KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2025 Pazar
°C

2 bin kız tekrar okullu olacak

MEB, özellikle kız çocuklarının okullaşmasının artırılmasına yönelik 16 ilde pilot uygulama başlattı. 3 bin 200 aileyle yüz yüze görüşülerek en az 2 bin kızın okulla buluşturulması hedefleniyor.

2 bin kız tekrar okullu olacak
05 KASIM 2012 PAZARTESİ 02:54
0
1281
0
AA aa

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kızların okullaşmasına yönelik yürüttüğü proje kapsamında en az 2 bin kızın ortaöğretime başlamasını hedefliyor. MEB'in özellikle kız çocuklarının okullaşmasının artırılmasına yönelik çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nce, ‘'özellikle kız çocuklarının okullaşmasının artırılmasına yönelik proje'' yürütülüyor.

OKULU TERK ORANI DÜŞÜRÜLECEK

16 ildeki pilot uygulamayla ilk ve ortaöğretim düzeyinde okullaşma oranlarının artırılması, okul terk oranlarının düşürülmesi, mesleki yeterliliklerini artırarak iş gücüne katılımlarının sağlanması, ailelerin eğitim konusunda bilinçlenmeleri ve bununla özellikle kızların okula gönderilmesi hedefleniyor. AB'nin desteklediği, 16 milyon avro bütçeli projede Ağrı, Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kars, Muş, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'da çalışmalar sürüyor.

BİN 750 KİŞİ ZİYARET İÇİN HAZIRLANDI

Proje kapsamında şimdiye kadar kız çocuklarının okullaşmasını engelleyen sosyoekonomik faktörlerin belirlenmesine yönelik geniş kapsamlı araştırma yapıldı. Ailelerle görüşüldü, ev ziyaretlerini gerçekleştirecek bin 250 öğretmen ve 500 üniversiteli kıza iletişim eğitimi verildi. Okula devam etmeme riski bulunan öğrencileri psikolojik ve akademik olarak güçlendirmeye yönelik öğrenci destek materyalleri geliştirildi.

DİRENCİ YÜZ YÜZE GÖRÜŞME ÇÖZECEK

Öte yandan projeyle kızların okullaşmasının önündeki sosyoekonomik direnci çözmek amacıyla kız çocukları ortaöğretimden yararlanmayan 3 bin 200 aileyle yüz yüze görüşülmesi planlanıyor. Böylelikle en az 2 bin kız çocuğunun okullaşması hedefleniyor. Proje kapsamında ayrıca kız çocuklarının okullaşmasıyla ilgili uluslararası bir konferansın da düzenlenmesi planlanıyor.

DİNÇER DERSHANECİLERİ DİNLEDİ

MİLLİ Eğitim Bakanı (MEB) Ömer Dinçer'in ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER yöneticileriyle görüştüğü bildirildi. ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER ve TÖDER'den ortak yapılan yazılı açıklamada, dernek yöneticilerinden oluşan heyetin, dün Bakan Dinçer'i ziyaret ettiği belirtildi. Dernek temsilcilerinin görüşmede, Dinçer'e Türkiye'deki dershanecilik, özel dershanelere duyulan ihtiyaç, dershanelerin eğitim sistemine katkıları konusunda bilgi verdiği ve dershanelerin yokluğunda yaşanabileceklerden duyulan kaygıları ilettiği ifade edildi.

Bakan Dinçer'e dershanelerden daha etkili nasıl yararlanılabileceğine ilişkin önerilerin yer aldığı rapor sunulduğu belirtilen açıklamada, ‘'Bakan, dernek temsilcilerini büyük bir dikkatle dinlemiş; dile getirilen endişeleri anladığını, iletilen dilek ve önerileri değerlendireceğini, konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü ancak henüz somutlaşmış bir durum olmadığını, çalışmalar olgunlaştığında sektörle paylaşılacağını, kurumları ve çalışanları mağdur edecek bir yol izlenmeyeceğini ve herkes için yararlı olacak bir çalışma yapacaklarını belirtmişlerdir'' denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın