak dersler vardır. 19 Mayıs, iman ve tutkuyla ruhumuzdaki özgürlük ateşi yandığı sürece, her taraftan kuşatılmış olsak bile, inananlar için her zaman bir imkân ve çıkış olduğunun kanıtıdır. 19 Mayıs'taki temel amaç, özgür ve bağımsız yaşamanın gençliğin ruhunda bir ideale dönüşmesi, geleceğin sorumluluğunun kalbinde yer edinmesidir. Toplumun bünyesinde enerjinin temerküz noktası, sosyal hayatın dolaşımdaki taze kanı olarak yer alan gençlik, atalarından devraldığı mirasın tarihî misyonunu kuşanarak, güncel sorumluluklarını da fazlasıyla yerine getirerek sonraki kuşaklara bayrağı devretmelidir. 19 Mayıs'ın gençlik bayramı ilan edilmesi, gençliğin, inancı, ahlakı, amacıyla ülkenin yarınını omuzlayacak namzet olması, tüm gelecek beklentilerinin sorumluluğunun onların omuzlarına yüklenmesi sebebiyledir. Gençliğimize, kendi tarih ve kültüründen uzaklaşmadan, asla boşluğa ve bezginliğe düşmeden bir umut, başarıya odaklanmış bir gayret ve fedakârlık, gerçekleşmesi onlara bağlı bir hayal, aydınlık, sınırsız bir ufuk, bir ideal emanet edilmiştir” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_26104)
19 Mayıs 2018 Cumartesi 15:35
Maşallah Yunus bey sizde kemalizm değerlerine selam çakma yarışmasında geri kalmamışsınız.. sizden ricam 19 mayıs ne zaman gençlik ve spor bayramı oldu ve onu kim atatürk kavramını ekledi ve ayrıca bir ricam dosdoğru yol üzerinde kalınız ve modern dinin hurafelerini modaya uyup zamanın gelir getirici aracına binmeyin
17.03.2025
02:42
Bingöl`de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası:
Bingöl'de büyük mutluluk yaşayan öğrencilerin duası: 'Bu akşam hiç bitmesin!'
Bingöl'ün Karlıova İlçesi Kalencik Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından Bingöl'de misafir edildi. Çarşı merkezini dolaşıp bir restoranda iftar yaptıktan sonra bir diğer AVM'de eğlenip tatlıcıda final yapan öğrencilerin sevinç dolu sözleri yürek burktu: 'Çok mutluyuz. Keşke bu akşam hiç bitmese.'
17.03.2025
02:41
Bingöl Belediyesi`nden ‘Yetimler Günü` iftarı
Bingöl Belediyesi'nden 'Yetimler Günü' iftarı
Bingöl Belediyesince 'Dünya Yetimler Günü' dolayısıyla düzenlenen 'Kardeşlik İftarı'nda il protokolü yetimlerle bir araya geldi.
17.03.2025
02:40
Malatya`daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'daki Bingöllüler iftarda buluştu
Malatya'da yaşayan Bingöllüler düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Ramazan'ın birlik ve dayanışma ruhunun ön plana çıktığı gecede, kardeşlik mesajları verildi.
17.03.2025
02:39
Solhan`da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Solhan'da filenin şampiyonu Milli Eğitim Müdürlüğü oldu
Tavz-Der Kurumlararası Voleybol Turnuvasının finalinde Solhan Gençlik Spor'u 3-0'lık net skorlara geçen Solhan Milli Eğitim Müdürlüğü, turnuvanın şampiyon oldu.
17.03.2025
02:38
Bingöl`de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de uyuşturucu madde ele geçirildi
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan iki ayrı çalışmada çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ele geçirildi. İki şüpheli hakkında işlem yapıldı.
17.03.2025
02:32
Bingöl AKUT`tan çığ tatbikatı…
Bingöl AKUT'tan çığ tatbikatı…
AKUT Bingöl ekibi, olası olaylara etkin müdahale edebilmek için Hesarek Kayak Merkezinde çığ tatbikatı yaptı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın