KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
04 Ocak 2026 Pazar
°C

2 şüpheli tutuklandı

Bingöl'de, PKK terör örgütüne katılmak üzere Diyarbakır'dan zorla getirildikleri ileri sürülen 2 kadın, ailelerine teslim edildi. Olayla ilgili 2 şüpheli tutuklandı.

2 şüpheli tutuklandı
16 HAZİRAN 2011 PERŞEMBE 09:04
0
2732
0
AA aa

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre; İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ekiplerince, Mirzan Mahallesi'nde 2 kadının kırsal alana çıkartılmak suretiyle PKK terör örgütü mensuplarına teslim edileceği yönündeki ihbar üzerine çalışma başlatıldı.

 
Yenişehir Mahallesi Fuzuli Caddesi'nde seyir halindeki bir otomobilde yapılan aramada, sürücü Y. T, araçta bulunan M. B. ile S. B. (35) ve B. D. (15) adlı bir genç kız ve bir kadın gözaltına alındı. B. D. ve S. B, emniyetteki ifadelerinde, Y. T. ve M. B'nin, kendilerini PKK terör örgütünün dağ kadrosuna katmak için Diyarbakır'dan zorla getirdiklerini, belirterek zanlılardan şikayetçi oldu.
 
Terör örgütüne katılmak istemediklerini, ailelerinin yanına gitmek istediklerini ifade eden S. B. ile B. D, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda ailelerine teslim edildi.
 
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen Y. T. ve M. B, "PKK terör örgütünün dağ kadrosuna kandırarak katmak", "örgüt propagandası yapmak", "terör örgütü mensuplarına malzeme götürmek", "Bingöl'deki polis otosuna silahlı saldırı olayında yer almak" suçlarından tutuklanarak Bingöl M Tipi Cezaevine gönderildi. Bu arada, S. B ile B. D'nin aileleri tarafından Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne kayıp başvurusu yapıldığı öğrenildi.
 
Haraç listesi ele geçirildi
Öte yandan, terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Saray Mahallesi'nde durdurulmak istenen ancak "dur" ihtarına uymayarak, Şaban Köyü yoluna giden otomobil polis ekiplerince yakın takibe alındı.
 
Yaklaşık 3 kilometre gittikten sonra otomobili terk ederek, ormanlık alana kaçmaya çalışan şüphelilerden Ö. F. E, yakalandı. Otomobilde yapılan aramada ise suikast olaylarında kullanılabilecek lazer pointerli 1 adet tabanca ve susturucu, çok sayıda kırsal alanda çekilmiş PKK terör örgütü mensuplarına ait fotoğraf, örgütsel dokümanlar, iş adamlarından istenecek haraç listesi ele geçirildi. Olayın ardından aracın sahibi A. D. emniyete gelerek teslim oldu.
 
Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden A. D, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Ö. F. E, çıkarıldığı mahkemece "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı.
 
 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.01.2026
20:38
Komşu 4.7 ile sallandı
Komşu 4.7 ile sallandı
Elazığ'ın Baskil ilçesinde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
03.01.2026
17:19
Bingöl`de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl'de Silahlı Saldırı: 1 Ölü
Bingöl merkez Üniversite Kavşağı'nda meydana gelen silahlı saldırıda 27 yaşındaki O.H. yaşamını yitirdi.
02.01.2026
18:42
Genç Kaymakamı Güzel`den Bingöl Basın Konseyi`ne Ziyaret
Genç Kaymakamı Güzel'den Bingöl Basın Konseyi'ne Ziyaret
Bingöl Basın Konseyi ile bir araya gelen Genç Kaymakamı Muhammet Güzel, kamu-basın iş birliğinin toplumsal güven ve doğru bilgilendirme açısından hayati önem taşıdığını vurguladı.
02.01.2026
18:17
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı
Bingöl'de kentin tarihi ve kültürel değerlerine yönelik çalışmalarıyla tanınan, Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve müzik öğretmeni Bora Çoban, Bingöl İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı.
02.01.2026
16:19
Bingöl Belediyesi`nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi'nden Karla Mücadelede Yoğun Mesai
Bingöl Belediyesi, kent genelinde etkisini artıran kar yağışı ve soğuk hava koşullarına karşı tüm ekipleriyle sahada çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle gece saatlerinde artan don ve buzlanma riskine karşı ulaşımın güvenli şekilde sağlanması amacıyla belediye ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız yürütüyor.
02.01.2026
16:04
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Engellilerin Sağlık Hakkı Meclis Gündeminde
Bingöl Devlet Hastanesi'ndeki e-rapor sorununu TBMM'ye taşıyan DEM Partili Bingöl Milletvekili Ömer Faruk Hülakü, özellikle hastaneye gidemeyen, yatağa bağımlı ya da ağır bedensel engeli bulunan yurttaşların, bu nedenle fiilen hizmet alamadığı ifade edildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın