KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Kasım 2025 Pazar
°C

2 şüpheli tutuklandı

Bingöl'de, PKK terör örgütüne katılmak üzere Diyarbakır'dan zorla getirildikleri ileri sürülen 2 kadın, ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

2 şüpheli tutuklandı
16 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:04
0
2682
0
AA aa

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekiplerince, Mirzan Mahallesi'nde 2 kadının kırsal alana çıkartılmak suretiyle PKK terör örgütü mensuplarına teslim edileceği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatıldı.

 
Yenişehir Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde seyir halindeki bir otomobilde yapılan aramada, sürücü Y. T, araçta bulunan M. B. ile S. B. (35) ve B. D. (15) adlı bir genç kız ve bir kadın gözaltına alındı. B. D. ve S. B, emniyetteki ifadelerinde, Y. T. ve M. B'nin, kendilerini PKK terör örgütünün dağ kadrosuna katmak için Diyarbakır'dan zorla getirdiklerini, belirterek zanlılardan şikayetçi oldu.
 
Terör örgütüne katılmak istemediklerini, ailelerinin yanına gitmek istediklerini ifade eden S. B. ile B. D, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ailelerine teslim edildi.
 
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Y. T. ve M. B, "PKK terör örgütünün dağ kadrosuna kandırarak katmak", "örgüt propagandası yapmak", "terör örgütü mensuplarına malzeme götürmek", "Bingöl'deki polis otosuna silahlı saldırı olayında yer almak" suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevine gönderildi. Bu arada, S. B ile B. D'nin aileleri tarafından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.
 
Haraç listesi ele geçirildi
Öte yandan, terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Saray Mahallesi'nde durdurulmak istenen ancak "dur" ihtarına uymayarak, Şaban Köyü yoluna giden otomobil polis ekiplerince yakın takibe alındı.
 
Yaklaşık 3 kilometre gittikten sonra otomobili terk ederek, ormanlık alana kaçmaya çalışan şüphelilerden Ö. F. E, yakalandı. Otomobilde yapılan aramada ise suikast olaylarında kullanılabilecek lazer pointerli 1 adet tabanca ve susturucu, çok sayıda kırsal alanda çekilmiş PKK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, örgütsel dokümanlar, iş adamlarından istenecek haraç listesi ele geçirildi. Olayın ardından aracın sahibi A. D. emniyete gelerek teslim oldu.
 
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A. D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ö. F. E, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
08.11.2025
17:39
ÜNİPERSEN`den Ankara`da
ÜNİPERSEN'den Ankara'da 'Memur Hakları' Çağrısı
Memurun alım gücünün eridiğini, verilen sözlerin tutulmadığını ve toplu sözleşmenin işlevsiz hale geldiğini vurgulayan ÜNİPERSEN, 'Artık seyirci değil, hak arayan tarafız' diyerek Meclis'e çağrı yaptı. Genel Başkan İbrahim Güzel: 'Memur geçinemiyor; çözüm artık ertelenemez.'
08.11.2025
14:26
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
Çocuk istismarından 33 yıl ceza almıştı! Bingöl polisi yakaladı
İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
08.11.2025
14:20
12 Bingölspor`da hedef mutlak şampiyonluk!
12 Bingölspor'da hedef mutlak şampiyonluk!
Nesine 3. Lig'de mücadele eden 12 Bingölspor, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Takımın teknik direktörü Ulaş Ulusan; 'Bu yılki hedefimiz kesinlikle şampiyon olmaktır. Başkanımız Mehmet Engin Özturan önderliğinde ligin sonunu inşallah şampiyon olarak tamamlamak istiyoruz.'
07.11.2025
14:11
Bingöl`de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl'de gençlik merkezlerinden rekor
Bingöl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı gençlik merkezleri, bir yılda 22 bin etkinlik düzenleyerek 292 bin gence ulaştı. Atölye, kurs ve kamplarla gençlere hem sosyal hem de kişisel gelişim imkânı sunuldu.
07.11.2025
14:10
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
FETÖ operasyonu! 178 şüpheli yakalandı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bingöl dahil 45 ilde son iki haftada FETÖ'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda 178 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
06.11.2025
23:29
Üniversiteler arası iş birliği
Üniversiteler arası iş birliği
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, BÖGEP kapsamında Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir kurumla yürütülecek iş birliğinin, üniversitenin araştırma kapasitesine ve bölgesel kalkınma hedeflerine önemli katkılar sağlayacağını ifade etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın