KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Temmuz 2025 Cuma
°C

2 metre karda pkk operasyonu

Diyarbakır ile Bingöl'ün kırsal alanlarında PKK'lıların kış üstlenmesini önlemeye yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Yaklaşık 2 metre kar kalınlığının bulunduğu bölgelerde yapılan operasyona İnsansız Hava Araçları (İHA) da keşif yaparak destek verdi.

2 metre karda pkk operasyonu
28 ARALIK 2012 CUMA 01:03
0
3328
0
AA aa

Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır'da bulunan 7'inci Kolordu Komutanlığı ve Elazığ'da bulunan 8'inci Kolordu Komutanlığı'nın planlaması ile Diyarbakır ve Bingöl kırsalında dün PKK'nın kış üstlenmesini önlemek için geniş çaplı operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Operasyonda, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kuzeyinde ve Bingöl sınırı üzerinde bulunan Ulucalı Köyü Çiftlik Mezrası ile Toprak Tepe bölgeleri arasındaki PKK/KCK'lı teröristlerin muhtemel kış üslenmesi hedef alındı. PKK'lıların kış üslenmesine yönelik sığınak hazırlıklarının bozulması için yapılan operasyonda Bingöl- Diyarbakır il sınırında bulunan Genç- Sağgöze bölgesi ile Lice'nin kuzeyindeki geniş bir bölge güvenlik güçlerince tarandı.

2 metre kar kalınlığında operasyon

2 kolordunun planlamasında yapılan operasyon, Bingöl 49'ncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı ve Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı'nca ortaklaşa düzenlendi.

Askeri birliklerin intikali sırasında operasyona havadan taarruz helikopterleri de destek verdi. Diyarbakır Valiliği, operasyonu 2 taarruz helikopteri, 2 Sikorsky helikopter ve 13 kirpi tipi zırhlı aracın desteklediğini açıkladı. Öte yandan operasyon süresince insansız hava aracı ile havadan keşif ve gözetleme uçuşu yapıldığı belirtildi. Diyarbakır Valiliği operasyonun kış teçhizatı ile donatılmış Jandarma Özel Harekât, Polis Özel Harekat, Geçici Köy Korucuları ve diğer destek birliklerden oluşan 13 özel tim kuvveti ile gerçekleştirildiğini belirtti. Operasyonun çetin kış şartları ve bölgede bulanan yaklaşık 2 metre kar kalınlığına rağmen zayiat verilmeden yapıldığı kaydedildi.

“Zayiat verilmeden dönüldü”

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada: “Operasyonla bölücü terör örgütünün kırsal yapılanması ile milis ve işbirlikçilerine yönelik arazi çalışması ve takibat-kontrol gerçekleştirilmiştir. Birlikler herhangi bir zayiat vermeden görev noktalarına geri dönmüşlerdir" denildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.07.2025
17:33
Bingöl Belediyesi`nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi'nden kent geneli ilaçlı mücadele
Bingöl Belediyesi, şehir genelinde haşereyle mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlaçlama faaliyetleri, planlı bir şekilde tüm mahallelerde sürdürülüyor.
04.07.2025
16:55
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Yılmaz ve Güneş ailelerinin acı günü!
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yeğeni Şiyar Güneş, Ankara'da geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Güneş'in cenazesi, 5 Temmuz 2025 Cumartesi tarifeli uçakla Bingöl'e getirilecek.
04.07.2025
16:29
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç`tan şok açıklama!
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Baraç'tan şok açıklama!
Bingöl'de kara paranın TOKİ ve diğer emlak sektörü üzerinden aklandığını savunan Nihat Baraç; 'Kendi şehrimizde yabancı olduk, yaşam artık lüks. Kara para aklayanlar için biz neden eziliyoruz? Devlet kurumlarının sessizliği halkta büyük hayal kırıklığı yaratıyor' dedi.
04.07.2025
16:10
Bingöl`de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Bingöl'de seyir halindeki tır alev topuna döndü
Sürücünün inmesinin ardından bir anda alev topuna dönen tır, yanarak kullanılamaz hale geldi.
04.07.2025
15:08
Bingöl`de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de kamyonla uyuşturucu sevkiyatı! 49 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Bingöl'den Ankara'ya uyuşturucu taşıyan kamyonda 49 kilo 600 gram kubar esrar maddesi ele geçirildi.
04.07.2025
15:07
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın